خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – رضا محمدی; استان بوشهر با تولید سالانه 600 هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل به عنوان قطب تولید این محصول شناخته می شود که پاسخگوی نیاز کشور در فصل سرد سال است.
در فصل زمستان کشاورزان استان بوشهر با سختی و فشار زیاد محصول تولید می کنند به طوری که بخشی از محصول به مصرف داخلی و بخشی به خارج از کشور صادر می شود.
اتخاذ برخی تصمیمات از جمله تعرفه بالای صادراتی باعث شده تا تجار تمایلی به صادرات این محصول نداشته باشند و این موضوع بازار فروش محصول را تحت تاثیر قرار داده است.
آبادان یکی از مهم ترین مراکز تولید گوجه فرنگی خارج از فصل در استان بوشهر و کشور است که کشاورزان در حال حاضر با چالش های جدی برای فروش محصولات خود مواجه هستند و خواستار حذف 30 درصدی تعرفه محصولات گوجه فرنگی شده اند.
تولیدکنندگان گوجه فرنگی کار می کنند آبادان آنها هر ساله با تعرفه محصولات مخالف هستند و خواستار ورود نهادهای نظارتی هستند تا با اصلاح این تعرفه ها زمینه بهبود وضعیت فروش محصولات و جلوگیری از ضررهای زیاد فراهم شود.
این تعرفه ها کشاورزان را نابود می کند
رضا کنعانی یکی از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وزیر جهاد کشاورزی توجهی به کشاورزان این منطقه ندارد و متاسفانه با تعیین تعرفه های 55 و 30 درصدی زمینه را فراهم کرده است. نابودی کشاورزان». هستند.
کنعانی بیان کرد: چرا باید در فصل برداشت گوجه فرنگی تعرفه اعمال شود که این امر مصداق خانه نشینی کشاورزان منطقه شده است؟
این کشاورز با اشاره به تجمع اعتراضی کشاورزان افزود: کشاورزان به دلیل اعتصاب سه روز است که برداشت نکرده اند و حتی کارگران بومی این منطقه که اغلب تحت پوشش امداد و بهزیستی امام (ره) هستند. ، آنها در شرف ترک خانه های خود هستند.”
یکی دیگر از کشاورزان شهرستان دیر با انتقاد از وزیر جهاد کشاورزی گفت: خود وزیر با حضور نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری قول حذف تعرفه را دادند اما این تعرفه همچنان پابرجاست.
مسئولان جهاد کشاورزی هیچ حمایتی نداشتند
رئیس اتاق اصناف کشاورزان استان بوشهر با اشاره به مشکلات و چالش های کشاورزان مناطق مختلف استان بوشهر به خبرنگار مهر گفت: کشاورزان این منطقه در آستانه ورشکستگی قرار دارند و حتی بسیاری از کشاورزان خانه نشین شدند.
کشاورزان اصلاح الگوی کشت را دنبال کردند اما مسئولان جهاد کشاورزی هیچ حمایتی از کشاورزان نداشتند. یعقوب کرمی افزود: در بخش و شهرستان دیر حدود هزار تن محصول گوجه فرنگی در حال آب شدن است و تا دیر نشده باید به کشاورزان رسیدگی شود.
وی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی خلف قول داده و با به امید دیدار سن فرآیند رضایت افسردگی در کارخانه های ماکارونی ساخته خواهد شد.
کرمی افزود: کشاورزان اصلاح الگوی کشت را دنبال کردند اما مسئولان جهاد کشاورزی هیچ حمایتی از کشاورزان نداشتند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزان استان بوشهر خاطرنشان کرد: در اداره آبادان تقریبا 70 درصد آنها کشاورز هستند و کشاورزان از این راه امرار معاش می کنند و هر ساله با این مشکل تعرفه مواجه هستیم.
گوجه کشاورزان در دستانشان می ماند
رئیس شورای اسلامی شهر. آبادان وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وعده وزیر جهاد کشاورزی در حضور مسئولان حذف تعرفه گوجه فرنگی بود و همین جعل وعده عامل بی اعتمادی مردم به مسئولان است.
سید عبدالرسول حسینی افزود: گوجه فرنگی کشاورزان در دست آنها می ماند یعنی کشاورزی که از الگوی کشت پیروی می کرد اما متولیان جهاد کشاورزی به مطالبات کشاورزان توجهی ندارند.
وی تاکید کرد: انتظار می رود مسئولان توجه ویژه ای به مشکلات کشاورزان داشته باشند و تا دیر نشده آن ها را حل کنند و امیدواریم این مشکل دیگر تکرار نشود.
تلاش برای اصلاح و حذف هزینه.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به همراه فرماندار شهرستان دیر به کشاورزان معترض یادآور شد: تمام تلاش خود را برای حذف یا کاهش تعرفه گوجه فرنگی به کار گرفته ایم. متر و برای این امر به ستاد تنظیم بازار نیاز است.
نوزر منفرد افزود: نمایندگان مجلس و فرماندار شهرستان دیر پیگیر پرونده هستند و اطلاعات قیمت گوجه فرنگی به مسئولان وزارت کشور ارسال شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: کشاورزان ما در استان بوشهر پارسال بیشترین تعداد گوجه فرنگی را خارج از فصل تولید کردند و حتی در گرمای بی سابقه سختی های زیادی را متحمل شدند.
کشاورزان نقش مهمی در عرصه تولید و اشتغال دارند و انتظار می رود اگر مسئولان کاری به نفع آنها انجام ندهند لااقل قوانین و مقرراتی را به گونه ای وضع نکنند که دست و پای کشاورزان شود. معیشت، اشتغال و فعالیت آنها در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت.