افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
1

بزرگترین چالش زیست محیطی در نوار شمالی خلیج فارس حل شد

  • کد خبر : 192463
بزرگترین چالش زیست محیطی در نوار شمالی خلیج فارس حل شد

با راه اندازی طرح مدیریت پساب بندرعباس که در دومین سفر استانی رئیس جمهور به هرمزگان آماده بهره برداری می شود، شمال خلیج فارس از مشکلات آلودگی زیست محیطی نجات می یابد و خلیج فارس جنوبی نیز به دلیل کویر اعلام شده است. استفاده بیش از حد از نرم کننده های آب، آبی شده و […]

با راه اندازی طرح مدیریت پساب بندرعباس که در دومین سفر استانی رئیس جمهور به هرمزگان آماده بهره برداری می شود، شمال خلیج فارس از مشکلات آلودگی زیست محیطی نجات می یابد و خلیج فارس جنوبی نیز به دلیل کویر اعلام شده است. استفاده بیش از حد از نرم کننده های آب، آبی شده و امکان رشد اکوسیستم موجودات دریایی در آن وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، طرح تصفیه فاضلاب بندرعباس و انتقال فاضلاب بازیافتی در 6 فاز از ساعت 14 مردادماه آغاز شده است و هم اکنون تمامی این فازها در مرحله اجراست.

فاز اول این پروژه مربوط به احداث مخزن 10000 مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ فاضلاب با کیفیت بالا در منطقه ویژه اقتصادی و صنعتی است که ساخت آن 100 درصد انجام شده است.

فاز دوم جابجایی، نوسازی و بازسازی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس و ایستگاه پمپاژ تصفیه اصلی است که در مجموع 70 درصد پیشرفت داشته است و قسمت مایع مدول توسعه آن به بهره برداری می رسد. سفر آخر هفته رئیس جمهور به استان

باز شدن این بخش از این جهت حائز اهمیت است که از نظر فنی، شروع مدار توسعه و قسمت مایع مستلزم تشکیل باکتری در مدت دو ماه است که در این مدت میکروارگانیسم ها از لجن فاضلاب تغذیه می کنند. سیستم، و آب ورودی را به کیفیت بهتری برساند.

عملیات فاز 3 مربوط به خط انتقال 900 میلی متری از پالایشگاه به مخزن است که در منطقه ویژه قرار دارد. ساخت این خط انتقال به طول 22 کیلومتر به پایان رسیده و این خط آماده بهره برداری است.

فاز چهارم این پروژه نیز با هدف اجرای تاسیسات تصفیه اضافی برای شیرین سازی پساب تصفیه خانه فاضلاب با روش EPC انجام می شود. در اجرای این مرحله حل دو مشکل اساسی در دستور کار قرار گرفته است. اولاً به دلیل غیرمعمول بودن پساب بندرعباس و الزام صنایع به استفاده از آب نامتعارف از یک سو و با توجه به اینکه بندرعباس یک شهر ساحلی است و شبکه جمع آوری فاضلاب آن از خدمات خارج شده است. سال‌هاست که جزر و مد دریا باعث ورود شوری و تبدیل شن‌ها به فاضلاب می‌شود. از سوی دیگر برای استفاده از پساب بندرعباس در صنعت باید فرآیند نمک زدایی در مساحت 100000 مترمکعب انجام شود که به گفته شهروز شجاعی مدیرعامل شرکت زیرساخت خلیج فارس این امر ضروری است. عرضه و توسعه “، نمونه ای است حتی در خارج از کشور: چیزی شبیه به آن وجود ندارد. این فاز 15 درصد پیشرفت داشته و در شهریور 1404 آماده بهره برداری می شود.

در فاز 5 مربوط به احداث مخزن ذخیره آب در سایت توسعه منطقه ویژه است که از ابتدای سال فعالیت خود را آغاز کرده و 70 درصد پیشرفت داشته است تا ساخت 40 هزار مترمکعب به اتمام برسد. مخزن در پایان سال به پایان می رسد.

فاز ششم و پایانی پروژه اجرای شبکه توزیع فاضلاب تصفیه شده است. صنایعی که در حال حاضر مالک این پساب هستند، از طریق پیش فروش آن، بخشی از هزینه های مالی لازم برای طرح انتقال فاضلاب تصفیه شده به کارخانه های صنعتی مصرف کننده را متقبل شده اند.

متولیان این پروژه با پیش بینی تورم 28 درصدی در سال های 1402 و 1403 هزینه این پروژه را 57 میلیارد ریال برآورد کرده و معتقدند با راه اندازی پروژه مدیریت فاضلاب بندرعباس، شمال خلیج فارس از خطر نجات خواهد یافت. مشکلات آلودگی محیط زیست: به دلیل استفاده بی رویه از نرم کننده ها، جنوب خلیج فارس به یک کویر آبی تبدیل شده و امکان رشد اکوسیستم موجودات دریایی وجود ندارد.

سید ابراهیم رئیسی پنجشنبه دوازدهم و جمعه سیزدهم بهمن ماه برای بهره برداری از یک هزار و 32 پروژه به ارزش 105 میلیارد تومان به استان هرمزگان سفر می کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=192463

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.