افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
3

عطارد پر از نمک است!

  • کد خبر : 175162
عطارد پر از نمک است!

عطارد، نزدیکترین سیاره به خورشید در منظومه شمسی ما و دمای سطح آن می تواند به 430 درجه سانتیگراد برسد، در نگاه اول بسیار متفاوت از زمین به نظر می رسد. اما جالب است بدانید یکی از موادی که نقش مهمی در شکل گیری این سیاره داغ داشته، همین نمکی است که به […]


عطارد، نزدیکترین سیاره به خورشید در منظومه شمسی ما و دمای سطح آن می تواند به 430 درجه سانتیگراد برسد، در نگاه اول بسیار متفاوت از زمین به نظر می رسد. اما جالب است بدانید یکی از موادی که نقش مهمی در شکل گیری این سیاره داغ داشته، همین نمکی است که به طور معمول روی میز آشپزخانه شما یافت می شود!

بر اساس یافته های علمی جدید، به نظر می رسد نمک در طول میلیارد سال گذشته چشم انداز سیاره عطارد را به طور کامل دگرگون کرده است و حتی ممکن است جریان های عظیم نمک مانند یخچال های طبیعی غول پیکر بر روی سطح این سیاره جریان داشته باشد.

مقاله جدیدی که در مجله معتبر Planetary Science منتشر شده است، نظریه رایج قدیمی را که عطارد اساساً توسط فعالیت آتشفشانی درون سیاره ای شکل گرفته است، به چالش می کشد. این مقاله بیان می کند که تغییرات ناشی از فرار در عطارد یکی از عوامل اصلی در تکامل چشم انداز سیاره است.

این یافته جدید مهم است زیرا محققان تا همین اواخر متوجه نبودند که عطارد می تواند حاوی چنین حجم زیادی از نمک باشد. در واقع، عطارد به قدری به خورشید نزدیک است که دانشمندان تصور می کردند باقی ماندن نمک در سطح سیاره غیرممکن است و باید تبخیر شود یا در اثر باد شدید خورشیدی از بین برود. اما در سال 2010، زمانی که فضاپیمای MESSENGER ناسا توانست به اندازه کافی به عطارد نزدیک شود، نشانه هایی از نمک را در سطح سیاره کشف کرد که برای دانشمندان غیرمنتظره بود.

مقاله جدید این فرضیه را ارائه می‌کند که به نظر می‌رسد سیاره عطارد توانسته است مقادیر زیادی از ترکیبات نمکی را به روشی عجیب در خود ذخیره کند و این نمک‌ها مسئول ایجاد و تشکیل یخچال‌های طبیعی، تپه‌ها و فلات‌های بزرگ هستند که می‌توانند امروز در سطح عطارد دیده می شود.

یکی از استدلال های محققان بر وجود همزمان دهانه های برخوردی کوچک همراه با ویژگی های زمین شناسی بسیار بزرگ در سطح این سیاره است. آنها بر این باورند که اگر آتشفشان ها مسئول ایجاد این منظره بودند، باید تعداد زیادی از دهانه های برخوردی کوچک را نابود کرده باشند. در حالی که اکنون شاهد حضور همزمان هر دو نوع ویژگی هستیم ( دهانه های ضربه ای حفره ها یا چاله هایی هستند که در اثر برخورد سنگ ها یا شهاب سنگ ها به سطح یک سیاره ایجاد می شوند).

دیوید روتری، یکی از دانشمندان برجسته در زمینه علوم سیاره ای در دانشگاه آزاد بریتانیا در گفتگو با خبرگزاری معتبر ساینس نیوز گفت:

یافته های ما در مورد سیاره عطارد کاملاً با الگو و نظریه ای که تاکنون در مورد این سیاره داشته ایم مطابقت دارد. به طور غیر منتظره ای، عطارد از نظر مواد فرار بسیار غنی است، اما متأسفانه ما هنوز درک کاملی از اینکه چگونه این مواد فرار می توانند بر ویژگی های سطح و چشم انداز سیاره تأثیر بگذارند، نداریم.




لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=175162

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.