افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
2

ماهواره های جدید ایرانی در پایان سال به فضا پرتاب می شوند

  • کد خبر : 171745
ماهواره های جدید ایرانی در پایان سال به فضا پرتاب می شوند

به گزارش بازار، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور درباره دستاوردهای ایران در حوزه فضایی طی یک سال گذشته اظهار داشت: حوزه فضایی یکی از مهمترین جبهه های کشور به ویژه در حوزه جدید و قدرتمند محسوب می شود. فناوری‌ها در این زمینه فعالیت می‌کنند و پژوهشگران در بخش‌های مختلف سخت کار می‌کنند. هر موفقیتی […]

به گزارش بازار، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور درباره دستاوردهای ایران در حوزه فضایی طی یک سال گذشته اظهار داشت: حوزه فضایی یکی از مهمترین جبهه های کشور به ویژه در حوزه جدید و قدرتمند محسوب می شود. فناوری‌ها در این زمینه فعالیت می‌کنند و پژوهشگران در بخش‌های مختلف سخت کار می‌کنند. هر موفقیتی که در این زمینه حاصل شود، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده علمی و اقتصادی برای کشورمان، به رشد و تعالی جایگاه ایران در منطقه و جهان نیز کمک می کند.

وی افزود: صنعت فضایی کشور در سال گذشته شاهد تحولات خوبی بود که اولین موضوع بحث تسریع و تلاش برای تکمیل پروژه ها و برنامه های 1401 بود و در بهمن ماه سال گذشته ماهواره کیفی طلوع 3 و ماهواره کیفی ناهید 2 قرار گرفت.

رئیس پژوهشگاه فضایی ادامه داد: امسال با تلاش محققان دانشگاه ها و پژوهشگاه فضایی ایران، محصولات دیگری نیز در روزهای آینده رونمایی می شود. علاوه بر این، پروژه هایی تکمیل شده اند که در شرف راه اندازی و تثبیت در مدار هستند.

سالاریه تاکید کرد: در زمینه تعریف پروژه های جدید، بلوک انتقال مداری پارس 2، پارس 3، ناهید 3 و سامانه 2 پروژه های بسیار مهمی هستند که توانمندی های جمهوری اسلامی ایران را در بخش فضایی و حوزه حسگرها به طور چشمگیری ارتقا می دهد. و مخابرات

وی افزود: عملیات طراحی ماهواره های پارس 2 و 3 نیز به رنگ سفید در حال تکمیل است

سالاریه ادامه داد: ماهواره ناهید 3 نیز یکی از سکوهای پایه و مهم مخابراتی در ارتفاع پایین و نمونه بهبود یافته ماهواره ناهید 2 است که امیدواریم این ماهواره بتواند زمینه ساز تثبیت ماهواره های مخابراتی در ارتفاع پایین باشد.

رئیس سازمان فضایی همچنین با تاکید بر ماهواره‌های کشف گفت: یکی از ماهواره‌های مهم در حوزه ماهواره‌های کشف که طراحی آن از سال جاری آغاز شد، ماهواره رادار سر (SAR) است که مطالعات امکان‌سنجی آن را انجام داده‌اند. در سال های اخیر و امسال در مرحله طراحی است.

وی با بیان اینکه زیرساخت ها یکی از بخش های مهم در حوزه صنعت فضایی است، تصریح کرد: در حوزه زیرساخت نیز در مسیر توانایی ترکیب تست و آزمایش در کلاس 500 هزار کیلوگرمی و ساخت و ساز هستیم. آزمایشگاه مربوطه آغاز شده است.

رئیس سازمان فضایی کشور در پاسخ به این سوال که تا چه حد بخش خصوصی برای ورود به صنعت فضایی کشور باز است، گفت: برنامه سازمان فضایی کشور توسعه اکوسیستم غیردولتی و ایفای نقش است. . در رشد صنعت فضایی کشور، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌توانند از ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان، انجام تحقیقات پایه در دانشگاه و ارائه ایده محصول قابل استفاده در صنعت فضایی حمایت و کمک کنند. این را وارد کنید در این زمینه، یکی از مهمترین پروژه‌ها، «سامانه مخابرات ماهواره‌ای باند باند» معروف به «پروژه شهید سلیمانی» است که متشکل از ماهواره‌های سبک وزن برای ارائه خدمات اینترنت اشیا و در مرحله طراحی است.

سالاریه ادامه داد: پروژه تهیه تصاویر ماهواره ای بومی توسط بخش خصوصی هدایت می شود و سازمان فضایی برای اولین بار قراردادی را برای پیش خرید تصاویر از بخش خصوصی منعقد کرده است که یکی از روش های متداول در دنیا است. تامین مالی بخش فضایی

رئیس پژوهشگاه فضایی با معرفی مجموعه ماهواره های تحقیقاتی گفت: ماهواره های تحقیقاتی 1 و 2 در شرف امضا هستند و ماهواره های تحقیقاتی 3 و 4 نیز در دستور کار قرار دارند. یا در مسیر تأسیس و کسب تاریخ فضایی هستند و قابلیت طراحی و ساخت توسط بخش خصوصی به ویژه بخش خصوصی که از دانشگاه می‌آیند را دارند.

سالاریه درباره توسعه کاربردهای سنجش از دور نیز گفت: شرکت های دانش بنیان با همکاری پژوهشگاه فضایی در سال های اخیر اقدامات موثری در حوزه سنجش از دور انجام داده اند. در سال جاری برآورد سطح زیر کشت برخی از محصولات استراتژیک کشاورزی از جمله برنج در استان های شمالی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی با دقت قابل قبولی انجام شده است. به همین ترتیب، سطح زیر کشت محصولات استراتژیک مختلف مانند گندم، جو و غیره را تخمین بزنید. این کار با همکاری پژوهشگاه فضایی و بخش خصوصی با توسعه دانش سنجش از دور انجام می شود.

سالاریه با اشاره به حوزه سرریز فناوری فضایی گفت: دانش فضایی یکی از علوم پیشرو در جهان است، بسیاری از حوزه های تحقیقاتی و فناوری با استقرار در صنعت فضایی به راحتی در سایر صنایع قابل استفاده است. و غیره، استفاده از فناوری های جدید در بحث استفاده از بالن و سکوهای استراتوسفر، موتورهای براشلس و …. در پژوهشگاه فضایی ایران رخ داده است. هر یک از فناوری ها در بسیاری از صنایع مانند خودروسازی و لوازم خانگی و غیره قابل استفاده است.

وی همچنین بر لزوم انجام مطالعات علمی و اکتشافات فضایی تاکید کرد: متأسفانه نزدیک به یک دهه است که شاهد اختلال در این حوزه هستیم، اما خدای من شاهد بودیم که ماه گذشته آزمایش زیر مداری با وزن 500 کیلوگرم انجام شد. کپسول بیولوژیکی با یک کاوشگر بومی جدید، اگرچه یک آزمایش است، اما در حقیقت، پس از یک دوره طولانی رکود، این آزمایش که بسیاری از اجزای آن کاملاً موفق بودند، یک دستاورد بزرگ به حساب می‌آیند. این رشته بسیار مهم است زیرا تولید آن مستقیماً به صنعت فضایی منتفع می شود و می تواند بر سایر صنایع نیز تأثیر بگذارد.

رئیس پژوهشگاه فضایی همچنین به توسعه پرتابگرها اشاره کرد و گفت: پروژه سریر یکی از مهمترین پروژه های صنعت فضایی است که توسط سازمان هوافضای وزارت دفاع و فضا در حال انجام است. پشتیبانی نیروهای مسلح، کار طراحی این پروژه در حال تکمیل و مراحل ساخت آن در حال انجام است. این پرتابگر به ما توانایی پرتاب اجسام بلند (تا وزن تقریبی 1000 کیلوگرم) را به مدارهای پایین و اجسام پایین را به مدارهای ارتفاع بالا مانند 36 هزار کیلومتر می دهد.

سالاریه تاکید کرد: همکاری خوبی با دستگاه های مختلف از جمله وزارت دفاع داریم و تا پایان سال شاهد پرتاب های دیگری خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در زمینه همکاری های بین المللی انجام شده است، تاکید کرد: امسال همکاری خوبی برای استفاده از ظرفیت پرتابگرهای خارجی برای پرتاب ماهواره های عملیاتی و تحقیقاتی ساخت داخل داشته ایم. به زودی اما با توجه به کندی ساخت پرتابگر، باید علاوه بر ظرفیت پرتاب های داخلی، از ظرفیت سایر کشورها نیز استفاده کنیم تا بتوانیم تست ها و تحقیقات درون مداری را با سرعت بیشتری در زمینه ماهواره ها پشت سر بگذاریم.

رئیس پژوهشگاه فضایی همچنین به موضوع دفاع و صیانت از حقوق ایران در حوزه حقوق فضایی و در عرصه های بین المللی اشاره و تصریح کرد: در این زمینه چالش های متعددی یکی پس از دیگری به برکت همکاری خوبی که انجام دادیم، داریم. با وزارت امور خارجه و سایر نهادهای همکار داشته باشند. نظارت و حل و فصل در سطوح بین المللی ارائه می شود.

سالاریه در پایان به موضوع مهم تربیت نیروی انسانی نیز اشاره کرد و گفت: در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص، حمایت های مختلفی از پایان نامه ها و تحقیقات دانشگاهی انجام شد که همچنان ادامه دارد، امسال نیز شروع کردیم. جدید. به عنوان مثال، مسیرهای قراردادی با یکی از دانشگاه های پیشرو، با برگزاری مسابقات دانشجویی در زمینه طراحی و ساخت ماهواره موافقت شده است که می تواند شور و اشتیاق را در دانشگاه ها ایجاد کند و تولید آنها می تواند نیروی کار نخبه را برای صنعت فضایی فراهم کند. . .

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=171745

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.