افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
5

پرداخت سالانه 100 میلیارد دلار یارانه انرژی فرصت صادرات 10 میلیارد دلاری بنزین از بین رفت.

  • کد خبر : 188734
پرداخت سالانه 100 میلیارد دلار یارانه انرژی فرصت صادرات 10 میلیارد دلاری بنزین از بین رفت.

به گزارش بازار، هوشنگ فلاحتیان درباره میزان تولید و مصرف منابع هیدروکربنی در کشور گفت: میزان تولید نفت و گاز در کشور به سطح قبل از تحریم ها باز می گردد و در حال حاضر 3.4 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کنیم. . ; ما قصد داریم تا پایان سال جاری تولید خود […]

به گزارش بازار، هوشنگ فلاحتیان درباره میزان تولید و مصرف منابع هیدروکربنی در کشور گفت: میزان تولید نفت و گاز در کشور به سطح قبل از تحریم ها باز می گردد و در حال حاضر 3.4 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کنیم. . ; ما قصد داریم تا پایان سال جاری تولید خود را به بیش از 3.6 میلیون بشکه در روز برسانیم.

وی با اشاره به تولید گاز افزود: امسال تولید گاز خام از مرز یک میلیارد مترمکعب در روز گذشت و از این میزان 850 میلیون مترمکعب به تولید گاز طبیعی ختم شد.

معاون وزیر نفت گفت: سرانه مصرف انرژی در کشور دو برابر کشورهای هم دما با ما است و شدت مصرف انرژی در دو دهه اخیر دو برابر دنیا بوده است. این موضوع به معنای استفاده بهینه از منابع هیدروکربنی است و باعث می شود منابع ما به ارزش افزوده تبدیل نشود. منظور از شدت مصرف انرژی این است: برای هر بشکه نفت خام، گاز و میعانات گازی چه درآمدی به دست آوردیم؟

فلاحتیان ادامه داد: در زمینه تولید نفت و گاز بسیار خوب عمل کردیم و از تحریم ها دور شدیم اما عملکرد ما در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی قابل قبول نیست. این در صورتی درست است که تحریم ها ربطی به بهینه سازی نداشته باشد.

وی با اشاره به علت اجرا نشدن طرح های بهینه سازی در کشور، تصریح کرد: در کشور ما اجرای استانداردهای تولید تجهیزات مغفول مانده و یا اجرا نمی شود؛ در حالی که در کشور ما از اجرای استانداردهای تولید تجهیزات غافل شدیم. به عنوان مثال، سالانه یک میلیون خودرو به ناوگان خودروهای کشور اضافه می‌شود که مصرف آن در هر 100 کیلومتر 10 لیتر است. یعنی 40 درصد بیشتر از مصرف خودروهای معمولی در دنیاست.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی با تاکید بر اینکه باید از بدخلقی مصرف جلوگیری کنیم، تصریح کرد: اولین کاری که باید در حوزه بهینه سازی انجام دهیم این است که از ساخت دستگاه هایی که انرژی زیادی مصرف می کنند جلوگیری کنیم و این امر ربطی به تحریم ندارد و ما باید تصمیم بگیریم مدیریت بگیریم.

فلاحتیان تصریح کرد: باید عوارض خودرو، موتورخانه، بخاری و سایر اقلامی که در اختیار مردم است را تعیین کنیم. هرچند دولت با مصوبات شورای اقتصاد 40 میلیارد دلار در حوزه بهینه سازی تصویب کرده است، اما در این زمینه یعنی در جایگزینی و اصلاح عناصر انرژی، موفقیت چندانی نداشته ایم.

بین 80 تا 100 میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور پرداخت می شود و اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشترین یارانه انرژی را در دنیا پرداخت می کنیم، طرح های بهینه سازی انجام نشده و انجام نمی شود. به عنوان مثال تصمیم داریم بخاری های غیراستاندارد را با بخاری های هوابند جایگزین کنیم، اما چون این تغییر تفاوت محسوسی در قبض گاز مشتریان ایجاد نمی کند، طرح های مربوطه جذابیتی ندارد. بنابراین قیمت پایین حامل های انرژی باعث تشویق و ترغیب مصرف کنندگان نمی شود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: همچنین باید ممیزی انرژی کارخانه ها را انجام دهیم تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود. در کشورهای اطراف ما مصرف بنزین نصف ایران است. به عنوان مثال، اگر مصرف بنزین در کشور ما 117 میلیون لیتر در روز باشد، مصرف بنزین در کشورهای فوق 60 میلیون لیتر است. بنابراین اگر شرایط ما مانند آن کشورها بود، می‌توانستیم روزانه 50 میلیون لیتر بنزین صادر کنیم و سالانه 10 میلیارد دلار برای کشور درآمد داشته باشیم.

فلاحتیان بیان کرد: نکته بعدی این است که در ساختار انرژی کشور در زمینه بهینه سازی هیچ مسئولی نداریم که شرکت ها و سازمان ها متولی آن باشند. شرکت بهینه سازی مصرف سوخت را داریم اما این سازمان اختیار لازم برای اجرای طرح ها را ندارد. لذا برای رفع این مشکل مواردی را در برنامه هفتم توسعه گنجانده ایم و در تلاش هستیم این مشکل را نیز حل کنیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=188734

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.