افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
5

تاثیر کار پتروشیمی تندگویان بر صنایع نساجی تجارت پلی استر در ژانویه و دسامبر 30 تا 46 درصد کاهش یافت.

  • کد خبر : 192077
تاثیر کار پتروشیمی تندگویان بر صنایع نساجی تجارت پلی استر در ژانویه و دسامبر 30 تا 46 درصد کاهش یافت.

بازار؛ گروه آب و انرژی: مسئولان پتروشیمی کشور می گویند عرضه محصولات در بورس در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر است که منجر به کاهش صادرات و کاهش درآمد ارزی شده است. اما صنایع تبدیلی به خصوص در مورد مواد پلیمری که ماده اولیه صنایع تبدیلی کشور هستند این گفته را تایید نمی […]

بازار؛ گروه آب و انرژی: مسئولان پتروشیمی کشور می گویند عرضه محصولات در بورس در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر است که منجر به کاهش صادرات و کاهش درآمد ارزی شده است. اما صنایع تبدیلی به خصوص در مورد مواد پلیمری که ماده اولیه صنایع تبدیلی کشور هستند این گفته را تایید نمی کنند. صنعت نساجی یکی از صنایعی است که عمر آن با محصولات پلیمری صنعت پتروشیمی پیوند خورده است. اکنون این صنعت با کاهش مواد اولیه پتروشیمی در روزهای پایانی سال مهمترین فعالیت آن محسوب می شود. شاهین کاظمی نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران به بازار می گوید: عرضه و به تبع آن معاملات محصولات پتروشیمی پلی استر شهید تندگویان در بورس در دو ماه گذشته در کیفیت های مختلف از 30 به 46 درصد کاهش یافته است که در اقتصاد حاکم بر بازار علاوه بر رکود، ضربه سختی به فعالان صنعت نساجی در این حوزه وارد کرده است.

عرضه پلی استر در 10 ماه امسال 4 درصد کاهش یافت

پلی استر (پلی اتیلن ترفتالات) و پلی پروپیلن مهم ترین پلیمرهای مورد استفاده در بخش نساجی هستند و در بورس کالا عرضه می شوند. در ادامه بد نیست نگاهی به وضعیت عرضه این محصولات در بورس داشته باشیم.

عرضه چیپس پلی استر از نوع نساجی در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد کاهش داشته است. این امر باعث افزایش رقابت و قیمت ها در این حوزه شده است.

کاظمی نایب نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه پتروشیمی شهید تندگویان تنها عرضه کننده چیپس پلی استر در بورس کالا است، ادامه می دهد: بررسی آمار معاملات 10 ماهه اول از ابتدا. در سال جاری و مقایسه آن با آمار معاملات 10 ماهه سال گذشته حاکی از کاهش عرضه پتروشیمی تندگویان در حوزه چیپس پلی استر از نوع نساجی است. طبیعی است که با توجه به کاهش عرضه، مبلغ معامله تقریباً 4 درصد نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است. این امر باعث افزایش رقابت و قیمت ها در این حوزه شده است.

اما کاهش عرضه چیپس پلی استر نوع نساجی در شرایطی رخ داد که عرضه و معاملات چیپس پلی استر نوع بطری در بورس در سال 1402 نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش یافت.

لازم به یادآوری است که مهم ترین بازار مصرف پلی استر در صنعت نساجی، تولید الیاف منگنه و نخ های فیلامنتی و پس از آن تولید بطری های یکبار مصرف و فیلم های بسته بندی است.

حجم معاملات عرضه نخ فیلامنت پلی استر نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 درصد کاهش داشته است که وضعیت بازار این محصول را قرمز کرده است.

البته این وضعیت نگران کننده فقط به تراشه های پلی استر محدود نمی شود و وضعیت عرضه در زمینه نخ های فیلامنت پلی استر شرایط بدتری را به خود دیده است. به گفته نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، میزان عرضه و معاملات نخ فیلامنت پلی استر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد کاهش داشته است که وضعیت بازار این محصول را قرمز کرده است.

بدیهی است زمانی که تولید الیاف اصلی و نخ های فیلامنتی کاهش یابد، کاهش تولید به بخش های میانی بافندگی، رنگرزی، چاپ و تکمیل پارچه و غیره کشیده می شود. منسوجات خانگی یا صنعتی ناشی از این مشکل در نوسان است.

بیشترین کاهش عرضه در آذر و دی به ثبت رسیده است

با مراجعه به آمار ماهانه مشاهده می شود که بیشترین کاهش در ماه های آذر و دی اتفاق افتاده است. در این دو ماه میزان عرضه و به تبع آن خرید و فروش تراشه های پتروشیمی پلی استر شهید تندگویان در بورس به درجات مختلف از 30 به 46 درصد کاهش یافته است که در کنار رکود اقتصادی حاکم بر بازار باعث شده است. ضربه جدی به فعالان صنعت نساجی که وارد این عرصه شده اند. البته این مشکل ناشی از عملکرد خاص شرکت پتروشیمی تندگویان نیست و به تامین مواد اولیه این شرکت توسط سایر شرکت های پتروشیمی نیز مربوط می شود.

عرضه پلی پروپیلن نساجی 8 درصد افزایش یافت

پلی پروپیلن از دیگر پتروشیمی های حیاتی در صنعت پتروشیمی است. گرانول های پلی پروپیلن که توسط شرکت های مختلف پتروشیمی در بورس عرضه می شوند، انواع مختلفی دارند: پلی پروپیلن نساجی، پلی پروپیلن شیمیایی، پلی پروپیلن فیلم و پلی پروپیلن پزشکی.

مهم ترین بازار مصرف گرانول پلی پروپیلن در صنعت نساجی، تولید نخ BCF برای فرش ماشینی، روبان کرفس، نخ گلدوزی، منسوجات نبافته اسپان باند و بادکنکی، نخ شیرینی پزی، نخ عدل و … می باشد. پس از آن صنعت ساخت قطعات پلیمری و پلاستیکی دومین بازار این گرانول است. البته این پلیمر به میزان کمتری در صنایع تولید فیلم BOPP و همچنین در قطعات بهداشتی کاربرد دارد.

پلی پروپیلن نساجی در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 8 درصد بیشتر عرضه و روانه بازار شده است که این میزان برای پلی پروپیلن شیمیایی حدود 3 درصد است.

به گفته نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، پلی پروپیلن نساجی در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 8 درصد بیشتر عرضه و معامله شده است که در مورد مواد شیمیایی حدود 3 درصد است. پلی پروپیلن.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=192077

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.