به گزارش بازار، احمد اسانلو بعدازظهر یکشنبه در برنامه فرامات شبکه افق درباره عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی در نتیجه دو سال اقدامات و نظارت دولت سیزدهم اظهار داشت: سازمان تعزیرات حکومتی یک سازمان واکنشی است و مرجع رسیدگی به تخلفات در محدوده بازار و طبق هر یک از گزارش های دریافتی از سوی نهادهای متولی مثلاً در حوزه بلیت هواپیما یا اتوبوس، وزارت راه و شهرسازی، مانند دستگاه قضایی است. شهرسازی، وزارت راه و شهرسازی به شکایات رسیدگی می کند و در صورت اعلام شکایت تخلف به وزارت تحریم، حکم مربوطه صادر می شود.
اصانلو افزود: اکنون بر اساس قانون مسئولیت نظارت بر بازار بر عهده سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده است و مرجع رسیدگی به گزارش های این سازمان تعزیرات است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره تاثیر وضع مجازات ها بر روند بازار و بازدارندگی از وقوع جرم گفت: براساس گزارش ها و شکایات از تعزیرات حکومتی و با توجه به رویکرد اتخاذ شده در دو سال دولت سیزدهم، تعزیرات اعمال شده است. اثر و بازدارندگی لازم به عنوان مثال در سفر اربعین امسال شعب 24 ساعته ویژه در پایانه های مسافربری برای رسیدگی به شکایات مربوط به بلیط اتوبوس و پرواز راه اندازی شد و این حضور در رسیدگی به شکایات مردم بسیار موثر بود.
وی به رسیدگی به شکایات مردم در پرونده های خودرویی در دستگاه کیفری اشاره کرد و افزود: در چند وقت اخیر ارزیابی ها حاکی از مداخله به موقع و قاطع سازمان تعزیرات حکومتی است به گونه ای که در نهایت مونتاژکاران خودرو که حاضر به تمکین نبودند. تصمیمات و قیمت های شورای رقابت در نهایت رعایت شد و به شکایات افرادی که قبلا در آنجا بودند رسیدگی شد.
معاون وزیر دادگستری همچنین حضور در صحنه مدیران و روسای شعب سیار در بازار را مورد تاکید قرار داد و افزود: تعزیرات منتظر گزارش های نهادهای متولی نبود، بلکه با حضور در عرصه های مختلف با تاکید وارد میدان شد. نظارت بر مراکز تولید و توزیع.
آسانلو با اشاره به اینکه جابجایی چمدان های خودرو خارج از نوبت، فوق العاده و خاص است، افزود: اکنون در حوزه خودروهای تارا و پژو پارس با توجه به مطالبات مردم جلساتی با خودروسازان داشتیم تا مشکلات مردم را زودتر حل کنید ارائه یک مورد
معاون وزیر دادگستری تصریح کرد: برای جلوگیری از تشکیل پرونده و جلوگیری از درگیری و مشکل برای مردم، خودروسازان با سفارش توزیع و تحویل 11 هزار دستگاه خودروی دناپلاس در مدت زمان معین تحریم شدند و این خودروها در معرض فروش قرار گرفتند. در دسترس مردم است و در برخی موارد با گزارش های مردمی به این موضوع می پردازیم.
وی ادامه داد: با مدیرانی از ایران خودرو و سایر خودروسازان و شرکت های خودروسازی جلساتی داشتیم و قول دادند مشکلاتی را که دارند حل کنیم، مثلاً ثبت نام بیشتر از ظرفیت تولید بوده است. این برای حل این مشکلات قبل از درخواست است. مورد
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود: مردم بر اساس قرارداد معینی پول پرداخت کرده اند، هنوز کیفیت قرارداد را نمی دانم چون پرونده تشکیل نشده اما مکاتبات انجام شده و قول حل و فصل داده اند. آی تی.” . مشکلاتی که در جلسه داشتیم.» بخشی از بحث خودروسازان مربوط به استاندارد خودرو بود که با سازمان استاندارد مکاتبه کردیم.
اسانلو با تاکید بر ناکارآمدی سازوکارهای نظارت بر بازار تصریح کرد: این روند در گذشته انجام شده و همچنان ادامه دارد. علاوه بر این، در نتیجه تعدد نهادهای نظارت بر بازار، این تصور عمومی را ایجاد می کند که نظارت بر بازار وجود ندارد. در حال حاضر چند ده میلیون اتحادیه و چند صد هزار واحد تولیدی در کشور فعال هستند و اگر باید کنترل ها به صورت فیزیکی و با دخالت انسانی انجام شود، طبیعی است که امکان پذیر نیست، اما الگوی صحیح این است که نظارت ها به صورت شفاف از طریق سیستم ها انجام می شود.
معاون وزیر دادگستری درباره نحوه ارتباط و شکایت مردم با سازمان تعزیرات حکومتی گفت: تا دولت سیزدهم اساساً امکان دسترسی مستقیم مردم به خدمات سازمان تعزیرات حکومتی وجود نداشت و اگر فردی دارای شکایت قبل از اینکه باید به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مراجعه می کردند، قبل از مراجعه و از طریق آن مرجع شکایت به تعزیرات ارسال می شد، اما اکنون از طریق سامانه 135 مردم می توانند مستقیماً شکایت خود را در سامانه ثبت کنند و از آن مطلع شوند. فرآیند. جهت رسیدگی و ارجاع پرونده به شعبه بازپرسی.
وی در پاسخ به سوالی درباره معیارها و معیارهای عفو و بخشودگی در جرایم تجاوز به عنف اظهار داشت: عفو طبق شرایط قانونی و به صورت استثنایی صورت می گیرد. در گذشته رویه اشتباهی وجود داشت که عمدتاً به دنبال عفو برای اجازه اجرای حکم بود. علت استفاده از سازوکار عفو در پرونده های سازمان تعزیرات حکومتی قبل از این فصل این بود که اجرای احکام ضمانت اجرای لازم را نداشت و از این طریق متخلفان به پرداخت هزینه جرایم تشویق می شدند.
اصانلو با اشاره به مصوبه دو سال گذشته سران قوا گفت: اکنون ضمانت اجرا برای پرداخت جرایم میسر شده است و اساسا نیازی به عفو و کاهش جرایم نیست و با توجه به با تدابیر اتخاذ شده، سازوکار عفو سازوکار موثری برای اجرای احکام تلقی نمی شود، زیرا ضمانت اجرای احکام وجود دارد.
رئیس سازمان دولتی افزود: در موارد استثنایی افرادی که غالباً به دلیل تخلفات بازاری و حمل یا فروش کالای قاچاق محکوم نشده اند و نمی توانند جریمه را پرداخت کنند و در حال گذراندن دوران حبس هستند روانه زندان می شوند. کمیسیون عفو طبق قانون به قوه قضائیه معرفی می شود تا در صورت تایید مشمول عفو شوند.