«ماسلنيتسا» يكي از جشن هاي باستاني اسلاوها مي باشد كه از قبل از ورود مسيحيت به روسيه به عنوان جشن پايان زمستان و آغاز بهار داشته است.
اسمارتک نیوز- شود پیشواز جشن ایرانی، در جشن ماسلنیتسا نیز آدمک چوبی نوروز به همین نام آتش زده میتا از راه رسیدن گرما به عنوان انرژی حیات بخش به همگان اعلام شود.
به گزارش گروه ترجمه قت صبح، جشن ماسلنیتسا در اسلاو که شامل روسیه، کشور و بلاروس می شود انجام می شود و معمولا در این سه کشور شما این مراسم را خواهید داشت.
قدمت این جشن را در قرن ۲ میشناسد و به همین دلیل از این مراسم به عنوان قدیمی فستیوال های اسلاو نام می برند.
مردم اسلاو نژاد در روزهای این جشن به دید و بازدید بزرگترها میروند، بر روی آتش میپرند و «بلینی» (نوعی نان شیرین که دیره ای شکل است و برخی آنرا نماد خورشید و آغاز بهار میخوانند) پخته و میخورند.
همچین رسم در روزهای این جشن آدمکهای چوبی با جنس حصیر به نام «بانو ماسلنیتسا» تهیه شده و در روز آخر جشن آنرا آتش میزند. آتش زدن بانو ماسلنیتسا در واقع نماد پایان زمستان است.
علت اینکه این عروسک را می سوزانند به باور قدیمی روس ها بر می گردد. به صبح آنها معتقدند بدی که از بین برود، نیکی و خوبی جای آنها را می گیرد.
به همین جهت سوزاندن عروسک ماسلنیتسا به عنوان یک حرکت نمادین برای از بین بردن بدی ها انجام می شود.
يك هفته جشن ماسلنيتسا براي روس ها يادآور روزهاي سرشار از شور و شوق، بوي خوش بليني، سماورهاي برنجي، كارناوال هاي شادي و نوشيدن چاي در پاي غرفه هاي رنگارنگ است.
تصاویر/ جشنی زیبا شبیه نوروز در روسیه؛ فستیوال ماسلنیتسا! اولین بار در اسمارتک نیوز. پدیدار شد.