افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
3

در برابر فوریت تحقیق، یک ماده از قانون مدیریت خدمات عمومی

  • کد خبر : 190351
در برابر فوریت تحقیق، یک ماده از قانون مدیریت خدمات عمومی

با رای مجلس طرح قانون رسیدگی به ماده 47 قانون مدیریت خدمات عمومی در مورد بکارگیری افراد توانمند خارج از دولت به عنوان مقامات سیاسی به صورت عادی بررسی می شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مجلس در جریان بررسی یک فوریت لایحه تحقیق و تفحص ماده (47) قانون […]

با رای مجلس طرح قانون رسیدگی به ماده 47 قانون مدیریت خدمات عمومی در مورد بکارگیری افراد توانمند خارج از دولت به عنوان مقامات سیاسی به صورت عادی بررسی می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مجلس در جریان بررسی یک فوریت لایحه تحقیق و تفحص ماده (47) قانون مدیریت خدمات عمومی، با 108 رای موافق، 93 رای مخالف رای منفی داد. و 4 رای ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه.

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در تشریح دلایل درخواست رسیدگی فوری به لایحه مذکور گفت: بر اساس بررسی های کارشناسی در همه کشورهای دنیا می توان از شخصیت های خارج از دولت و دولت برای مدیریت کشور استفاده کرد. و دولت ها خود را از ظرفیت های غیردولتی محروم نکردند. در کشور ما در 45 سال گذشته افراد خارج از دولت که در استخدام دولت نبودند طبق ماده (71) قانون خدمات کشوری می توانستند به عنوان مقام سیاسی مشغول به کار شوند.

وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران مانند سایر کشورها خود را از نخبگان و افراد توانمند خارج از حاکمیت محروم نکرده است. معلوم نیست افراد خارج از دولت ظرفیت کمتری نسبت به افراد داخل دولت دارند. اخیراً این تعبیر در کشور مطرح شد که تنها افرادی می توانند به عنوان مقامات سیاسی دولت و سایر قوا منصوب شوند که مراحل رسمی جذب را طی کرده باشند، یعنی اعضای دولت یا قوه مجریه باشند. .

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: با چنین تعبیری بسیاری از مسئولان کشور مشمول تعیین تکلیف قوای سه گانه نیستند؛ در حال حاضر نمی توان افرادی را که معاون وزیر هستند از سازمان های مردم نهاد یا غیردولتی به دولت منصوب کرد. نهادهای دولتی دولتی این موضوع شامل مجلس هم می شود، هر چند اکنون دولت از این وضعیت رنج می برد و خود دولت نیز با سازوکارهای دولتی مشکل را حل کرده است، اما این کار به صورت موقت انجام شده است.

دهقان افزود: با این تعبیر دستگاه های دولتی از استفاده از شخصیت های برجسته ای که بتوانند به لحاظ علمی و اداری حکومت کنند، محروم می شوند. موضوع را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کردیم. رئیس مجلس نیز پیشنهاد داد که این موضوع در مجلس بررسی شود، بنابراین شورای انقلاب فرهنگی این موضوع را تصویب کرد تا از طریق مجلس حل شود و افرادی که توان علمی و مدیریتی دارند می توانند از مسئولان، سیاسیون مجلس باشند. خدمت کنند و از نهادهای عمومی غیردولتی به دولت منصوب شوند.

دکتر محمدباقر قالیباف گفت: اینها سمت های سیاسی است، در پست های سیاسی ما قانون مشاغل حساس را داریم که در صورت عدم احراز صلاحیت فردی قطعاً استخدام نمی شود.

استفاده از ظرفیت نخبگان در دولت پایان ناکارآمدی موجود در نظام حکومتی است

محمد وحیدی با پذیرش دو فوریت لایحه استفساریه ماده 47 قانون مدیریت وظیفه عمومی گفت: این نکته مهمی است که در رابطه با ماده 71 قانون مدیریت وظیفه عمومی به منظور جذب کشوری مطرح شده است. خدمتکاران. به بدنه دولت و مهم ترین نظر این است که اگر به فرآیند جذب نخبگان اعتقاد دارید باید توجه داشت که بسیاری از اوقات از ظرفیت آنها در بدنه دولت استفاده نمی شود و معمولا افراد علمی و مدیریتی برجسته نمی شوند. در این سمت ها و اکثر نخبگان این صنعت در بخش خصوصی فعال هستند.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در شورای اسلامی ادامه داد: اگر روزی دولتی سر کار بیاید و بخواهد از ظرفیت نخبگان به عنوان وزیر استفاده کند، باید تصویب شود. قانون در این زمینه و دولت نباید انحصار کارمندان را داشته باشد و همچنین می تواند از تجربیات مدیران نخبه ای که خارج از بدنه دولت کار می کنند استفاده کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در برخی جاها شاهد ناکارآمدی سیستم دولتی هستیم اما انحصار ایجاد شده در این حوزه شرایط فعلی را به وجود آورده تا جایی که بسیاری از گره های کشور باز نشدند زیرا افرادی که از رانت دولتی استفاده می کنند از همین سازمان دولتی اعلام کرد که ظرفیت لازم برای ارائه خدمات مطلوب به مردم را ندارند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در حال حاضر امکان جذب نخبگانی که در خارج از کشور تحصیل کرده و به کشور بازگشته اند برای ارائه خدمات وجود ندارد، بنابراین با تصویب این قانون می توانیم از توان آنها نیز بهره مند شویم.

وی افزود: رئیس مجلس تاکید کرد که این موضوع باید به قانون تبدیل شود تا افراد به صورت غیرقانونی وارد بدنه دولت نشوند، البته باید توجه داشت که این موضوع نباید با گزینش افراد و صلاحیت حرفه ای آنها منافاتی داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان از رئیس مجلس خواست در تخصیص معلمانی که با گذشت 5 ماه از تصویب این قانون همچنان بلاتکلیف هستند و حقوق و حق بیمه دریافت نمی کنند، دخالت کند. وی چون این ظلم را ظلمی جبران ناپذیر می داند و آثار آن در حوزه آموزشی کشور محسوس است، پس از 18 ماه بلاتکلیفی به مستمری بگیران نیز خواستار پرداخت پاداش شد.

احد آزادی خواه به عنوان یکی دیگر از نمایندگان موافق با دو فوریت لایحه تحقیق و تفحص از ماده 47 قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: دیروز در مجلس دو اتفاق خوشحال کننده افتاد: یکی تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و رفع نواقصی که شورای نگهبان پیدا کرد، امیدواریم به زودی اعلام شود، طرح شفافیت مجلس نیز اصلاح شد و اختیارات سه گانه به شورای نگهبان بازگردانده شد و شفافیت در سراسر کشور حاکم شد.

وی همچنین خواستار گنجاندن تغییر وضعیت فرزندان شهدا در قانون بودجه سال 1403 شد.

نماینده مردم مالایی در شورای اسلامی یادآور شد: دو اصل فوریت لایحه فوق الذکر این است که مشمولان ماده 71 قانون مدیریت خدمات عمومی، نیازی به داشتن رابطه استخدامی با دولت ندارند، بلکه الزامی است. انتصاب استانداران وزرا و سفرا را می توان از میان نخبگانی که ارتباط کاری با دولت ندارند تعیین کرد و به این ترتیب امکان گردش نخبگان در بدنه دولت را فراهم کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: در شرکت ها و موسسات خصوصی مدیران توانمند و سنجیده ای وجود دارند که دولت می تواند از ظرفیت آنها استفاده کند. همچنین تصویب این قانون به معنای مسئولیت پذیری همه مردم در دولت نیست، بلکه باید از نهادهای ذیربط رایزنی های لازم را اخذ کرد و صلاحیت و ظرفیت هر فرد را سنجید.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها مسئولیت های مهم و حساس برون سپاری شده و از ظرفیت نخبگان در بدنه حاکمیت استفاده می شود، بنابراین تصویب این قانون فرصتی را برای دولت های آینده ایجاد می کند تا از ظرفیت نخبگان بهره ببرند و با آن مبارزه کنند. تبعیض ناعادلانه

حسن لطفی در مخالفت با رسیدگی به تقاضای یک فوریت لایحه تحقیق و تفحص در ماده (47) قانون مدیریت خدمات عمومی، گفت: این لایحه یکی از خطرناک ترین لوایح است. طبق ماده (71) ما از وزیر گرفته تا نماینده مجلس و استاندار تعریفی داریم که هر کدام وظایفی دارند.

نماینده مردم روزن و درگزین در شورای اسلامی ادامه داد: طی سال 97 30 تا 40 دستگاه به بدنه دولت اضافه شد، یعنی دولتمردان برای مسئولیت های اجرایی اضافه شدند. در این تحقیق آمده است که به دولت اجازه می دهیم بخش خصوصی را وارد بدنه دولت کند، یعنی کسانی که با دولت آشنا نیستند و مدتی مدیریت نکرده اند جزو دولت محسوب می شوند. امروز می گوییم نهادهای دولتی پاسخگو نیستند، در حالی که اصرار داریم که بخش خصوصی حکمرانی را اضافه کند، کسانی که وزیر می شوند، استانداران باید یک روز تجربه اجرایی داشته باشند، حتی بخش خصوصی با الفبای مدیریت آشنا نیست.

وی گفت: در حال حاضر در این لایحه به بخش خصوصی اجازه می دهیم حاکمیت را در دست بگیرد، حکمرانی تصدی نیست، کسانی را وارد می کنیم که ساختار بودجه را نمی دانند، تاریخ این مشکل را نشان داده است، کسانی که سابقه ندارند. حکومت نمی تواند به اندازه کافی پست های اجرایی را اشغال کند.

محمدحسن آصفری نیز در مخالفت با لایحه مذکور گفت: از ابتدا باید بگویم که این تحقیق و تفحص نیست بلکه اصلاح قانون است، باید به عنوان اصلاحیه قانون ذکر می شد.

نماینده مردم اراک، کامیجان و خنداب در شورای اسلامی، ضمن تشکر از خدمات دولت، گفت: سوالی که باید مطرح شود این است که دولت چه توجیهی دارد که بخواهد از افراد کم تجربه در پست های اجرایی استفاده کند؟ افرادی که پست مدیریتی را در پست های وزارت استانداری پیشنهاد می کنند، تجربه اجرایی ندارند، ما نیروهای ماهر زیادی در دولت داریم که متاسفانه از تجربه آنها استفاده نمی شود.

وی ادامه داد: چرا دولت اصرار دارد به افرادی که سابقه مدیریت اجرایی ندارند، پست های مهم بدهد؟ اولویت امروز مسائل اقتصادی کشور است، قیمت محصولات اساسی با وجود تلاش دولت همچنان کنترل نشده است، چگونه می توان این سمت ها را به بخش خصوصی که تجربه مدیریتی ندارد سپرد؟

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=190351

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.