آمریکا آشکارا و از طریق واسطه ها به تهران پیام می دهد که این تنش باید کنترل شود. از سوی دیگر تهران به صراحت اعلام می کند که هیچ یک از اقدامات گروه های مقاومت در عراق، سوریه و یمن ربطی به تهران ندارد. اما هر بار که یک پایگاه آمریکایی در منطقه، یک کشتی در دریای سرخ و یک سرباز آمریکایی آسیب می بینند و حتی یکی از گروه های مقاومت در اسرائیل مورد اصابت قرار می گیرد. سکان فرماندهان آمریکایی و نگاه سیاستگذاران واشنگتن به سمت تهران معطوف شده و شروع به طرح اتهامات علیه تهران می کند. اخیراً با حمله موشکی پیشرفته به بزرگترین پایگاه آمریکا در عراق و همچنین حمله اخیر به یک پایگاه کوچک آمریکا در منطقه، این افزایش یافته است. اگرچه هر بار مقامات آمریکایی ایران را مسئول خسارات وارده به پایگاه های خود می دانستند، اما این بار این حمله منجر به کشته شدن 3 سرباز آمریکایی در اردن و زخمی شدن چند تن دیگر شد و این حملات آنقدر برای آمریکایی ها گران تمام شد که رئیس جمهور یونایتد ایالات، جو بایدن رسما اعلام کرد و اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرد.
* حمله به پایگاه برج 22 آمریکا در اردن
پس از علنی شدن ابعاد این حمله، مقامات آمریکایی به سی ان ان گفتند که سه سرباز آمریکایی در حمله پهپادی به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن کشته شدند. حداقل 22 نفر مجروح شدند. بایدن گفت: قلب آمریکا سنگین است، حمله به نیروهای ما که منجر به کشته شدن 3 سرباز ما شد، توسط گروه های تحت حمایت ایران در سوریه و عراق انجام شد. بایدن تهدیدآمیز اضافه کرد: ما به مبارزه با تروریسم ادامه خواهیم داد و بدون شک همه کسانی را که در این زمینه مسئول هستند در زمان و به شیوه ای که انتخاب کنیم پاسخگو خواهیم بود. واشنگتن پست همچنین اعلام کرد که گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» که شامل کتائب حزب…، نجبا و سایر گروهها میشود، مسئول حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی در اردن است که منجر به کشته شدن سه تن از اعضای این گروه شد. نیروهای مسلح ایالات متحده. ارتش ایالات متحده آمریکا را به دست گرفته است.
واکنش ایران
در پی حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد: ایران هیچ ارتباطی با این حملات ندارد. درگیری بین ارتش ایالات متحده و گروه های مقاومت در منطقه است که با یکدیگر می جنگند. همزمان با اعلام ناگهانی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر نسبت دادن این حمله به گروههای نزدیک به ایران در سوریه و عراق و اعلام پاسخ به آن، برخی تحلیلگران تلاش کردند از افزایش تنشها میان ایران و آمریکا خبر دهند. سناتور باب مندز در واکنش به کشته شدن سه سرباز آمریکایی خواستار بازدارندگی قوی علیه ایران شد. میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوری خواه، بارها گفته است که جهان منتظر پاسخ قاطع واشنگتن علیه تهران است. مایک پنس، معاون سابق رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری به نقل از سی بی اس اعلام کرد که بایدن ایران را مسئول این حمله می داند. از سوی دیگر، برخی از سناتورهای آمریکایی نیز تلاش کردند تا بایدن را به دلیل کوتاهی در این زمینه محکوم کنند، اما به نظر می رسد برخی از روشنفکران در آمریکا تلاش می کنند هیئت حاکمه کاخ سفید را برای افزایش تنش تحت فشار قرار دهند. آدام اسمیت، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به حمله اخیر به پایگاه نظامی آمریکا در اردن و در نزدیکی مرز سوریه اعلام کرد که حمله به این پایگاه باید به د لا توره 22 پاسخ داده شود و تاکید کرد. : ایران به درگیری ادامه می دهد مستقیما با آمریکا نیست. وی با هشدار به اینکه حمله اخیر به پایگاه نظامی آمریکا تشدید خطرناک تنش در منطقه است و باید پاسخ مناسبی به این حمله داده شود، تاکید کرد: اما به نظر نمی رسد که ایران مستقیما دستور این حمله را داده باشد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی گفت: ما همچنان در حال بررسی گزینه هایی برای پاسخ به حمله دیروز هستیم. جان کربی می گوید: رئیس جمهور گفت به حمله دیروز پاسخ خواهیم داد و خواهیم کرد. ما معتقدیم که گروه تحت حمایت ایران کتائب حزب… پشت حمله دیروز در اردن است. ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم و نمیخواهیم دامنه درگیری در خاورمیانه را گسترش دهیم.
* سناریوهای پاسخ احتمالی و بعید.
اینکه آمریکا تلاش کرده ایران را به طور غیرمستقیم مسئول حملات به پایگاه های خود در عراق، سوریه و اردن بداند و حتی پاسخ به این عملیات را اعلام کرده است، سناریوهای متعددی را مطرح می کند. اولین سناریویی که بعید به نظر می رسد، رویارویی مستقیم آمریکایی ها با ایران است. سناریویی که شبیه کشک و دوغ است. چون درگیری مستقیم با ایران به معنای شروع آتشفشان است، پاسخ نیروهای مقاومت در منطقه و حتی خود تهران به آمریکا نه با پهپاد، بلکه با پیشرفته ترین موشک ها و این سناریو عملا بعید است. . . به دلیل عدم تمایل ایران و آمریکا به افزایش تنش اجرایی شد. سناریوی دوم. این نشست در حالی برگزار می شود که بمباران ها علیه گروه های مقاومت در منطقه از عراق تا سوریه افزایش یافته است. سناریویی که آمریکا آن را مدیریت تنش تعریف میکند در حال حاضر اعمال میشود و هر روز یا مقاومت در عراق و سوریه به پایگاههای آمریکا حمله میکند یا آمریکا به عملیات مقاومت در سوریه و عراق پاسخ میدهد. البته این سناریو محتمل است و تنش بین تهران و واشنگتن را افزایش نخواهد داد. سناریوی سوم افزایش هوشمندانه تر حملات آمریکا و علیه انصارا… در یمن و حتی حرکت به سمت ترور رهبران انصارا… این سناریو به احتمال زیاد در قالب مدیریت تنش در آمریکا اجرایی خواهد شد پیوست. سناریوی چهارم کمک اطلاعاتی به اسرائیل برای ترور رهبران مقاومت در منطقه است. این سناریو البته توسط اسرائیل آغاز شده و کمک های اطلاعاتی آمریکا می توانند آن را تکمیل کنند. در حال ریختن بنزین روی آتش است و در تناقض آشکار با شیوه مقابله با تنش آمریکاست. سناریوی بعدی استفاده از داعش و گروه های تروریستی برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق عملیات های مشابه کرمان یا سراوان است، حداقل ممکن است آن سناریو را باید اسرائیلی دانست نه آمریکایی.
*در نهایت
البته با توجه به آسیب پذیری نیروهای آمریکایی در منطقه در مقابل گروه های مقاومت، بعید نیست که آمریکایی ها با توسل به خروج از عراق همانطور که اعلام کرده اند و با خروج هوایی نیروهای خود از منطقه، اقدام به بمباران مقاومت کنند. در منطقه مساحت را کاهش دهد. با توجه به اینکه آمریکا نمیخواهد تنش در دریای سرخ ادامه یابد و از سوی دیگر احتمال ناامنی در خلیج فارس پس از اجرای این سناریو محتمل است، نمیتواند مورد تایید نهادهای آمریکایی باشد. و حتی توسط اتاق های فکر.