به گزارش بازار، سحر تاج بخش مسلم معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در روزهای اخیر خبری با تیتر اشتباه در رسانه ها منتشر شد که به اشتباه عملیات کوددهی را از ابرها به هواشناسی، که نادرست است. .
رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: همانطور که اخیرا در نشست تخصصی حاکمیت آب اشاره کردم، برخی کشورها در زمینه بارورسازی ابرها کار می کنند و در ایران نیز سازمانی در وزارت نیرو مدت هاست روی این موضوع کار می کند. .
وی ادامه داد: متاسفانه برخی رسانه ها این محتوا را تغییر دادند و مدعی شدند که سازمان هواشناسی به بارورسازی ابرها مشغول است در حالی که این موضوع صحت ندارد.
مسلمان تاج بکش توضیح داد: ما این موضوع را به رسانه ها اعلام کردیم ، برخی از آنها این خبر را اصلاح کردند و برخی دیگر متأسفانه همکاری نکردند.
وی ادامه داد: بارورسازی ابرها موضوعی علمی است که در برخی از کشورهای دنیا انجام شده است، مقالات علمی بین المللی زیادی در این زمینه موجود است اما سازمان جهانی هواشناسی تاکنون هیچ توصیه ای در این خصوص نداشته است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بر اساس اطلاعات موجود، بارورسازی ابرها می تواند به افزایش حدود 10 درصدی بارش کمک کند که راهکار عملی و موفقی برای غلبه بر خشکسالی به ویژه در مناطق خشک نیست.
تاج بخش مسلم ادامه داد: با توجه به کمبود بارندگی در سال های اخیر در کشور، توصیه می کنیم در کنار همه راهکارها برای بهبود شرایط موجود، موضوع صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت منابع آب نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: این کشور بیش از سه سال و نیم خشکسالی متحمل شده است. این بدان معناست که حتی اگر بارش زمستانی در محدوده نرمال یا حتی بیشتر باشد، قطعاً کمبود بارندگی در گذشته را جبران نخواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: میانگین بارندگی در ایران حدود 230 میلی متر است که تقریبا یک سوم میانگین جهانی است.