به گزارش رکنا، معاون دادستان مرکز خراسان رضوی ابعاد و زوایای پنهان پرونده باند گوشی قاپی را تشریح کرد. که در مشهد گفت: چند روز پیش نیروهای انتظامی 2 موتورسوار 16 و 18 ساله را در حالی که 5 گوشی مسروقه با خود حمل می کردند و روی رهگذر دیگری نشسته بودند تا گوشی وی را نیز سرقت کنند، دستگیر کردند.
قاضی اسماعیل عندلیب افزود: همزمان با بازجویی های تخصصی سرنخ هایی از یک باند بزرگ به دست می آید. ملکخر و تلفن بدست آمد و بدین ترتیب ماموران انتظامی با تاکید ویژه سردار سرتیپ محمدکاظم تقوی (فرمانده نیروی انتظامی استان خراسان رضوی) به تحقیقات فنی و ریشه ای جنایت پرداختند تا اینکه در چند عملیات غافلگیرانه 10 عضو دیگر اعضای این باند در نقاط مختلف کشته شدند، چند نفر از مردم شهر دستگیر شدند که 7 نفر از آنها مالباخته حرفه ای هستند.
رئیس مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد با اشاره به شکایت 50 نفر از مالباختگان این پرونده سرقت اظهار داشت: تاکنون بیش از 200 دستگاه گوشی تلفن همراه از سارقان و سارقان اموال کشف شده است اما اعضای این این باند به سرقت صدها گوشی اعتراف کرد و نقش آنها در سرقت چندین موتورسیکلت نیز مشخص شد.
معاون دادستان مشهد همچنین با اشاره به اینکه یک سری تحقیقات دقیق در مورد این پرونده حساس در حال انجام است، گفت: بررسی های قضایی نشان می دهد که مغز متفکر اصلی این باند معروف به «پدرخوانده ملکران» گوشی های سرقتی را از سارقان خریداری می کرده است. گوشی ها با قیمتی مناسب و همدستان دیگران آنها را به خارج از کشور منتقل کردند.
قاضی عندلیب افزود: تحقیقات ویژه این پرونده با نظارت بازپرس جعفری (بازپرس 410 بازپرسی دادسرای عمومی انقلاب مشهد) آغاز شد و تحقیقات قضایی برای شناسایی و دستگیری سایر عوامل مرتبط با اعضای این باند ادامه دارد.
این مقام ارشد قضایی مشهد تاکید کرد: افرادی که مرتکب برخی جرایم مانند زورگیری و شنود تلفنی می شوند در واقع “امنیت روانی” جامعه را تهدید می کنند و به همین دلیل این پرونده ها به صورت ویژه در دستگاه قضایی رسیدگی می شود و مجرمان به مجازات محکوم می شوند. به مجازات های شدید قانونی
وی افزود: در صورتی که مرتکبان این گونه جرائم به عنوان «مبارز» شناخته نشوند، باید تا 15 سال پشت میله های زندان سپری کنند و 74 ضربه شلاق را تحمل کنند، ضمن اینکه محکومان به برخی جرایم طبق قانون حق آزادی مشروط یا عفو دارند. . آنها نمی کنند
قاضی اسماعیل عندلیب همچنین با هشدار به اختلاس کنندگان کالاهای مسروقه گفت: اختلاس گران با خرید اقلام مسروقه مانند گوشی تلفن همراه در واقع سارقان را به ارتکاب جرم تشویق می کنند و امنیت جامعه را به خطر می اندازند لذا دستگاه قضایی سیستم با قاطعیت با اختلاس کنندگان و غارتگران اموال مسروقه برخورد خواهد کرد. اموال مردم شروع شده است و اگر اختلاس گران در دزدی گرفتار شوند باید مجازات های بسیار سختی را تحمل کنند.
معاون دادستان خراسان رضوی نیز مبارزه قاطع پلیس با زورگیران و سارقان را مظهر اقتدار و امنیت در سرزمین خورشید برشمرد و گفت: اگرچه برخی از قوانین مبارزه با جرایم به ویژه جرایم سرقت نیازمند بازنگری توسط اعضای ستاد است. شورای اسلامی، اما دستگاه قضایی برای مبارزه با جرایم و احساس امنیت در جامعه از تمام ظرفیت های قانونی استفاده می کند و اجازه نمی دهد عده ای سودجو یا قانون شکن، «امنیت» مردم را تهدید کنند.