افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
3

غذاهای ضد استخوان درد / چگونه رماتیسم مفاصل را کنترل کنیم؟

  • کد خبر : 178300
غذاهای ضد استخوان درد / چگونه رماتیسم مفاصل را کنترل کنیم؟

اگرچه روماتیسم مفصلی با پیش آگهی هایی مانند درد مفاصل، کاهش تحرک مفصل مورد نظر و غیره خود را نشان می دهد، اما معمولاً به دنبال درمان جدی نیستیم. بخشی از درمان این بیماری قطعا با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج امکان پذیر است. اما برای درمان بهتر باید عادات غذایی بیمار را […]

اگرچه روماتیسم مفصلی با پیش آگهی هایی مانند درد مفاصل، کاهش تحرک مفصل مورد نظر و غیره خود را نشان می دهد، اما معمولاً به دنبال درمان جدی نیستیم. بخشی از درمان این بیماری قطعا با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج امکان پذیر است. اما برای درمان بهتر باید عادات غذایی بیمار را تغییر داد. این عادات چیست و چگونه باید اصلاح شود؟

آرتریت روماتوئید در یک نگاه

همانطور که از نامش پیداست، این بیماری مفاصل یا مفاصل را درگیر می کند. به این ترتیب تحرک مفصل به دلیل سفتی، تورم و درد در مفصل یا مفاصل مورد نظر کاهش می یابد. به طور معمول، زمانی که مفصل زانو یا دست تحت تأثیر قرار می گیرد، سایر مفاصل نیز تحت تأثیر قرار می گیرند. هیچ یک از مفاصل ما از این بیماری در امان نیستند و ممکن است یکی از آنها را درگیر کند و سپس بیماری به سایر مفاصل نیز منتقل شود. بنابراین در صورت احساس درد یا تورم در هر یک از مفاصل، زنگ خطر به صدا درآمده است و لازم است در اسرع وقت برای تشخیص قطعی بیماری و درمان آن اقدام شود.

نشانه ها

گاهی این بیماری تا چند ماه فرد را درگیر می کند و پس از پایان دوره درمان بدون عوارض از بین می رود. در برخی موارد فرد حدود یک تا دو سال به این بیماری مبتلا می شود. در این شرایط پس از طی دوره درمان مشکل حل خواهد شد. در برخی موارد بیمار هر از گاهی با عود علائم درگیر بیماری می شود و با درمان علائم بهبود می یابد و در نهایت در برخی افراد بیماری تا پایان عمر باقی می ماند و بیمار باید همیشه تحمل کند. این مشکل.

در حالت دوم مفاصل می توانند آسیب شدید ببینند و تحرک فرد بسیار کاهش می یابد. اگرچه برای تشخیص این بیماری مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم ضروری است. البته علائم این بیماری می تواند شبیه علائم بسیاری از بیماری ها باشد و برای تشخیص قطعی آن انجام آزمایشات، عکس برداری و معاینات بالینی متعدد ضروری است. اما برخی علائم می تواند نشانه این بیماری قبل از مراجعه به پزشک باشد. از جمله آنها عبارتند از:

• درد در مفصل یا مفاصل درگیر در بیماری.
• کم یا بی حرکتی اندام یا اندام های مورد نظر به دلیل درد و تورم.
• تورم که گاهی با تغییر رنگ در ناحیه مورد نظر همراه است. به طور معمول، ناحیه بیمار و متورم قرمز می شود.
• تب، که می تواند خفیف یا شدید باشد.

چرا ما مبتلا می شویم؟

حتما شنیده اید که برخی معتقدند رطوبت، تماس برخی از اعضای بدن مانند دست و پا با آب و… از علل این بیماری هستند. دلیل هیچ کدام از اینها نیست. در واقع علت اصلی این بیماری ناشناخته است. اما به نظر می رسد فعالیت «سیستم ایمنی بدن» در برابر «بافت های بدن» باعث بروز این بیماری می شود. از طرفی عواملی مانند علل ژنتیکی، هورمونی و عوامل محیطی می توانند عامل این بیماری باشند.

افراد در معرض خطر

نمی توان گفت که یک گروه از افراد به طور خاص مستعد ابتلا به این بیماری هستند. هر کسی می تواند مستعد ابتلا باشد روماتیسم مفصل باشید اما آمار نشان می دهد که بروز این بیماری در بین زنان بیشتر است. از طرفی احتمال ابتلا به روماتیسم در سنین بالا بیشتر است. اما کودکان، نوجوانان و میانسالان از این بیماری در امان نیستند.

رفتار

این قسمت را به دو قسمت تقسیم می کنیم. درمان با ارجاع به پزشک و درمان با ارجاع به متخصص. طبیعی است که بیشتر روی روش های کنترل و درمان علائم از طریق تغذیه مناسب تمرکز کنیم. اما به طور خلاصه در مورد سایر روش های درمانی نیز صحبت خواهیم کرد.

1. هنگام مراجعه به پزشک

مهمترین هدف درمان با این روش کمک به بیمار در کاهش علائم از جمله تسکین درد، تورم و کند کردن یا توقف پیشرفت بیماری است. تجویز و مصرف دارو نیز از دیگر راهکارهای درمانی است.

برای تجویز داروها به نکاتی مانند مرحله بیماری، وضعیت سلامت عمومی بیمار، شدت علائم، زمان لازم برای مصرف دارو، اثربخشی دارو و عوارض احتمالی توجه می کنند. از دارو و سپس تجویز آن برای بیمار.

کمک به بیمار برای تغییر “شیوه زندگی” یکی دیگر از توصیه های درمانی است. به این ترتیب به بیمار آموزش داده می شود که چگونه از مفصل یا مفاصل آسیب دیده یا آسیب پذیر محافظت کند.

استراحت و کاهش استفاده از مفاصل به خصوص مفاصل آسیب دیده از دیگر راهکارهای درمانی است. در برخی موارد پس از بررسی وضعیت بیمار، در صورت نیاز، جراحی برای درمان بیمار تجویز می شود. این روش درمانی معمولاً زمانی پیشنهاد می شود که توانایی فرد در انجام فعالیت های عادی بسیار کاهش یافته باشد.

2. مراجعه به متخصص تغذیه

بدون شک، مانند بسیاری از بیماری ها، بخشی از درمان، تغییر عادات بد غذایی و جایگزینی آنها با عادات غذایی خوب است. در مورد روماتیسم نیز رعایت رژیم غذایی کافی ضروری است. این برنامه چیه؟

• کاهش استرس: یکی از عوامل تشدید کننده این بیماری استرس و اضطراب است. بخشی از این مشکل ناشی از استرس محیطی است، همان استرس و اضطرابی که همه ما می شناسیم.

اما بخشی دیگر مربوط به استرس ناشی از مصرف برخی مواد غذایی است. به عنوان مثال مصرف برخی از غذاهای محرک مانند ادویه ها، غذاهای تند، فلفل، غذاهای حساسیت زا مانند گوجه فرنگی، بادمجان و …. می تواند علائم را تشدید کند. بنابراین، این غذاهای استرس زا باید کمتر مصرف شوند.

• امگا 3: با این داروی طبیعی آشنا هستید. همان ترکیب مهمی که در انواع غذاهای دریایی، دانه کتان، گندم، سویا، آجیل خام و غیره وجود دارد. این اسید چرب مفید درد و تورم مفاصل آسیب دیده را کاهش می دهد. همچنین استفاده از کپسول های حاوی این اسید چرب مناسب است. اما مصرف آن باید توسط متخصص تغذیه تعیین شود.

مصرف این مکمل بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه عوارضی را به دنبال دارد.

• در دریای نفت: هیچ اشتباهی نکن! از فردا همه غذاها را با روغن نپزید. منظور هم استفاده از روغن های مفید برای تهیه غذا و هم مصرف دانه های روغنی حاوی این روغن های مفید است. مصرف تخمه آفتابگردان، زیتون طبیعی، آجیل خام به ویژه گردو، فندق، بادام، کنجد ساده، روغن زیتون با سالاد و … می تواند به کاهش علائم بیماری کمک کند.

انواع ویتامین ها: مصرف ویتامین ها به بخشی منظم از بسیاری از برنامه های غذایی تبدیل شده است. ویتامین ها در اینجا حضور فعال دارند. مصرف ویتامین های گروه B به خصوص ویتامین B6 و B12، ویتامین E، ویتامین C و بتاکاروتن می تواند درد و تورم مفاصل را کاهش دهد.

این ویتامین ها در غذاهایی مانند گوجه فرنگی، قلب و جگر، اسفناج، ماهی، هویج، مرکبات مانند پرتقال، لیموترش، گریپ فروت و … یافت می شوند.

• هلو، معجزه طبیعت: الان دنبالش نباش! این توصیه تغذیه ای را برای فصل بگذارید. از آنجایی که هلو سرشار از ویتامین های A، C و B است، برای مبتلایان به روماتیسم بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید:

هشدار در مورد تزریق ژل یا چربی به صورت

۲۳۳۲۳۶

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=178300

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.