به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا محمدی فارسانی در گفتگو با برنامه «فراسو» افزود: اگر بچه ها طبق برنامه و به اندازه غذا بخورند، نیازی به مصرف مکمل نیست. اما در سنین خاصی بنا به دلایلی نیاز به مصرف مکمل دارند.
وی دوره سنی خاص را شامل دوران کودکی، بارداری و شیردهی دانست و ادامه داد: طبق دستورالعمل کشوری مکمل های ویتامین D باید در گروه های سنی مختلف مصرف شود.
فارسانی با بیان اینکه بهترین غذا در 6 ماهه اول زندگی شیر مادر است، گفت: از 6 ماهه دوم تولد تغذیه کمکی آغاز می شود و تا پایان سال دوم باید شیر مادر مصرف شود.
وی افزود: علاوه بر شیر مادر از روز سوم تا پنجم تولد روزانه به نوزاد مکمل ویتامین A و D یا 20 تا 25 قطره مولتی ویتامین داده می شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند و از 6 ماهگی شروع به تغذیه کمکی می کنند باید قطره آهن دریافت کنند و استفاده از مکمل های A، D و آهن تا 2 سالگی ادامه دارد.
فارسانی با تاکید بر استفاده از مکمل های آهن گفت: بی توجهی به مصرف آهن می تواند منجر به کمبود آهن، کم خونی، از دست دادن حافظه، قدرت یادگیری و افزایش خطر ابتلا به انواع عفونت ها شود.
وی با بیان اینکه تغییر رنگ دندان با استفاده از مکمل آهن به معنای پوسیدگی نیست، افزود: می توانیم با ریختن قطره در دهان یا مخلوط کردن آن با آب میوه و تمیز کردن دندان ها پس از مصرف، این عارضه را به حداقل برسانیم.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه قطره ویتامین A و D باید در زمان مشخصی صبح یا عصر همراه با غذا مصرف شود، اظهار داشت: برای تشخیص نیاز کودک به مکمل ها باید به منحنی رشد قد، منحنی رشد وزن و … توجه کنیم. دور سر، و اگر رشد کند اگر کودک شما منحنی رشد را دنبال کند و با همان شیب باشد، بعید است که کودک شما کمبود ویتامین داشته باشد.