به گزارش بازار، امید ملک، مدیرکل دفتر توسعه نهادهای تجاری و هدایت نیروی کار گفت: بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده در سامانه کاریابی، 49 درصد کارجویان ثبت نام شده دارای مدرک دانشگاهی و 51 درصد جویندگان کار فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند.
وی افزود: همچنین در این میان 62 درصد از کارجویان ثبت شده در سامانه فاقد مهارت بوده و حدود یک سوم کارجویان دارای مهارت هستند.
ملک اظهار داشت: ایجاد تطابق بین آموزش های آکادمیک و مهارتی با نیازهای بازار کار مستلزم طراحی سازوکار لازم برای تقویت ارتباط بین سیستم اطلاعات بازار کار، سیستم اطلاعات آموزشی و آموزشی فنی و حرفه ای و مهارت ها است. سامانه اطلاعات صلاحیت حرفه ای و نظام طبقه بندی مشاغل» تصریح کرد: اجرای آن نیازمند همکاری و هماهنگی نهادهای متولی آموزش و مهارت در سطوح مختلف است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 70 دانشگاه در سراسر کشور مراکز کاریابی و راهنمایی شغلی راه اندازی کرده اند که اتصال این مراکز به سامانه کاریابی می تواند به توسعه هم افزایی آنها در تحقق وظایف محوله کمک کند. وظایف ماموریت های مربوط به ارائه خدمات اشتغال به دانشجویان و فارغ التحصیلان کمک بزرگی خواهد بود.
مدیرکل دفتر توسعه موسسات بازرگانی و هدایت شغلی خاطرنشان کرد: تحلیل گزارشهای کمیسازی سامانه کاریابی در مورد کمبود و مازاد مهارتهای مورد نیاز برای فرصتهای شغلی میتواند به درک تفاوتهای جغرافیایی، نیازهای صنایع و مشاغل و… کمک کند. به ایجاد نظام اشتغال عادلانه و ایجاد فرصت های شغلی و مهارتی برابر کمک می کند.