به گزارش بازار، سیاست دولت برای دستیابی به انصاف در دسترسی به تسهیلات مشاغل و حذف امضاهای طلایی در صدور مجوز، راه اندازی سامانه ملی صدور پروانه کسب بود.
طبق ماده 1 قانون تسهیل صدور پروانه، مقرر شد تا پایان سال 1402 کلیه مجوزهای کاغذی به پروانه الکترونیکی (شناسه منحصر به فرد) تبدیل شود.
به گفته دبیر سامانه ملی مجوزهای کسب و کار، تا نهم بهمن ماه در مجموع ۵ هزار و ۶۵۲ فعال اقتصادی مجوزهای خود را به صورت الکترونیکی صادر کرده و شناسه منحصر به فرد دریافت کرده اند.
از این تعداد 998 نفر دارای پروانه کسب از وزارت ورزش و جوانان و 3848 نفر دارای پروانه کسب هستند. بر اساس تعداد دارندگان پروانه بازرگانی و جواز کسب در بین موسسات، وزارت ورزش و جوانان در کمپین تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی پیشتاز است.
مجوزهای تبدیل شده از سایر وزارتخانه ها به دلیل تعداد کم در این لیست گنجانده نشده است.
یادآور می شود، بر اساس ماده 1 قانون تسهیل در صدور پروانه، کلیه پروانه های کاغذی باید تا پایان سال 1402 به پروانه الکترونیکی (شناسه منحصر به فرد) تبدیل شود.
پرتال ملی مجوز، امکان صدور شناسنامه های منحصر به فرد برای دارندگان پروانه کاغذی را به صورت رایگان و غیرحضوری فراهم کرده است و از آذرماه گذشته، فرآیند تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه های منحصر به فرد آغاز شد.
زیرساختهای نرمافزاری کمپین ملی حذف مجوزهای کاغذی طی چند ماه گذشته توسط مراکز فناوری اطلاعات اکثر دستگاههای اجرایی به بهرهبرداری رسیده است، اما وزارتخانههای امنیت، کشور و آموزش و پرورش هنوز زیرساختهای نرمافزاری لازم را فراهم نکردهاند. پیاده سازی. ماده 1 قانون تسهیل در صدور پروانه و تبدیل پروانه کاغذی به الکترونیکی.