اکبر فتحی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: با توجه به نیاز به چوب در گذشته عده ای به زراعت چوب می پرداختند و امروزه نیز عده ای برای تامین مواد اولیه صنعت چوب به تولید چوب مشغول هستند.
وی ادامه داد: مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری حفاظت از جنگل ها به منظور معرفی جایگزینی برای تامین مواد اولیه صنعت چوب به کشت چوب توجه ویژه ای دارد و در قالب های مختلف از جمله توزیع رایگان از آن حمایت کرده است. تحصن و در برخی نقاط طرح های مختلفی در این زمینه اجرا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: برنامه وزیر جهاد کشاورزی این است که برای اجرای هر طرحی که در این وزارتخانه انجام می شود، مجری تعیین شود زیرا در دوره ای که مسئولیت کشاورزی سیستان و بلوچستان را بر عهده داشت. سازمان جهاد موفقیت آمیز این پروژه را تجربه کرده و در این راستا ابلاغیه اجرای طرح شبکه فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور را به رئیس سازمان کشاورزی آذربایجان شرقی ابلاغ کرده است. سازمان جهاد. به این معنا در هر استان یک کمیته برنامه ریزی و یک کمیته اجرایی ایجاد شده است که به همین دلیل ستاد قطع درختان ایجاد شده است.
فتحی گفت: در بخش کشاورزی به این نتیجه رسیده ایم که باید مدل آزمایشی و پیاده سازی را کنار بگذاریم و به کاربران اجازه دهیم مستقیماً فعالیت خود را آغاز کنند و این موضوع تنها نیازمند رویکرد تسهیلات محور در قالب آموزش فنی است. و کمک اعتباری باشد
وی ترویج بیمه در بهره برداری از چوب را یک ضرورت فرهنگی دانست و بیان کرد: اداره هماهنگی ترویج کشاورزی و روابط عمومی باید در خصوص اطلاع رسانی و آموزش در این زمینه اقدامات جدی انجام دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۱۱۴ هزار هکتار برای کشت الوار در استان مناسب است که ۴۰ هزار هکتار آن استثنا و ۷۴ هزار هکتار اراضی ملی است. باید میزان چوب مورد نیاز استان را محاسبه کنیم و بر اساس این نیاز میزان زراعت چوب را مشخص کنیم. باید برنامه ملی اعلام شده را با توجه به شرایط استانی تدوین کنیم. برنامه پنج سال آینده کشور در این زمینه، کشت چوب در سطح نزدیک به یک میلیون هکتار است که 600 هزار هکتار آن در استان خوزستان و مابقی در استان های دیگر است.
فتحی افزود: مراکز تحقیقاتی نیز باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و مشخص کنند از کدام نهال ها و روش های تکثیر برای عملکرد بهتر در این زمینه استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم شرایط را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم، کشت الوار زمینه ای است که می تواند درآمد قابل توجهی داشته باشد.
وی هدف از تشکیل این کمیته را کاهش میزان مصرف آب در اجرای طرح زراعت چوب عنوان کرد و گفت: کاهش استفاده از منابع مختلف و کوتاه شدن زمان برداشت در مقابل افزایش بهره وری می تواند باعث شود تا زراعت چوب را تبدیل به یک محصول کند. برای سرمایه گذاران نیز جذاب است و این امکان باعث می شود که پروژه از طریق بخش خصوصی پیشرفت کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه وزیر جهاد کشاورزی مدیری برای زراعت چوب تعریف کرده است و در استان ها نیز کمیته برنامه ریزی با مسئولیت جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده است، بنابراین اولین جلسه کمیته استانی چوب تشکیل شد. کمیسیون کشاورزی با حضور اعضای محترم کمیته برگزار شد و در خصوص وضعیت زراعت چوب در استان بحث و تبادل نظر شد و اقدامات انجام شده در گذشته تشریح گردید و مقرر شد کمک های فنی و اعتباری برای تسهیل این نوع کشاورزی صورت گیرد. . شناسایی مکان های مناسب برای تامین مواد اولیه صنعت چوب و با هدف حفاظت از جنگل ها و ایجاد ارزش افزوده.