آرزو کاوی در تشریح نقش تغذیه در دیابت یا فشار خون بالا با اشاره به اینکه رژیم غذایی حاوی مقادیر کم میوه و سبزیجات و مقادیر زیاد چربی خطر ابتلا به فشار خون و دیابت را افزایش می دهد، گفت: کاهش وزن پنج درصدی می تواند باعث کنترل قند خون شود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف فیبر در رژیم غذایی باید با مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات، حبوبات و نان های سبوس دار افزایش یابد، افزود: فیبرهای محلول در میوه هایی مانند سیب، آلو و مرکبات و در غلات مانند جو و جو وجود دارد. انواع حبوبات، کلسترول خون را کاهش می دهد و به کاهش وزن کمک زیادی می کند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: کنترل اندازه دور شکم نیز یکی از عوامل مهم در پیشگیری از دیابت است، بنابراین توصیه می شود با کاهش کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی، وزن را کاهش دهید. .
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، کاوه ای ادامه داد: مصرف زیاد چربی ها و روغن ها علاوه بر ایجاد مشکل برای سیستم قلبی عروقی، باعث افزایش کالری دریافتی و بروز اضافه وزن و چاقی می شود که عامل و تشدید دیابت است.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل دیابت با انتخاب مواد غذایی مناسب امکان پذیر است، افزود: خوردن شش وعده غذایی در روز شامل صبحانه، میان وعده صبح، ناهار، شام، عصرانه منجر به کنترل بهتر قند خون می شود و باید در این وعده ها گنجانده شود. جو دوسر، مرکبات، سبزیجات سبز برگ، قارچ، گل کلم، ماست، شیر و آجیل.
کاوه ای با بیان اینکه حدود 90 درصد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 چاق هستند و اضافه وزن مهمترین عامل ابتلا به این نوع دیابت است، خاطرنشان کرد: چاقی باعث افزایش مقاومت به انسولین و کاهش اثربخشی داروهای خاص برای دیابت می شود.
این کارشناس تغذیه در ادامه با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا به نمک حساس هستند زیرا مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون در اکثر افراد می شود، گفت: سدیم (ماده موثر نمک) در انواع محصولات غذایی به صورت واضح وجود دارد. مسیر. y پنهان است و مهم ترین منبع دریافتی سدیم (نمک) در کشور ما نان است که با مصرف نانی که بیش از حد مجاز یعنی بیش از یک درصد نمک داشته باشد، مقدار زیادی نمک به دست می آید. نمک (سدیم). هر روز وارد بدن انسان می شود.
وی برخی از منابع غذایی اصلی سدیم را شامل غذاهای شور و دودی دانست و گفت: غذاهای شور و ترشی، دسر، سس سالاد، سس سویا، زیتون و خردل و سوپ های آماده خریداری شده سرشار از سدیم هستند، مگر اینکه لازم باشد. . ذکر کنند که بدون نمک تهیه می شود.
کاوه ای افزود: برای پیشگیری و کنترل فشار خون بالا، کنترل وزن، کاهش مصرف چربی، کاهش نمک (سدیم) دریافتی، افزایش دریافت منابع غذایی پتاسیم، کلسیم و منیزیم، افزایش دریافت منابع غذایی امگا 3 و استفاده از مقداری کاهش غذاهای فشار خون مانند سیر و برخی ادویه ها.
بیان کرد: تنقلات نمکی مانند چیپس سیب زمینی، چیپس ذرت، چوب شور، آجیل شور و میوه های خشک، کراکر، محصولات غلات حجیم، مونوسدیم گلوتامات (MSG) مورد استفاده در محصولاتی مانند کلوچه ها و شکلات های خارجی، جوش شیرین مورد استفاده در پخت، کیک و شیرینی. استفاده می شود و نان های پخته شده با جوش شیرین از جمله منابع غذایی اصلی سدیم هستند.
این کارشناس تغذیه میزان مجاز مصرف نمک را یادآور شد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت حداکثر نمک مصرفی افراد زیر 50 سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) معادل 2000 میلی گرم سدیم است. . و افراد بالای 50 سال و بیماران قلبی و عروقی و کودکان کمتر از سه گرم نمک در روز مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که یک یا هر دو والدین دارند فشار خون بالا دارند و افراد بالای 50 سال بیشتر در معرض فشار خون هستند، افزود: چربی اضافی ذخیره شده در بدن به ویژه چربی در ناحیه شکم. ، می تواند فشار خون را افزایش دهد و در نتیجه خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. کاهش وزن به تنهایی یکی از موثرترین درمان های غیر دارویی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا است.
کاوه ای با بیان اینکه مصرف غذاهایی که بیشترین افزایش قند خون را دارند مانند برنج آب پز، سیب زمینی، هویج پخته، انواع آب میوه ها و کمپوت های صنعتی باید محدود شود، گفت: اضافه وزن و چاقی، نمک و غذای ناسالم، نمک و سدیم منابع غذایی از عوامل موثر در ایجاد فشار خون بالا هستند و افرادی که اضافه وزن دارند احتمال ابتلا به فشار خون بالا زیاد است.