به گزارش خبرگزاری مهر، لتیزیا روس ها در یک پیام ویدئویی به هفتمین کنفرانس بین المللی بین المللی تغییرات اقلیمی تهران تصریح کرد: نیاز به همکاری های منطقه ای و بین المللی هرگز به این اندازه مشهود نبوده است.
وی افزود: ما باید منابع خود را جمع کنیم، دانش خود را به اشتراک بگذاریم و فعالانه به سمت راه حل های نوآورانه ای برویم که فراتر از مرزهای ما هستند.
مدیر مرکز توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه ادامه داد: مرکز توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی آسیا و اقیانوسیه (APDIM) به عنوان یک موسسه تخصصی منطقه ای برای کاهش خطرات تأسیس شد. در منطقه برای مقابله با این چالش ها، APDIM اقدامات منطقه ای آب و هوا و طوفان گرد و غبار را برای هدایت کشورها در تلاش برای کاهش اثرات بلایا ایجاد کرده است.
روس ها وی بیان کرد: برنامه اقدام منطقه ای برای مقابله با طوفان های گرد و غبار در آسیا و اقیانوسیه طرحی با هدف ارتقای همکاری و مشارکت کشورهای منطقه برای رفع این مشکلات است که مورد تایید همه کشورهای عضو است. ملاقه قرار داده شده
وی افزود: APDIM همچنین با سایر شرکا برای ارتقای همکاری های منطقه ای و تبادل دانش در مورد بلایای داخلی و تغییرات آب و هوایی همکاری کرده است. این مرکز کارگاههای آموزشی، برنامههای آموزشی و سایر فعالیتهای ظرفیتسازی را برای افزایش ظرفیت کشورهای عضو برای مقابله با چالشهای تغییر اقلیم ترتیب داده است.
مدیر مرکز توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی آسیا و اقیانوسیه گفت: اشاره می کنم سازمان همکاری ما با سازمان هواشناسی ایران (IRIMO) در مقوله طوفان های گرد و غبار و پیش بینی تاثیر طوفان ها بسیار حائز اهمیت است. این همکاری بر تعهد ما به استفاده از منابع تخصصی و فرامرزی برای توسعه استراتژیهای مؤثر برای ارائه پیشبینی تأکید دارد. سلام تاثیر گرا است.
روس ها وی افزود: با الهام از نشست Cop28، بر اهمیت بررسی پیچیدگیهای تغییرات آب و هوایی، اهمیت سیستم هشدار اولیه، اشتراکگذاری دادهها و تلاشهای مشترک برای انجام وظایف مرتبط با اقلیم تاکید کردیم.
وی ادامه داد: این کنفرانس قابلیت شکلدهی به سیاستهای نوآورانه را دارد که از طریق آن میتوانیم عزم خود را تقویت کنیم، همکاریهای بینالمللی را تقویت کنیم و مفاهیم جدیدی را ابداع کنیم که آیندهای انعطافپذیرتر را نوید میدهد.
مدیر مرکز توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی آسیا و اقیانوسیه تصریح کرد: بدین وسیله از سازمان هواشناسی جمهوری اسلامی ایران سرکار خانم دکتر تاج بخش و همکاران ایشان تشکر می کنم. به ویژه جناب آقای دکتر رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی (RIMAS) و جناب آقای دکتر لقی معاون توسعه و پیش بینی و مخاطرات جوی را اعلام می نمایم.
روس ها وی در جای دیگر گفت: تغییر اقلیم به عنوان یک چالش فوری و پیچیده، مرزها را هجوم آورده و موجودیت کشورها را در مقیاس جهانی تحت تاثیر قرار داده است. در طول چند دهه گذشته، ما شاهد اثرات عمیق و گاه ویرانگر تغییرات آب و هوایی بوده ایم. از رویدادهای شدید آب و هوایی گرفته تا اختلالات اکوسیستم، تغییرات آب و هوایی پیامدهای گسترده ای دارد که نیازمند تلاش جمعی ما است.
وی گفت: این همایش بستر لازم را برای جمع آوری، اشتراک دانش و مطالبه راه حل پایدار برای دستیابی به سازگاری فراهم می کند. لازم به ذکر است که به هم پیوستگی مسائل مربوط به تاب آوری، سازگاری، سازگاری و کاهش باید توجه شود.
مدیر مرکز توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی آسیا و اقیانوسیه افزود: تقویت روحیه همکاری مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و تغییرات تاثیرگذاری ایجاد می کند. در خاتمه، بهترین آرزوها را برای گفتگوهای پربار و ارتباطات معنادار در طول این کنفرانس دارم.