نورالله عباسی در گفتگو بازار بیان کرد: پروژه بهسازی و لایروبی کانال ارتباطی آشوراده و خلیج گرگان با کارفرمای سازمان بنادر و دریانوردی و پیمانکار قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با اعتباری بالغ بر 521 میلیارد تومان انجام شد. که تاکنون 400 میلیارد تومان آن جذب شده است..
مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان افزود: از دستاوردهای بازگشایی کانال ارتباطی آشوراده خلیج گرگان، عملیات لایروبی به حجم یک میلیارد و 420 میلیون متر مکعب، احداث کانال آبرسانی و تسهیل تبادل آب است. . وی ادامه داد: بین دریا و خلیج گرگان به طول 11 کیلومتر، جلوگیری از ایجاد گرد و غبار و ریزگردها در خلیج، حفظ حیات بیش از 15 گونه ماهی شناسایی شده در سال های 96 و 1396 و حفظ پناهگاه بیش از 150 هزار ماهی است. گونه های مختلف پرندگان مهاجر
وی گفت: برای اولین بار در کشور پروژه احداث دیوار چوبی به طول 5400 متر برای حفاظت کانال در برابر رسوبات احتمالی انجام شد.
عباسی، احداث چهار سد به مساحت بیش از 100 هکتار، ورود بیش از 150 میلیون متر مکعب آب به خلیج پس از بازگشایی کانال عاشو، احیای حوضه بندر ترکمن، نصب و بهره برداری از اسکله شناور برای توسعه گردشگری پس از دو دهه، ایجاد امکان ترانزیت شناورهای سبک بین خلیج و دریا، افزایش کیفیت و کاهش شوری آب و حفظ اکوسیستم از دیگر دستاوردهای این امر است. پروژه
وی ادامه داد: این عملیات منجر به احیای اسکله چوبی بندرترکمن و جزیره آشوراده و توسعه گردشگری و ماهیگیری در منطقه شد. عباسی یادآور شد: برای اجرای عملیات لایروبی کانال عاشور از ظرفیت بومی استان در زمینه های مختلف ماشین آلات، خدماتی و نیروی انسانی استفاده شد و در اجرای این طرح یک دستگاه لایروبی، چهار دستگاه بیل مکانیکی، چهار کمپرسی و شش دستگاه لودر به کار گرفته شد. در این پروژه استفاده شد و 170 نفر در این پروژه شرکت کردند.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان با بیان اینکه لایروبی خلیج گرگان در 11 فاز انجام شد، گفت: طی این اتفاق خوشایند سه هزار هکتار به حریم خلیج اضافه شد که باعث پیشرفت شد. ۴۰۰ یک متر آب به سمت اسکله رفت.
وی با اشاره به اینکه شناورهای منطقه در حال بازگشت به اسکله هستند، گفت: در حال حاضر تردد نظامی، تفریحی و صیادی با سهولت انجام می شود.
وی همچنین از کشت گیاهان مقاوم به شوری مانند «سالیکورنیا» به جای سد برای کاهش ریزگردها خبر داد.
عباسی خاطرنشان کرد: طی این پروژه چهل سد به مساحت 145 هکتار ایجاد شد و میزان لایروبی آن یک میلیون و 249 هزار و 280 مترمکعب بوده است.