به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در مراسم بزرگداشت شهید دکتر علیمحمدی از نقش آفرینی همسر این شهید بزرگوار در ترویج افکار و فعالیت ها قدردانی کرد. از این استاد تهرانی دانشگاه، و گفت: شهید مسعود علیمحمدی. به دلیل همکاری هایی که در جلسات مشترک کمیته حسابرسی دانشگاه داشتیم، ایشان را از نزدیک می شناختم. روز شهادت ایشان در جلسه کمیته حسابرسی دانشگاه تهران شرکت کردیم. جلسه کمیته بازرسی از ساعت 8 صبح آغاز شد و حوالی ساعت 9 صبح اعلام شد بزرگواری به نام دکتر علی محمدی به شهادت رسیده است. نام این شهید «علی» اعلام شد، اما پس از جست و جو در اسامی هیأت علمی دانشگاه تهران، دکتر محمدی را با نام علی در لیست اعضای هیأت علمی نیافتیم. اما دقایقی بعد متوجه شدیم شهید عزیزمان مسعود علیمحمدی از اساتید ممتاز دانشکده فیزیک و عضو کمیته ممیزی دانشگاه تهران است که به شهادت رسیده است. از آنجا اعضای کمیته ممیزی دانشگاه عازم منزل آن شهید بزرگوار شدند.
وی در تشریح ویژگی های دکتر علیمحمدی اظهار داشت: در جلسات کمیته حسابرسی دانشگاه تهران، دیدگاه ایشان به عنوان مرجع همواره مورد توجه اعضا قرار می گرفت. اظهارنظر وی در مورد موارد ارتقای اعضای هیئت علمی عموماً بر رای اعضای کمیته حسابرسی دانشگاه تأثیر داشت. دکتر علیمحمدی بسیار محکم و قاطعانه از دیدگاه خود دفاع کرد و یکی از ویژگیهای بارز ایشان این بود که وقتی دیدگاهی را مطرح میکرد، محکم بر آن دیدگاه ایستاد و اصرار داشت که نگرش و رویکرد علمی خود محقق شود.
مقیمی با اشاره به اینکه دکتر مسعود علیمحمدی تمام تحصیلات دانشگاهی خود را در ایران گذرانده است، افزود: این خود پیام مهمی دارد. این جایگاه والای علمی که دکتر علیمحمدی پیدا کرده بود، نتیجه و ثمره دانشگاه های ایران بود. شاید همانقدر که دشمنان به توانایی و جایگاه علمی شهید علیمحمدی واقف بودند، ما خودمان هم از توانایی های این شهید بزرگوار آگاه نبودیم و اگر هم می دانستیم به اندازه کافی بر آن جایگاه غلبه نکرده بودیم.
مقیمی با اشاره به وجود جایزه شهید علیمحمدی برای پایان نامه های دکتری گفت: جوایز و جشنواره های ملی و بین المللی به نام شهید علیمحمدی در دانشگاه تهران برگزار شود. هدف از برگزاری این جوایز و جشنواره ها صرفاً نام بردن یا پاداش نیست، بلکه وقتی می خواهیم یادی از راه و مقام شهید عزیزمان کنیم، قطعاً این مراسم برای یادآوری این نکته بسیار مهم است که چنین افراد عالمی در چنین مناصبی بوده و خدمت کرده اند.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه این مراسم بزرگداشت این فرصت را فراهم می کند تا بار دیگر با سیره و عملکرد شهید علیمحمدی آشنا شویم که همیشه درس های زیادی برای آموختن دارد. وی خاطرنشان کرد: بهترین کاری که می توان برای بزرگداشت این شهید بزرگوار انجام داد، تکریم و پیروی از راه، آرمان ها و اهداف شهید است. یکی از مصادیق آن اهمیت دادن به فیزیکدانان و اندیشمندان جوانی است که می توانند با ادامه راه آن شهید بزرگوار برای کشورمان مفید باشند.
وی افزود: هدف از طراحی و تجلیل از جشنواره هایی به نام شهید علیمحمدی صرف بزرگداشت یک جشنواره و تقدیم آن به مردم نیست. بلکه هدف ایجاد یک جریان و حرکت مستمر به نام این شهید بزرگوار است تا کل جامعه علمی ایران اسلامی از این حرکت و آثار و برکات شهید عزیزمان بهره مند شوند و بر این اساس فیزیکدانان. و ایده های آنها نیز مورد حمایت قرار می گیرد.
مقیمی یکی از ویژگی های بارز شهید علیمحمدی را عشق به دانش آموزان، کلاس ها و موضوعات علمی برشمرد و گفت: دکتر علیمحمدی به عنوان معلمی برجسته و محبوب در بین شاگردانش شناخته می شد.
رئیس دانشگاه تهران، دکتر محمود کمرهای، رئیس هیئتمدیره بنیاد حمایت از دانشگاه تهران و دکتر رضا عامری، رئیس دانشکدههای علوم دانشگاه تهران را موظف به ایجاد جایزه جدیدی به نام جایزه فیزیکدانان جوان شهید علیمحمدی با حمایت بنیاد حامیان دانشگاه تهران.
مقیمی همچنین تاکید کرد: بورسیه ویژه شهید علیمحمدی باید به فیزیکدانان جوان اعم از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده فیزیک و همچنین جوانانی که اخیراً به عنوان هیأت علمی در رشته های مرتبط با فیزیک در دانشگاه ها جذب شده اند در نظر گرفته شود.
استاد دانشگاه تهران درباره آنچه تحت عنوان بهره مندی از آثار و برکات شهید علی محمدی عنوان کرد، گفت: همه می دانیم که روح انسان جاودانه است و از بین نمی رود. اینکه خداوند متعال در قرآن کریم از شهدا به عنوان انسان زنده یاد کرده است قطعاً ویژگی متفاوت شهداست و به تعبیر من به این معناست که شهدا می توانند زمام امور و سرنوشت ما را به دست بگیرند و تعیین کننده باشند، می توانند برای عاقبت به خیری ما دعا کنند. برکت وجود شما در امور دنیوی ما ادامه دارد.
وی افزود: مطمئنم شهید علیمحمدی در دانشکده فیزیک حضور دارد و اقدامات ما را می بیند. اگر در راه این شهید بزرگوار گام برداریم، مطمئناً به برکت وجود این شهید عزیز، فعالیت های ما برکت ویژه ای خواهد یافت زیرا دعای خیر شهید علیمحمدی حتماً راه ما را در پی خواهد داشت.
مقیمی در پایان سخنان خود به طراحی های پیچیده و چندلایه و عملیات روانی دشمن اشاره کرد و گفت: دشمنان با نقشه های پیچیده سعی در ایجاد چالش در مسیر انقلاب اسلامی دارند و به نظر وی مسیر موفقیت های پی در پی ایران اسلامی در عرصه های مختلف.
وی افزود: روش های عملیات روانی دشمن روز به روز در حال توسعه است و بیشتر این روش ها با ایجاد فضای روانی مردم را از تداوم انقلاب اسلامی مستأصل کرده و به نوعی در بین توده ها واگرایی ایجاد می کند. مردم و اهداف و آرمان های نظام مقدس اسلامی.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: قطعاً به برکت خون شهداست که دشمنان علیرغم هجمه سختی که داشتند، توفیق چندانی در توقف روند علمی ایران اسلامی نداشته اند. شهدای علیمحمدی قطعا برای ما دعا می کنند و ای کاش طوری عمل کنیم که مدیون شهدای آن عالم نباشیم و بتوانیم پاسخگوی عملکردمان باشیم. امیدوارم راهی که می رویم برای همه ما راهی با پایان خوش باشد.
وی در پایان ضمن تاکید بر لزوم تداوم پاسداشت نام و آرمان های شهید علیمحمدی توسط دانش آموزان و معلمان، نامگذاری پروژه اکوسیستم مجتمع 150 واحدی از قطب های فناوری و شرکت های فناور و دانش بنیان دانشگاه را یادآور شد. تهران با نام مجتمع استاد شهید مسعود علیمحمدی جنب دانشکده فیزیک دانشگاه تهران که به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
شهید علیمحمدی بدون حاشیه و بی ادعا کار می کرد
رضا عامری رئیس دانشکده علوم دانشگاه تهران نیز در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهید علیمحمدی با اشاره به جایگاه علمی، فرهنگی و آموزشی شهید علیمحمدی گفت: وی دانشمندی بود که در این خاک بزرگ شد و محصول نظام آموزش عالی ما بود که نشان داد با عشق، علاقه و ایمان میتوان به دانشمندی سطح بالا، نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بینالمللی تبدیل شد.
عامری گفت: دکتر علیمحمدی به عنوان اولین دانشمند برتر اقدامات ارزنده ای را هم در حوزه آموزش و هم در حوزه تولید علمی و بحث های اجرایی انجام داد. اما یکی از جنبه های بسیار مهم زندگی شهید علیمحمدی این بود که بدون حاشیه و بدون ادعا کار خود را انجام دادند، به ویژه در زمینه کمک به پیشرفت های عظیم علمی در ابعاد مختلف به ویژه فناوری هسته ای.
وی خاطرنشان کرد: این منطق دشمن ماست، درست است که دستکش مخملی دارد، اما دست های آهنین خود را در می آورد و دانشمندان و نویسندگان را در سراسر جهان از ایران، فلسطین، عراق، لیبی و… می کشد.
مدیر دانشکده علوم دانشگاه تهران مقام والای شهید علیمحمدی را برجسته کرد و گفت: شاید در این چهارده سالی که از شهادت ایشان می گذرد اشتباه کوچکی کرده ایم و از او غافل شده ایم.
وی با اشاره به تصمیم تاسیس پژوهشکده دکتر علیمحمدی در سال 1392 گفت: هنوز گام های موثری برای عملیاتی شدن این پژوهشکده برداشته نشده است و امیدوارم با حمایت ریاست محترم پژوهشکده در سال آینده آن را فعال کنیم. دانشگاه تهران.”
وی همچنین از اعطای جایزه شهید علیمحمدی در علوم پایه خبر داد و گفت: اولین دوره این جایزه بهمن ماه امسال به یکی از اعضای هیات علمی و دانشجویی که در رشته فیزیک کارهای برجسته ای انجام داده اند اعطا می شود.
چند روز قبل از شهادت شهید علیمحمدی گفتند ما هنوز در جنگ هستیم.
منصوره کرمی همسر شهید علیمحمدی نیز ضمن بیان خاطراتی از شهید علیمحمدی به تلاش بی وقفه دکتر علیمحمدی در عرصه علمی اشاره کرد و گفت: دکتر علیمحمدی با جان و دل درس می خواند و همواره به دانشجویان توصیه می کرد که همیشه رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند. . فکر کنید و با عشق و علاقه رشته تحصیلی را انتخاب کنید.
همسر شهید علیمحمدی با اشاره به عشق شهید به انقلاب اسلامی و ایران گفت: شهید علیمحمدی چند روز قبل از شهادتش گفت که ما هنوز در جنگ و در سنگر هستیم.
وی همچنین به دوستی و ارتباط نزدیک شهید علیمحمدی با شهید فخری زاده اشاره کرد و گفت: روزی که شهید علیمحمدی به شهادت رسید، دکتر فخری زاده اولین فردی بود که به منزل ما آمد و حضور همه عزیزان در محل برای عشق بود. کشور و انقلاب .
وی با تاکید بر اهمیت نقش میهن پرستی تاکید کرد: باید عشق به کشور را از کودکی به فرزندان خود بیاموزیم.
وی با ابراز تاسف از تمایل برخی از جوانان برای مهاجرت به کشورهای دیگر گفت: عشق به وطن را باید آموزش داد. شهید علیمحمدی به کشورش عشق می ورزید و به همین دلیل دشمنانش او را عزل کردند زیرا او حاضر به کار برای این کشورها نشد.
همسر شهید علیمحمدی گفت: دکتر علیمحمدی مسئول بود و اگر کاری را قبول می کرد سعی می کرد به بهترین نحو انجام دهد.
انتهای پیام/