در هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد، جمعیت های غیر مهاجر در واحه های صحرای شمال عربستان ساکن شدند. اکنون بقایای استحکامات این واحه وجود دارد خیبر (یکی از طولانی ترین استحکامات شناخته شده از آن دوره)، توسط تیم مشترکی از محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه و کمیسیون سلطنتی آل علا کشف شده است.
آنچه کشف شده بقایای دیوارهای عظیم این واحه است که یکی از دو واحه بزرگ عربستان به همراه واحه تیما است. چندین واحه دیواری که قدمت آنها به عصر برنز باز میگردد قبلاً مستند شدهاند، اما این کشف مهم، نور جدیدی را بر سکونتگاههای انسان در شمال غربی عربستان میافکند و درک ما را از وضعیت جوامع محلی در دوره پیش از اسلام بهبود میبخشد.
باستان شناسان با مطالعه ویژگی های معماری و چیدمان استحکامات می توانند اطلاعاتی در مورد ساختار اجتماعی، استراتژی های نظامی و فعالیت های اقتصادی ساکنان باستانی این منطقه به دست آورند. این اطلاعات به حل معمای زندگی روزمره و تعامل آنها با تمدن های همسایه کمک می کند.
بازسازی دیجیتال دیوار طویل و عظیمی که حدود 4 هزار سال پیش واحه خیبر را پوشانده بود
این استحکامات در حال حاضر زیر نظر گروهی از باستان شناسان و محققان در حال کاوش است. برای اطمینان از حفاظت از سازه ها و تفسیر دقیق، روش نیاز به نقشه برداری دقیق، مستندسازی و تجزیه و تحلیل سازه ها دارد. روش های پیچیده ای مانند سنجش از دور و اسکن سه بعدی برای تولید مدل های دیجیتال پیچیده استحکامات استفاده شده است. این روش امکان درک تکنیک های ساخت و ساز و عناصر معماری آنها را در سطح عمیق تری فراهم می کند.
ضخامت و عظمت دیوار در مقایسه با افرادی که در تصویر دیده می شوند کاملاً مشخص است.
با مقایسه مطالعات میدانی و دادههای سنجش از دور با مطالعات معماری، تیم تخمین زد که این استحکامات 14.5 کیلومتر طول، بین 1.70 تا 2.40 متر ضخامت و تقریباً 5 متر ارتفاع دارند. این بنای عظیم که امروزه کمی کمتر از نیمی از طول اولیه خود (41 درصد، 5.9 کیلومتر و 74 ترانشه) را حفظ کرده است، منطقه ای روستایی و تک همسری را با مساحتی نزدیک به 1100 هکتار پوشانده است. تاریخ ساخت این استحکامات بین 2250 تا 1950 قبل از میلاد بر اساس قدمت رادیوکربن نمونه های جمع آوری شده در حین کاوش ها تخمین زده شده است.
نمای نزدیک بخشی از بقایای دیوار سنگی.
این مطالعه تأیید می کند که واحه خیبر به وضوح بخشی از شبکه ای از واحه های محصور شده در شمال غربی عربستان بوده است، اما کشف این استحکامات سؤالاتی را در مورد چرایی ساخته شدن و ماهیت جمعیت هایی که آن را ساخته اند، به ویژه تعامل آنها با جمعیت های خارج از عربستان ایجاد می کند. قلمرو واحه ایجاد.
قسمت دیگری از دیوار و استحکامات خیبر.
علاوه بر این، کشف این استحکامات عظیم راه های جدیدی را برای تحقیقات باستان شناسی، از جمله کاوش بیشتر در منطقه در جستجوی مکان ها و آثار بیشتر که می تواند به ما در درک بهتر گذشته کمک کند، باز کرده است.
این کشف باستانشناسی راه را برای پیشرفتهای عمده در شناخت گذشتههای پیش از تاریخ، پیش از اسلام و اسلام در شمال غربی شبه جزیره عربستان هموار میکند.