افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
2

دستور رئیس قوه قضائیه درباره اجرای قانون حمایت از افشاگران در برابر فساد

  • کد خبر : 179318
دستور رئیس قوه قضائیه درباره اجرای قانون حمایت از افشاگران در برابر فساد

به گزارش بازار، حجت الاسلام محسنی آژه ای امروز دوشنبه (4 دی ماه) طی سخنانی در جلسه شورای عالی قضایی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع) و گرامیداشت ختم درباره ماه مبارک و پربرکت رجب گفت: در ماه پربرکت رجب فضای عمومی و دل مردم بیشتر معطوف به سازش، گذشت و اصلاح حق خواهی […]

به گزارش بازار، حجت الاسلام محسنی آژه ای امروز دوشنبه (4 دی ماه) طی سخنانی در جلسه شورای عالی قضایی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع) و گرامیداشت ختم درباره ماه مبارک و پربرکت رجب گفت: در ماه پربرکت رجب فضای عمومی و دل مردم بیشتر معطوف به سازش، گذشت و اصلاح حق خواهی است. لذا دستگاه های مختلف قوه قضائیه اعم از فرهنگی و شورای حل اختلاف در ایام ماه رجب المرجب بیش از پیش در مساجد و بین مردم و مراکز و مراجع قضایی مانند زندان ها، دادسراها حضور پیدا می کنند. دفاتر و دادگاه ها، تا بتوانند تا آنجایی که قانوناً می توانند کار کنند. مردم باید گره‌ها را باز کنند و مقدمات بازگشت محکومان و اصلاح‌شدگان را به زندگی اجتماعی فراهم کنند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ابلاغ قانون «حمایت از افشاگران فساد» در روز شنبه هفته جاری به تشریح مفاد این قانون پرداخت و اظهار داشت: در قانون «حمایت از افشاگران فساد» که دارای 17 ماده و بیش از 20 تبصره، وظایف و اختیارات نهادهای مختلف از جمله بخش‌های قوه قضائیه تعیین شد. بنابراین لازم است هر چه زودتر این وظایف به پایان برسد. از جمله در ماده 3 قانون فوق الذکر سازمان بازرسی کل کشور موظف است ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون با همکاری سایر نهادهای پذیرنده و قوه قضائیه سامانه گزارش فساد اداری را طراحی و اجرا کند. محرمانه بودن هویت گزارشگر و اطلاعات موجود در سامانه باید در سامانه رعایت شده و گزارش از طریق سامانه و با انتخاب سامانه به مؤسسه دریافت کننده ارسال شود.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین در یکی از مواد قانون مذکور نحوه و نحوه حمایت از افشاگر در برابر فساد و افراد مرتبط ذکر شده است. در این قسمت در قالب تبصره کانون حقوقی، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و کانون های وکلا باید با معرفی و تعیین وکیل یا مشاور، خدمات حقوقی رایگان را به خبرنگار ارائه کنند.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در تبصره 6 ماده 10 قانون «حمایت از افشاگران فساد» مقرر شده است که مولفه های مؤثر برای تعیین پاداش افشاگران فساد در بخشنامه ای که به تصویب شورای عالی فساد اداری خواهد رسید، مشخص می شود. رئیس قوه قضائیه ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون. لذا با توجه به اینکه اختیار تدوین این بخشنامه در قانون مشخص نشده است، معاونت حقوقی قوه قضائیه را موظف می‌نمایم با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط از جمله «وزارت دادگستری» و «سازمان بازرسی» “. و ادارات ذیربط دولت و مجلس، چگونگی تدوین چنین بخشنامه ای.

وی با بیان اینکه در قانون جدید سقف پرداخت پاداش به افشاگران فساد اعم از حقیقی و حقوقی با توجه به ارزش پرونده و همچنین تاثیر گزارش در کشف فساد مشخص شده است، گفت: بر اساس ماده 12 ق.م. قانون حمایت از افشاگران فساد اداری دولت مکلف است ردیف مستقلی برای اجرای این قانون ایجاد کند تا درآمد حاصل از اجرای این قانون در قالب قوانین بودجه سنواتی در اختیار وزارت دادگستری قرار گیرد. پرداخت پاداش و سایر هزینه های اجرای این قانون. بر این اساس معاونت های «حقوقی»، «مالی» و «مجلس» قوه قضاییه باید به مقوله تعیین سطح مستقل برای اجرای این قانون توجه و پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: بدیهی است مسئول یا افرادی که بر اساس قوانین و مقررات مکلف به گزارش یا تعقیب رفتار مفاسد مندرج در ماده 2 قانون «حمایت از افشاگران فساد» هستند، نمی توانند از پاداش برخوردار شوند. . ضمناً در صورتی که تایید شود که افشاگر فساد اسناد و اطلاعات موضوع گزارش را با تبانی دریافت کرده است، پاداشی به وی تعلق نمی گیرد و حمایتی نیز نخواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژعی اظهار داشت: برخی از مفاد و مواد قانون «حمایت از افشاگران فساد» به ویژه ارجاعات آن به قوانینی که قبلاً تدوین شده و اصلاحاتی در آن صورت گرفته است و همچنین مواردی. مربوط به سطح مستقل پرداخت پاداش، باید بررسی و توضیح داده شود و درک دقیق تری داشته باشد. لذا تمامی دستگاه های ذیربط قوه قضائیه و کلیه قضات در سراسر کشور باید این قانون را به دقت مطالعه و ابهامات آن را منعکس کنند تا تفسیرهای متفاوتی از این قانون وجود نداشته باشد.

رئیس قوه قضائیه در جلسه امروز در ادامه تشریح و تحلیل عوامل مؤثر در اطاله دادرسی، به مقوله «بررسی پرونده‌های قضایی» و روش‌هایی که برای جلوگیری از اطاله دادرسی باید اتخاذ شود، اشاره کرد. تأخير در اجراي كارشناسان گفت: در خصوص مقوله كارشناسي پرونده هاي قضايي كه قبلاً به تفصيل به آن پرداخته ايم، عامل ديگري كه باعث تاخير در رسيدگي مي شود، صورتحساب هايي است كه وكلا و ذينفعان پرونده قصد ارائه پس از آن را دارند. کسب اجازه از دادگاه، ولی گاه به دادگاه ارائه می شود، طولانی می شود و همین امر موجب طولانی شدن روند رسیدگی و صدور رأی می شود. در چنین مواردی، قضات باید وکیل یا ذینفعی را که قصد ارائه طرح را دارد مکلف کنند در مدت معینی این کار را انجام دهند. بدون شک تاخیر در ارائه لوایح مذکور باعث ایجاد تردید و تاخیر در تشریفات می شود.

رئیس قوه قضائیه از مقوله تعلل در طرح استعلام و نقشی که این امر در تأخیر رسیدگی دارد پرهیز کرد و گفت: گاهی دیده می شود که یک مرجع قضایی از داخل یا خارج از قوه قضائیه استعلام کرده است. و پس از گذشت سه ماه هنوز نتیجه مشورت گرفته نشده است. در چنین مواردی، مرجع رسیدگی کننده باید پیگیری مناسب را سازماندهی کند و صرفا منتظر پاسخ به تحقیقات نباشد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در مواردی که دو مرجع قضایی خود را از رسیدگی سلب صلاحیت کرده اند و موضوع برای رفع اختلاف به مرجع بالاتر ارجاع شده است، باید نظارت مستمر توسط آن دو مرجع انجام شود. گاهی این رد صلاحیت ها باعث افزایش آمار و ایجاد مشکلات اداری و همچنین تاخیر در مراحل می شود.

قاضی پرونده دیگری را که باعث تاخیر در رسیدگی می شود، مربوط به ارجاع پرونده به قاضی حاکم دانست و گفت: زمانی که دادستان یا بازپرس در پرونده ای دستور داده و پرونده به حکم ارجاع شده باشد. قاضی باید نظارت مستمر از سوی آن دادستان و بازپرس باشد و حتی دادستان مربوطه باید به گونه ای عمل کند که شاهد ماندن پرونده ای به دلایل مختلف بین 10 تا 12 روز در دست قاضی نباشیم.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژی با اشاره به گزارشی که از سوی دادستانی تهران به وی ارائه شده و حاوی آمارهای امیدوارکننده ای در حوزه های مختلف است، گفت: این گزارش دادستانی تهران را به معاونت راهبردی ارسال کرده ام. صدراعظم در این مورد بررسی خواهد شد و در صورت دقیق و کامل بودن آمار مندرج در این گزارش، از نظر صحت و سقم، باید به دادستانی تهران قدردانی ویژه ای داده شود و فرآیندهای کاری آن به عنوان الگو و نمونه در سطح ارتقاء یابد. دادسراهای کشور

رئیس قوه قضائیه به تشریح برخی از ضوابط و فرآیندهای ذکر شده در گزارش دادستانی تهران پرداخت و گفت: بر اساس محتوای گزارش دادستانی تهران فهرستی حاوی تعداد پرونده در دادسرای تهران نصب شده است که به صورت دقیق، کامل و جزئی پردازش شده باشد، هر ماه توسط قاضی وارد می شود. طبیعتاً این بسیار مؤثر است، زیرا قاضی دائماً این احساس را دارد که تحت نظر است و در صورت افزایش بهره وری مورد تحسین قرار می گیرد. در دوران معاونت اول قوه قضائیه به صورت دوره ای آمار پرونده های مربوط به ماده 49 مراجع ذیربط را رصد می کردم و با وجود اینکه تلفنی بودم مراکز را ارزیابی می کردم. که باعث افزایش بهره وری در این زمینه شد.

رئیس قوه قضاییه گفت: از دیگر موارد مطلوبی که در گزارش دادستان تهران به آن اشاره شده است، برگزاری جلسات مشورتی با حضور دادستان و معاونان وی و قضات خبره در خصوص نحوه رسیدگی به پرونده های مهم و چند شکایتی است. در ادامه این گزارش حاکی از آن است که شعب بازپرسی و اجرای احکام دادسرای تهران با کاهش 45 درصدی و 26 درصدی مواجه بوده اند و زمان ارجاع پرونده ها در این دادسرا که پیش از این یکی از شکایات مردم بوده است. از 60 ساعت به 8 ساعت کاهش یافته است.

رئیس قوه قضائیه افزود: بر اساس گزارش دادستان تهران، صدور گواهی عدم سوء پیشینه به طور متوسط ​​9 ساعت زمان می برد، در حالی که پیش از این روزها و حتی ماه ها به طول می انجامید. البته برای رسیدن به این موفقیت، نقش مرکز آمار قضایی نیز برجسته و چشمگیر است.

وی تصریح کرد: علاوه بر اینها بر اساس گزارش دادستان تهران، زمان فاکتورهایی که مردم از طریق سامانه به دادسرا یا شعب بازپرسی یا اجرا ارسال می کنند از 219 ساعت به 12 ساعت کاهش یافته است. کاهش پرونده های قدیمی، اقدامات انجام شده برای ساماندهی انبارهای گمرکی و کالاهای ضبط شده اعم از کمی و ارزش واقعی و اقدامات انجام شده در جهت احیای حقوق عمومی و الزام سایر نهادها به رعایت حقوق عمومی در حوزه های مربوطه نیز می باشد. سایر نکات ارزشمند در گزارش دادستان تهران آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژعی در پایان با اشاره به بیست و ششمین سالگرد فرار طاغوت از ایران اسلامی گفت: فرار طاغوت از کشور اسلامی ما و آوارگی آن که به جای وابستگی به مردم، تکیه کرد. با حمایت بیگانگان، یک درس تاریخی است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=179318

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.