به گزارش بازار، غلامرضا رضایی فر با اشاره به تعاملاتی که سازمان بهزیستی با سازمان راه آهن جمهوری اسلامی داشته است، افزود: سال گذشته وضعیت مناسب سازی 86 ایستگاه راه آهن را در 24 استان کشور ارزیابی کردیم و جلسه مشترکی با سازمان راه آهن داشتیم. . مقرر شد طبق برنامه زمان بندی شده اعتبار تامین و این ایستگاه ها مناسب سازی شوند.
وی تصریح کرد: بسیاری از مردم نمی توانند با هواپیما سفر اقتصادی داشته باشند و مجبورند با اتوبوس یا ماشین شخصی تردد کنند در حالی که قطار وسیله نقلیه ارزان و مناسبی است که برای بسیاری از مردم ضروری است.
پیچیدگی سفارشی سازی واگن های قطار
رئیس دبیرخانه هماهنگی و نظارت بر سفارشی سازی کشور با بیان اینکه موضوع سفارشی سازی واگن ها عوارض و هزینه هایی را برای بخش خصوصی به همراه دارد، افزود: برای خط تهران – مشهد فقط یک واگن سفارشی داریم که اکنون در حال بررسی است. آیا ما می توانیم این مشکل را برای همه خطوط توسعه دهیم، اما از نظر هزینه عوارض دارد و اکنون در بخش خصوصی باید مشکلات منابع مالی و قانونی برطرف شود.
رضایی فر ادامه داد: در حمل و نقل بین شهری در خصوص سفارشی سازی کار انجام می شود که بسیار کند است. در این خصوص با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز تفاهم نامه ای داشتیم که در واقع وظایف قانونی است. با این یادداشت ها سعی می کنیم تعامل ایجاد کنیم و کار اقتباس را تسریع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون در حال انجام مناسب سازی اقامتگاه ها و ایستگاه های میانی هستیم. دستورالعمل آنها تدوین شده و جلسات متعددی برای تنظیم تفاهم نامه برگزار کرده ایم و قرار است به زودی اعلام شود.
رضایی فر افزود: در خصوص مناسب سازی موزه ها و اماکن گردشگری و هتل های زیر مجموعه وزارت گردشگری نیز به تعاملاتی رسیده ایم و در آینده اقداماتی انجام خواهد شد.
اقتباس آزمایشی چند اتوبوس در خط تهران – مشهد
رئیس دبیرخانه هماهنگی و نظارت بر مناسب سازی کشور گفت: اکنون در حال برنامه ریزی برای مناسب سازی برخی اتوبوس ها در مسیر تهران – مشهد به صورت پایلوت هستیم که به این معناست که برخی اتوبوس ها دارای صندلی و بالابر سفارشی می شوند، فردی با ویلچر می تواند با آسانسور سوار اتوبوس شوید یا می توانید از صندلی خود استفاده کنید، اما ما به مشکل برخوردیم و متوجه شدیم که هیچ یک از ایستگاه های بین راه مناسب نیستند و وقتی اتوبوس توقف می کند، حمام مناسب در راه وجود ندارد.
رضایی فر افزود: در حال حاضر دو مدل وجود دارد یا اتوبوس هایی که سرویس بهداشتی مخصوص به خود دارند یا ایستگاه هایی که مثلاً در کیلومترهای خاصی مناسب سازی شده اند و به همین دلیل است که مناسب سازی اتوبوس ها به این شکل و مناسب سازی ایستگاه ها. . نیاز به اقدامات زیادی دارد زیرا زیرساخت ها کامل نیست. اگرچه امکان تطبیق اتوبوس وجود دارد، اما مشکلات دیگری باقی مانده است که باید در میان مدت حل شوند.