به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به مهم ترین تحولات نقشه تسلیحات هسته ای جهان در سال ۲۰۲۳ به ویژه در رابطه با آمریکا و روسیه (دو دارنده اصلی سلاح های هسته ای در جهان) اشاره کرد.
در این گزارش آمده است: در یک سال گذشته تحولات مهمی در خصوص کشورهای دارای سلاح هسته ای به ویژه روسیه و آمریکا که 90 درصد سلاح های هسته ای جهان را در اختیار دارند، رخ داده است.
بنابراین گزارش، یکی از مهم ترین اتفاقات مربوط به دارندگان تسلیحات هسته ای در جهان کاهش سطح الحاق و تعهدات کشورها به توافقات موجود در زمینه محدودیت و عدم اشاعه سلاح های هسته ای بود. سلاح های هسته ای. .
نیکلای سوکوف، کارشناس مرکز منع تسلیحات هستهای وین گفت: روسیه در سال 2023 با متهم کردن ایالات متحده به عدم پیوستن به معاهده شروع جدید، از عضویت خود در این معاهده خارج میشود که هدف آن کاهش این پیمان است. سلاح های استراتژیک، از این دو کشور است.
وی افزود: این حادثه خطر استفاده از سلاح هسته ای را در جهان به ویژه در سایه بحران اوکراین افزایش داد.
این کارشناس بین الملل تسلیحات هسته ای ادامه داد: با توجه به مخالفت واشنگتن با پیوستن به معاهده منع آزمایش هسته ای که باعث خروج روسیه از این معاهده شد، خطر تهدیدات هسته ای در یک سال گذشته به بالاترین حد خود از سال 1962 رسیده است. . .
موسسه تحقیقاتی “لیو” وابسته به دانشگاه کلمبیا در انگلیس نیز در گزارشی درباره خطر فزاینده استفاده از سلاح های هسته ای در جهان هشدار داد: “هنوز احتمال درگیری نظامی مستقیم بین مسکو و واشنگتن وجود دارد.”
به گزارش اسپوتنیک، روسیه در سال 2023 تسلیحات تاکتیکی خود را بر اساس توافق دوجانبه در بلاروس مستقر کرد. البته مسکو تاکید کرد که به تعهدات خود در زمینه تسلیحات هسته ای عمل می کند، اما این کار را به منظور افزایش استقرار سلاح های هسته ای آمریکا در کشورهای ناتو انجام داد.
گزارشهای رسانهها در سال 2023 همچنین نشان داد که ایالات متحده برنامههایی برای ساخت زرادخانههای هستهای در پایگاهی در انگلیس دارد، طرحی که روسیه به شدت آن را محکوم کرد.
سال گذشته، دولت آمریکا بودجه ای بالغ بر 38 میلیارد دلار را برای نوسازی موسسات و خدمات هسته ای خود به ویژه در رابطه با بمب تاکتیکی B-61 اختصاص داد.
به همین ترتیب، روسیه که یکی از دارندگان اصلی تسلیحات هسته ای جهان است، در سال 2023 وارد فاز عملیاتی موشک راهبردی سرمات شد.
بر اساس گزارش کنگره آمریکا، چین در حال حاضر 500 کلاهک هسته ای دارد و انتظار می رود در سال های آینده زرادخانه هسته ای خود را توسعه دهد. این در شرایطی است که پکن آمریکا را به عدم شفافیت در برنامه هسته ای خود متهم کرده است.
بنابراین ورود چین به عنوان یک بازیگر هسته ای در عرصه جهانی منجر به تشکیل مثلث هسته ای با حضور روسیه، چین و آمریکا شده است که می تواند رقابت بین دو غول تسلیحات هسته ای جهان را بیش از پیش افزایش دهد. جهان
لازم به ذکر است که در شرایط کنونی 9 کشور جهان دارای سلاح هسته ای هستند که از این تعداد 5 کشور شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه رسما به داشتن این نوع سلاح اعتراف کرده اند اما سه کشور دیگر کشورهایی از جمله هند، پاکستان و کره شمالی همراه با رژیم. صهیونیست ها با وجود داشتن تسلیحات هسته ای رسما این مشکل را به رسمیت نشناخته اند.
در شرایط کنونی ارزیابی ها حاکی از وجود 12 هزار کلاهک هسته ای در جهان است که 90 درصد آن در دست آمریکا و روسیه است.