افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

تپه گمشده 7000 ساله شهرری / میراث فرهنگی: نمی دانم + عکس

  • کد خبر : 177104
تپه گمشده 7000 ساله شهرری / میراث فرهنگی: نمی دانم + عکس

آفتاب نیوز: تپه باستانی «قمی آباد» که قدمت آن به قبل از اسلام می رسد و قدمتی تقریبی 7 هزار ساله دارد، در نزدیکی روستای قمی آباد از توابع قلعه نو شهرستان ری قرار دارد. این تپه تاریخی که تیمی از باستان شناسان در سال 2017 در آن سفال های ماقبل تاریخ را نیز کشف […]

آفتاب نیوز:

تپه باستانی «قمی آباد» که قدمت آن به قبل از اسلام می رسد و قدمتی تقریبی 7 هزار ساله دارد، در نزدیکی روستای قمی آباد از توابع قلعه نو شهرستان ری قرار دارد.

این تپه تاریخی که تیمی از باستان شناسان در سال 2017 در آن سفال های ماقبل تاریخ را نیز کشف کردند، مدتی پیش تخریب شد و اکنون هیچ اثری از تپه و سفال های تاریخی باقی نمانده است.

برای بررسی علت تخریب این تپه از نوروز تقی پور رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری جویا شدیم که ابتدا مدعی شد از این موضوع اطلاعی ندارد، سپس تخریب را تکذیب کرد و سپس تخریب را تکذیب کرد. او از ما خواست که از شخصی که این موضوع را منتشر کرده توضیح بخواهیم و در نهایت گفت موضوع را بررسی می کنم.

تپه ثبت ملی نشد، مجوز تخریب داده شد!

قدیر افروند مدیر پایگاه ملی ری با تایید تخریب تپه قمی آباد در گفت وگو با فارس درباره تخریب این تپه تاریخی گفت: در سوابق این تپه در اداره کل میراث فرهنگی استان از تهران آمده است. ، دو نامه دیدم که در دهه 70 نوشته شده بود در مورد حفاظت و مراقبت از این تپه مکاتباتی انجام شد. همچنین در دهه 90 بررسی میراث فرهنگی در رابطه با گمانه زنی های باستان شناسی و طرح کاوش در این تپه در آن زمان که ناظر این پروژه بودم، ثبت این اثر تاریخی را به اداره کل پیشنهاد دادم. میراث فرهنگی، اما انجام نشد.

مدیر پایگاه ملی ری گفت: از ابتدای سال جاری و پس از انتصابم به عنوان مدیر پایگاه ملی ری، از دور و نزدیک خبر حمله به این تپه را شنیده بودم تا اینکه چند ماه پیش در جلسه ای. با فرمانده یگان حفاظت استان تهران متوجه شد که تپه قمی آباد به طور کامل تخریب شده است.

افروند گفت: پس از جلسه به روستای قمی آباد رفتم و با صحنه ای مواجه شدم که بسیار تاسف بار بود. تمام تپه از بین رفته بود و باربرها محل را صاف می کردند.

وی با بیان اینکه این مکان مربوط به زمین موقوفه بوده است، گفت: این موضوع را از مسئولان میراث فرهنگی پیگیری کردم که گفتند; «تپه در ثبت ملی ثبت نشده است» بنابراین مجوز تخریب آن صادر شده است.

مدیر پایگاه ملی ری خاطرنشان کرد: آیا صرفاً به دلیل اینکه یک رکورد ملی نیست، می توان آن را از بین برد؟ در این صورت آیا سایر آثار باستانی که در ثبت ملی ثبت نشده اند می توانند مجوز امحای آنها را بگیرند؟ البته وقتی در قبال ثبت اثر احساس مسئولیت نمی کنند، در قبال تخریب هم احساس مسئولیت نمی کنند.

برخی از آثار ری باید ثبت جهانی شود.

کارشناس احمد ابوحمزه ری و دبیر کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تپه قمی آباد یکی از تپه های مهم شهر ری است، گفت: در شهرری تپه های باستانی زیادی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از. ماقبل تاریخ که برخی از آنها مربوط به پیش از تاریخ اسلام و برخی دیگر مربوط به دوره اسلامی است. پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری 5 سال پیش مجوز داد و باستان شناسان گمانه زنی هایی در مورد تپه قمی آباد انجام دادند و آثاری از دوره سلجوقی، اوایل دوره اسلامی و پیش از اسلام را در این تپه یافتند.

این کارشناس تاریخی ادامه داد: تپه های باستانی مانند مهره های شطرنج هستند که اگر یکی از آنها تخریب شود، تاریخ و فرهنگ تاریخی ما از بین می رود و خلأ بزرگی در باستان شناسی ایجاد می شود.

ابوحمزه با بیان اینکه سفال ها و آثار نیاکان ما در این تپه های باستانی باقی مانده است، افزود: 6 سال است که کار ثبت تپه قمی آباد در حال انجام است اما باید دانست چرا میراث فرهنگی به ثبت نرسیده است. جواب داد.

وی با اشاره به اینکه در ری حدود 250 اثر و بنای تاریخی داریم که از این تعداد تنها 42 اثر در فهرست ملی به ثبت رسیده است، تصریح کرد: متاسفانه هیچ اثری از ری در ثبت جهانی به ثبت نرسیده است و تا سال 2028 هیچ یک قرار است آثار ری ثبت شوند.

دبیر کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شهرداری تهران گفت: باید مشخص شود که مجوز تخریب این تپه توسط کدام اداره یا سازمان صادر شده است اما تاکنون هیچ ارگانی مسئولیتی را نپذیرفته است.

فاجعه تخریب تپه قمی آباد را تکرار نکنید!

شاید تخریب تپه قمی آباد برای به دست آوردن زمین، ملک و ساخت و ساز بوده است، اما با این تخریب هویت، تاریخ، فرهنگ و تمدن سرزمینی که از گذشته برای آیندگان به ارث رسیده بود از بین رفت، در حالی که برخی از مسئولان حتی منکر می شوند. اهمیت تاریخی این تپه و حتی برخی وجود چنین تپه ای را در این شهر انکار می کنند.

تپه باستانی «قمی آباد» تخریب شد، اما امیدواریم ضمن رسیدگی به علل این فاجعه، سایر تپه‌های باستانی شهرری حفاظت و در فهرست آثار ملی و فاجعه تخریب تپه قمی ثبت شوند. ابوت. در تپه های دیگر تکرار نمی شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=177104

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.