بازار؛ گروه استان ها: رهبر معظم انقلاب اخیراً سیاست اقتصادی دریا محور را در 9 بند ابلاغ کردند که هدف آن توسعه و تعالی اقتصاد ایران و استان های کشور از جمله مازندران است.
نقش مازندران در کریدور شمال – جنوب و دسترسی آن به دریای خزر و کشورهای اوراسیا این استان را به مرکز و قطبی در اجرای سیاست های اقتصادی دریامحور تبدیل کرده است. همچنین با داشتن سه بندر و فرودگاه و تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی از یک سو و نزدیک بودن به پایتخت از سوی دیگر، نقش مازندران در اجرای سیاست های اقتصادی پررنگ شده است.
از سوی دیگر در مازندران حدود سه هزار و 800 واحد آبزی پروری با اشتغال حدود 8 هزار نفر به صورت مستقیم به فعالیت صیادی می پردازند و سالانه حدود 95 هزار تن انواع آبزیان با ارزش اقتصادی بین 7 تا 8 میلیارد تومان تولید و به فروش می رسانند. از این رو صیادی یکی از بخش هایی است که نقش مهمی در توسعه اقتصاد دریا محور دارد و از این رو طرح های نوین صیادی در استان مازندران در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به طرح ها و برنامه های صیادی در حوزه تحقق اهداف سیاست های اقتصادی دریامحور گفت: با راه اندازی 40 مزرعه پرورش ماهی، میزان تولید ماهی در قفس های استان افزایش می یابد. به دو هزار تن افزایش دهید.
قاسم کریم زاده در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: طی سال گذشته 15 قفس دریایی با کمک تشکل های صیادی در استان نصب شد.
کریم زاده: دریای خزر ظرفیت زیادی دارد و سال گذشته 15 قفس در عمق 50 متری دریای مازندران به آب انداخته شد.
وی با عنوان اینکه طی یک دهه اخیر با محدودیت منابع آبی و زمینی مواجه هستیم، تصریح کرد: دریای خزر ظرفیت زیادی دارد و سال گذشته 15 قفس در عمق 50 متری دریای مازندران نصب شد. متر
وی میزان اشتغالزایی در سال گذشته را 47 نفر ذکر کرد و گفت: امسال با برنامه ریزی که در 9 منطقه استان انجام شده است 40 قفس در دریا مستقر می کنیم که با این میزان برای 200 نفر اشتغال ایجاد می شود. ایجاد شده. .
کریم زاده پیش بینی کرد با راه اندازی این مزارع پرورش ماهی در قفس میزان تولید به دو هزار تن افزایش یابد.
مازندران با دارا بودن 480 نوار ساحلی در بهره برداری از این نعمت الهی توفیق چندانی نداشته و بیشترین فعالیت در سواحل آن مربوط به مناطق شهری و روستایی و تأسیسات بندری و نظامی است که حدود 5 درصد از ظرفیت سواحل کشور را تشکیل می دهد. تخصیص داده شده و حدود 95 درصد از این ظرفیت در نظر گرفته نشده است. تدوین برنامه درسی اقتصاد دریایی به همت دانشگاه نوشیروانی در استان مازندران در حال انجام است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران گفت: طرح مطالعاتی اقتصاد دریایی استان برای بررسی در بودجه سنواتی به هیئت دولت ارائه می شود.
احمد توکلی در گفتگو با خبرنگار، کشتی سازی و گردشگری را قبل از صادرات نیاز به ایجاد تجهیزاتی از قبیل بنادر و تاسیسات مربوطه در بازار ساحلی استان دانست و یادآور شد: نمونه قانون توسعه مکران تصویب شد و باید گسترده می شد. مطالعات در حوزه دریای مازندران، برای کار در ساخت ابنیه فنی و بنیادی.
بررسی جامع اقتصاد دریاپا مازندران.
توکلی با بیان اینکه در 40 سال گذشته بالا و پایین رفتن آب خزر بسیاری از تأسیسات ساخته شده در سواحل و دریا را با مشکل مواجه کرده است، تصریح کرد: این در حالی است که در دریای جنوب به دلیل ارتباط آن با فضای باز. آب دریا، شما این مشکل را ندارید و با چالش رفت و برگشت روبرو نیستید.
وی خاطرنشان کرد: مدیران حوزه دریایی قبل از ورود به اقتصاد دریایی باید بررسی دقیقی از وضعیت کوتاه مدت و بلندمدت داشته باشند تا سازه هایی از اسکله تا بنادر در سواحل به صورت اصولی ساخته شود. به این ترتیب وی خاطرنشان کرد: طرح مطالعاتی اقتصاد دریایی مازندران به هیئت دولت ارائه می شود تا در بودجه سالانه و در برنامه هفتم دیده شود.
مازندران برای ورود به اقتصاد دریایی به اسکله های مدرن دریایی و صیادی نیاز دارد تا بتواند با توجه به شرایط روزانه ورود خود را به بازارهای مختلف برنامه ریزی کند. سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با اشاره به ایجاد کارخانه تولید شناورهای تفریحی در استان افزود: این کارخانه در زمینه گردشگری، ماهیگیری و تفریحات آبی در شهرها و منازل فعالیت می کند.
وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه یکی از نیازهای اساسی استان مازندران تجهیزات دریایی است، گفت: نبود تجهیزات کافی یکی از گلایه های صیادان استان است و صیادان به صورت سنتی و قدیمی فعالیت می کنند. . که نقطه ضعفه…
استاندار مازندران استفاده از فناوری های دانش بنیان در حوزه شیلات را ضروری دانست و این امر موجب ارتقای امنیت شغلی، کمی و کیفی کار شد و گفت: نیازمند استفاده از تجهیزات مدرن در حوزه شیلات هستیم.
استاندار مازندران: علاوه بر این، تولید کشتی های مناسب با شرایط جوی دریای خزر از دیگر نیازهای ساکنان استان است چرا که سالانه میلیون ها مسافر به استان سفر می کنند و تفریحات دریایی ما بسیار ضعیف است.
حسینی پور نیاز استان به ایجاد اسکله های مدرن دریایی را بیان کرد و گفت: علاوه بر این، تولید شناورهای مناسب با شرایط اقلیمی دریای خزر از دیگر نیازهای ساکنان استان است چرا که میلیون ها مسافر به این استان سفر می کنند. هر سال و ما در تفریحات دریایی بسیار ضعیف هستیم.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد دریایی گفت: مازندران با 470 کیلومتر ساحل و دریا هدف اصلی این سیاست هاست و بخش دولتی و خصوصی در حال تدوین سیاست های استفاده حداکثری از دریا هستند.
رشد اقتصادی مازندران در سال جاری هشت درصد هدف گذاری شد و با تحقق طرح های اقتصادی دریامحور این نرخ رشد باید دو برابر شده و به 16 درصد برسد. بنابراین تدوین برنامه های جامع برای تحقق اهداف توسعه یک ضرورت اجتناب ناپذیر تلقی می شود.