به گزارش خبرنگار اجتماعی رکناکودکان کار؛ معضلی که بارها در جامعه، رسانه ها، سازمان های مردم نهاد، مسئولان و… صحبت شده است. کودکانی که آشکارا مظلوم هستند و هیچ قضاوتی ندارند. کودکانی با جثه های لاغر، انگشتان باریک و لباس های پاره تا کمر در سطل زباله های شهر جمع شده اند تا از فروش زباله های همان مسئولانی که از کنارشان می گذرند، امرار معاش کنند. بچه ها می آیند تا به فال نیک زندگی پرمشغله امروزی بفروشند. بچهها در کارگاههای زیرزمینی، خیاطی، خراطی، نجاری، بستهبندی و کار و کار و کار مانند بزرگسالان هستند. کودکانی که سوخت گیری و زغال اخته انجام می دهند. کودکانی که تصوری از کتاب های تصویری و لذت خواندن آنها قبل از خواب دارند. نداشتن کودکانی که احساس خوب بودن در جمع دوستان در مدرسه را درک نمی کنند. کودکان پر از خواسته های سرکوب شده؛ کسانی که ناخواسته و ناگهانی وارد دنیای عجیب بزرگسالی می شوند. همان بزرگسالانی که گاهی فراموش میشوند، مسئول این بچهها هستند نه بچهسازی.
بیماری های قارچی و پوستی، سوء استفاده جنسی، ترک تحصیل، نقض حقوق، نداشتن اوقات فراغت و تفریح. همه چیز حکایت از یک زنگ خطر بزرگ و مهم در کشور دارد. امیال سرکوب شده و خشم اجتماعی.
در این میان نهادها و سازمان های مسئول در قبال این کودکان چه کردند؟ از مشاهدات و گزارش های میدانی مشخص می شود که نتیجه تلاش چندین ساله وزارت کار، کشور، شهرداری ها، معاونت اجتماعی، نیروی انتظامی و… بی نتیجه است.
این آسیب اجتماعی که گریبانگیر برخی از کودکان و شهروندان ایرانی شده است نیازمند برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت است و قطعاً با طرح های تهاجمی موفق نخواهد بود.
اینکه چندین ارگان در یک موضوع از جمله کار کودکان دخیل و مسئول هستند، شاید یکی از دلایل عدم توجه به این قشر باشد. بالاخره می گویند همه اینها در دست یک “مافیا” است! و این مشکل همچنان پابرجاست و مافیا همچنان پابرجاست!
اکثر کودکان در زندان ها افغان هستند
شیوا قاسمی پور نماینده مجلس در گفتگو با رکنا وی در خصوص آسیب های اجتماعی کار کودکان در کشور گفت: در این دوره قانونگذاری چندین بار به ندامتگاه مراجعه کرده ایم. ویزیت و اکثر بچه هایی که آنجا بودند افغان هستند. البته این مراکز به آنها در رفع مشکلات کمک می کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: من به عنوان یک زن در شورای اسلامی نه طرفدار کار کودک هستم و نه طرفدار کار کودک هستم. پسر زن . در بازدید از مهدکودک ها حدود دو یا سه هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می کنند. اما سبک مطالعه او با سایر دانش آموزان متفاوت بود. آنها در طول یک سال تحصیلی مانند سایر دانش آموزان فرصت ندارند کلاس های خود را بگذرانند و ممکن است سه سال طول بکشد تا یک مدرک را به پایان برسانند. عملکرد دستگاه های مرتبط با این حوزه چندان قابل قبول نیست.
شیوا قاسمی پور افزود: در این شرایط کار کودکان در شهرهای مرزی کمتر دیده می شود. بچه های این شهرها در کنار خانواده کار می کنند. پدری که مزرعه دارد و همه با هم کار می کنند.