یکی از وسایل کوچک و ارزشمندی که بسیاری از سارقان برای در دسترس بودن، راحتی و سهولت فروش آن به دنبال آن هستند، تلفن همراه است. حال اگر گوشی شما دزدیده شد چگونه باید گزارش دهید؟
در صورت سرقت تلفن همراه شما می توانید با تشکیل گزارش و ارائه مدارک لازم جهت اثبات جرم شکایت خود را ثبت نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا با قوانین مرتبط با جرم سرقت تلفن همراه، نحوه گزارش و رسیدگی به این گونه موارد آشنا شوید.
قوانین مرتبط با سرقت تلفن همراه
سرقت طبق ماده 267 قانون مجازات اسلامی به معنای سرقت مالی بدون رضایت مالک است. این سرقت می تواند به صورت اینترنتی، سرقت، محدودیت و ارعاب و … باشد. در هر صورت تمامی این موارد سرقت محسوب می شود و طبق قانون برای هر نوع مجازات مشخصی تعیین شده است.
سرقت گوشی به دو صورت محدود و مجرمانه انجام می شود. در صورتی که سرقت گوشی دارای 14 شرط قانون مجازات اسلامی برای سرقت محدود باشد، سارق به مجازات سرقت محدود محکوم می شود. بار اول چهار انگشت، بار دوم یک پا، بار سوم حبس ابد و بار چهارم به اعدام محکوم می شود. اثبات این 14 شرط بسیار سخت و بعید است. در صورتی که سرقت محدود نباشد به عنوان مجازات قابل تعقیب است.
علاوه بر این، قوانین مختلف انواع مختلفی از سرقت تلفن همراه را پوشش می دهد، از جمله:
ماده 651 قانون مجازات اسلامی؛ اگر سرقت در شب انجام شود، دو یا چند نفر در این سرقت شرکت کرده باشند، یک یا چند نفر از آنها مسلح باشند، سارقان از دیوار بالا رفته یا کلید درست کرده باشند، یا خود را مامور دولت معرفی کرده و در طول این مدت به کسی آزار داده اند. دزدی. آنها به 5 تا 20 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی؛ در صورتی که در حین سرقت تلفن، شخصی را مورد آزار و اذیت قرار دهند و سرقت جرم باشد یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و ضربه شلاق تا 74 ضربه محکوم خواهند شد.
مجازات ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی از ۵ تا ۱۵ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق است.
ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی؛ راهزن در جاده ها و خیابان ها اگر محارب شناخته نشود به 3 تا 15 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود.
ماده 657 قانون مجارستان اسلامی؛ سرقت گوشی تلفن همراه توسط جیب بران، جیب بران و … حبس از 1 تا 5 سال و 74 ضربه شلاق دارد.
از گزارش تا مواجهه با جرم سرقت گوشی
هر شکایتی نیاز به اسناد و مدارک دارد و در صورت شکایت بدون دلیل کافی، متهم می تواند از شاکی به جرم سرقت شکایت کند. برای اثبات سرقت گوشی می توان از اسنادی مانند شهود عینی، فیلم دوربین مداربسته، اعتراف صریح متهم و … استفاده کرد. بنابراین قبل از طرح شکایت از داشتن مدارک لازم برای اثبات آن اطمینان حاصل کنید. اگر مدرکی نداشته باشید، پلیس می تواند با گرفتن اثر انگشت یا ردیابی سیم کارت، سارق را شناسایی و سرقت را ثابت کند. هنگام احضار به دادسرا باید مدارک و مدارکی ارائه دهید که شکایت خود را ثابت کند.
حال برای طرح شکایت در مرحله اول باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و بسته به نوع سرقت شکایت کیفری را انجام دهید، مثلاً اگر سرقت به صورت سرقت بوده باشد. ، فرم شکایت را پر کنید و منتظر اطلاع از دادسرا باشید. هنگام احضار به دادسرا باید مدارک و مدارکی ارائه دهید که شکایت خود را ثابت کند.
اگر سارق را نمی شناسید، می توانید از دادسرا بخواهید که هویت را از طریق پلیس بررسی کند. در نهایت پس از به نتیجه رسیدن پرونده در دادسرا و به گفته دادستان یا بازپرس، متهم به احتمال زیاد دزد گوشی شما باشد، پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال می شود. قاضی دادگاه کیفری پس از بررسی مدارک و استماع اظهارات شاکی و متهم، متهم را برائت یا مجرم شناخته و بر اساس مقررات فوق مجازات وی را تعیین می کند.
با توجه به موارد فوق اگر گوشی شما به سرقت رفت امیدتان را از دست ندهید به مراجع قضایی مراجعه کنید و مطمئن باشید پلیس تمام تلاش خود را برای تامین امنیت و بازیابی گوشی گمشده شما انجام خواهد داد.
برخی از اقدامات فوری پس از سرقت تلفن
فراموش نکنید که علاوه بر پیگیری قانونی سرقت تلفن همراه، برای جلوگیری از سوء استفاده بیشتر از سوی سارقان، باید اقدامات فوری انجام دهید:
1- سیم کارت را غیرفعال کنید
2- دسترسی به حساب های کاربری مجازی را محدود کنید
3- اطلاعات تلفن را بیابید و به آن دسترسی پیدا کنید
4- سرقت را به صورت آنلاین گزارش دهید یا به دادسرا یا کلانتری مراجعه کنید
5- مراجعه به شرکت بیمه (در صورت داشتن بیمه سرقت)
6- رمز عبور به خصوص حساب های بانکی را تغییر دهید
آنچه دیگران می خوانند