محمد زامانیان با اشاره به نقش مؤسسه نهال و بذر و اهمیت آن در زمینه امنیت غذایی کشور ، با توجه به بازر گفت: معرفی انواع محصولات زراعی با بازده ، تولید بذرهایی از محصولات زراعی اولیه و حفظ و احیا کننده ژنتیک ذخایر از جمله کارکردهای این موسسه ، اقدامات مربوط به محصولات زراعی و تولید بذر انجام می شود ، ما در حال تحقیق 35 محصول آبیاری در آب و هوای مختلف هستیم و از ابتدای انقلاب ، ما 302 ارقام را برای شرایط آبیاری معرفی کرده ایم.
وی افزود: میانگین تعداد گونه های تولید شده از دهه 1990 تا به امروز 16 گونه از محصولات آبزی در سال است و بخش خصوصی از سال 1993 بیش از 111 گونه خریداری کرده است و آنها در آب و هوای مختلف رشد می کنند و نسبت انواع مختلف غلات 40. ٪ ، گیاهان ذرت و علوفه ها 24 ٪ و سهم انواع سبزیجات و حبوبات آبزی 21 ٪ و دانه های روغنی 14 ٪ در نقل و انتقالات تخمین زده می شود و موسسه با انتقال این گونه ها به بخش خصوصی و از درآمد خوبی کسب کرده است. یک دیدگاه اقتصادی به هزینه های جاری و درآمد موسسه کمک خواهد کرد.
زامانیان اضافه کرد: طبق گواهینامه موسسه ثبت نام نهال 1401 ، میانگین تولید رسمی سالانه بذرهای گیاهان آبزی و بارانی از موسسات مختلف 560365 تن بود که دارای ارزش اقتصادی حدود 827.7 میلیون یورو بود. از انواع مختلف تولید شده توسط انستیتوی ما در کشور و از دیدگاه اقتصادی ، مطالعات نشان می دهد که برای هر تجاوز سرمایه گذاری برای تحقیقات گل آبی ، ما بیش از یک ریال آورده ایم و نرخ بازده سرمایه گذاری بیشتر از آن است سود و منافع بلند مدت بانک ها
به عنوان مثال در زمینه تحقیقات گندم دوروم آبی رقم شب رنگ به ازای هر ریال 7.2 ریال سود و نرخ بازگشت سرمایه حدود 43.5 درصد است که توسط پژوهشکده اصلاح و تهیه نهال بر حسب تعیین شده است. از اقتصاد این گونه های جدید. و بذر وزارت جهاد کشاورزی به ما نشان داده می شود و از نظر اقتصادی در سال 1401 کل سطح زیر کشت گندم و جو به طور رسمی توسط ما 68 هزار و 553 هکتار بوده است که با توجه به سطح زیر کشت. و میانگین کارگر در هکتار به ترتیب 36.5 و 5.5 نفر روز در هکتار برای گندم و جو اشتغال داشته ایم و در سال برداشت 2.3 میلیون نفر روز اشتغال در کشور داشته ایم.
در مصاحبه ای با رادیو Diavogu ، مدیر پژوهشگاه تحقیقات بهبود و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی ، با اشاره به اینکه ما در بسیاری از محصولات و دانه ها سوابق جهانی داریم ، اضافه کرد: ما 98 ٪ از خود هستیم در زمینه گندم و جو در دانه های اولیه کافی است ، و در میدان ذرت نیز به شکل 87 ٪ رسیده ایم و برای کل کشور تولید می کنیم و 100 ٪ در لوبیا و علوفه خودکفا هستیم که این یک است. رکورد در نوع خود
زامانیان خاطرنشان کرد: با وجود همه این تولیدات و نقش تحقیقات در ایران در حوزه اقتصادی ، نسبت بودجه تحقیقات کشاورزی در تولید ناخالص ملی کمتر از نیم درصد است. این علیرغم این واقعیت است که در سایر کشورها بالاتر از 2 ٪ است و ما تحقیقات را با تمام محدودیت ها انجام داده ایم و این روند درخشان بوده و نیازهای کشور را از نظر محصولات زراعی برآورده کرده است. انواع و دستورالعمل های فنی و ما ادامه می دهیم.