به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سریال، فناوری تولید مجازی (به انگلیسی: Virtual Production) تکنیک جدیدی است که در سال های اخیر توسط استودیوهای بزرگ بین المللی فیلمسازی مورد استفاده قرار گرفته است و قرار است برای اولین بار در سریال موسی کلیم الله.به)» قرار گرفته و اجرا شده است.
صرفه جویی یک میلیون 100 هزار متر مربعی در ساخت دکوراسیون و ایجاد فضاهای «موسی کلیم الله»به)»
طبق برنامه ریزی ها، دکورها و فضاهای میدانی عظیمی برای فصل اول و دوم سریال «موسی کلیم الله» در نظر گرفته شد.به)» ساخت که علاوه بر ساخت، نگهداری و تعمیرات آن در آینده هزینه زیادی را به پروژه تحمیل خواهد کرد.
در عین حال پس از تست های متعدد فناوری تولید مجازی، برنامه های جدید نشان می دهد که تنها در 2 فصل اول سریال موسی کلیم اللهبه)در هزینه و زمان ساخت 110 هکتار (معادل یک میلیون و 100 هزار مترمربع) دکوراسیون و فضاهای عمومی صرفه جویی می شود و علاوه بر آن در هزینه های پس از تولید نیز صرفه جویی می شود؛ یعنی نگهداری و تعمیر دکوراسیون در سالهای آینده آنها نیز از پروژه حذف خواهند شد.
توسعه فناوری تولید مجازی جهانی با توان ایرانی
این فناوری ترکیبی از تکنولوژی روز جهانی، نیروی انسانی متخصص و ابزار است. از نظر فن آوری این است که محدودیت هایی برای واردات برخی از تجهیزات فنی شما وجود دارد و نیروی کار متخصص داخلی شما نیز باید آموزش دیده باشد.
پروژه سریال موسی کلیم الله.به)وی افزود: در مراحل مختلف با تشکیل تیم تحقیق و توسعه (R&D) و با استفاده از استعداد نیروی متخصص ایرانی، به توسعه فناوری و بومیسازی «تولید مجازی» با ابزارهای داخلی پرداخته است که بر این اساس تستهای مختلفی طراحی شده است. برای فیلمبرداری فناوری “تولید مجازی” اجرا شده است.
پیگیری های گسترده ای برای تامین و تجهیز زیرساخت های لازم و تلفیق آن با توان و ابزار داخلی در حال انجام است.
پیش بینی می شود با ایجاد دپارتمان تولید مجازی، 200 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه مشغول به کار شوند که به آموزش مستمر نیروی انسانی متخصص ملی اضافه می شود تا دانش این صنعت برای استفاده آتی در کشور توسعه یابد. .
جبلی در پشت صحنه «موسی کلیم الله (ع)» چه گفت؟
کارگردان صدا و سیما از تصویربرداری آزمایشی پشت صحنه فناوری جدید تولید مجازی پروژه سریال «موسی کلیم الله (ع)» بازدید کرد. این تست توسط ابراهیم حاتمی کیا کارگردان سریال و با استفاده از جمعی از کارشناسان جوان بومی انجام شد.
وی پس از آزمایش موفقیت آمیز این فناوری در بخش هایی از سریال موسی کلیم الله (ع) ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت این پروژه بزرگ تلویزیون ایران، ساخت سریال موسی کلیم الله (ع) را یکی دانست. از اولویت های مهم سازمان صدا و سیما است و سازمان با تمام توان از نیروهای جوان و متخصص و تیم تولید سریال برای دستیابی به این فناوری حمایت می کند.
جبلی همچنین تاکید کرد: یکی از نتایج مهم بومی سازی این فناوری و دستیابی به آن در مجموعه موسی کلیم الله (ع) تغییر خط تولید سنتی به فناوری مدرن و صنعتی با استفاده از فناوری روز در تولید انبوه خواهد بود. صنعت سینمای ایران این کار حاصل تلاش این تیم در 9 ماه گذشته است و صدا و سیما قدر این تغییر را می دانند و از آن حمایت می کنند.
در این دیدار وحید جلیلی معاون فرهنگی صدا و سیما و محسن برهمانی معاون سیما جبلی را همراهی می کرد.
سریال موسی کلیم اللهبه)“تو در چه مرحله ای هستی؟
پیش تولید سریال موسی کلیم اللهبه)به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا چندین سال پیش با تلاش سید احمد. میرعلایی شروع شد و کار تولید مواد لازم برای سریال در چند بخش انجام شد.
ساخت این سریال از سال گذشته به تهیه کننده جدید آن سیدمحمود رضوی سپرده شد و پیش تولید «موسی کلیم الله (ع)» به عنوان یکی از مهمترین مجموعه های تلویزیونی دهه های اخیر به طور کامل توسعه یافت. سکوت .
در 2 سال گذشته که پیش تولید سریال پیشرفت کرده است، بخشی از ساخت، تولید چندین هزار لباس و تعداد زیادی تجهیزات جانبی پروژه های متعدد، قطعات پازل، تزیینات موبایل و … ساخته شده است. به همین ترتیب، تحولات فناوری پروژه در گروه های تحقیق و توسعه نیز دنبال می شود.
در حال حاضر پیش تولید «موسی کلیم الله»به)ادامه دارد و گروه های سازنده که در مجموع بیش از 300 نفر هستند، در حال آماده سازی برای شروع تصویربرداری این سریال هستند که پیش بینی می شود به یکی از پروژه های موفق با بازار جهانی به ویژه جهان اسلام تبدیل شود.