به گزارش بازار، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز 18 آذرماه در سفر به استان گیلان و شهرستان آستارا با حضور در شبکه یک سیما از افتتاح پل مرزی آستاراچا خبر داد و گفت: به منظور تدوین سیاست های محله ای که در دستور کار دولت سیزدهم و مورد تاکید رئیس جمهور قرار دارد و همچنین کلان پروژه راه ایران که در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، امروز مرز جدید پل بین راه به بهره برداری می رسد. ایران و آذربایجان و محل موقت پایانه مرزی دو کشور.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با این افتتاح پنجمین گذرگاه بین ایران و آذربایجان افتتاح شد، افزود: در پایانه قدیم شهر آستارا بین ایران و آذربایجان تردد کامیون ها به دلیل ظرفیت کم گذرگاه و گذرگاه مشکل ایجاد می کرد. از پل و عملا هر روز حداکثر 250 کامیون می توانستند تردد کنند که با بهره برداری از پل و ترمینال جدید که به طور موقت به بهره برداری رسیده است و ساخت و سازهایی که انجام خواهد شد، مقدار زیادی از ترافیک کاهش می یابد. بعدا منتشر شد
بذرپاش تصریح کرد: این بزرگراه اصلی با هدف تکمیل زنجیره های کریدور شمال به جنوب کشور و با هدف توسعه ترافیک کشور در روزهای پایانی سال 2023 ساخته شد و امسال شاهد رشد تردد بین این دو بودیم. کشورهای بیش از 50 درصد.
وی گفت: رشد بیش از 50 درصدی ترانزیت بین دو کشور ایران و آذربایجان حاکی از آن است که تمامی مذاکرات دیپلماتیک ایران و سایر کشورها در حوزه تجارت و ترانزیت محقق شده است.
به گزارش بازرپاش، ترانزیت و تجارت دو کشور ایران و آذربایجان در حوزه حمل و نقل جاده ای ۴۰ درصد و در حوزه حمل و نقل ریلی ۴۷ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: انتظار می رود با بهره برداری از این پل و ترمینال جدید بتوانیم رکوردهای بهتری را در زمینه ترانزیت بین دو کشور شاهد باشیم.
تلاش های دیپلماتیک ایران و آذربایجان برای افزایش ظرفیت پذیرش کامیون در مرز
وی در خصوص نقش پل جدید آستارا در تسهیل تردد کامیون ها گفت: یکی از تلاش های دیپلماتیک وزارت امور خارجه که سفیر و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه نیز آن را در دستور کار قرار دادند، افزایش ظرفیت پذیرش کامیون های ایرانی از سمت آذربایجان به طوری که شاهد کاهش تردد باشیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: پل آستارا و پایانه مرزی برای توسعه زیرساخت های گمرکی و تسهیل و افزایش تردد احداث شد که پیش از این امکان تردد 250 کامیون از روی پل قدیم وجود داشت. با استفاده از این پل جدید مقداری ترافیک به پل جدید منتقل می شود و شاهد سهولت تردد در این مسیر خواهیم بود.
بذرپاش در خصوص راه اندازی سامانه نوبت دهی کامیون دارانی که از آستارا به آذربایجان تردد می کنند، گفت: سامانه نوبت دهی کامیون دارانی که در این مسیر تردد می کنند برای ساماندهی و مدیریت بهتر تردد توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران اجرا می شود. در این مسیر..
وی افزود: فاز اول این سامانه چند ماهی است که راه اندازی شده است، اما بخش زیادی از کامیون هایی که در این مسیر تردد می کنند، کامیون هایی از روسیه، آذربایجان و سایر کشورهایی هستند که از این سامانه پیروی نکرده اند. همکاران ما در سازمان حمل و نقل جاده ای و بزرگراهی در حال آماده سازی زیرساخت ها هستند تا کامیون های خارجی در کنار کامیون های ایرانی ثبت نام کنند و گمرکات کشورمان صف بهتری داشته باشند.
بذرپاش تاکید کرد: با افتتاح این پایانه که منجر به افزایش تردد بین دو کشور ایران و آذربایجان می شود و مدیریت صف های کامیون برای تسهیل تردد، شاهد تردد بسیار کمتری در پایانه مرزی خواهیم بود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: رشد بیش از 50 درصدی تردد بین دو کشور ایران و آذربایجان حاکی از آن است که فعالیت اقتصادی دو کشور بهبود یافته است، بنابراین تلاش می کنیم ترانزیت در این بخش بهبود یابد. با توسعه زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری، توسعه و رشد ترافیک در سال 2024 نسبت به امسال را شاهد باشیم.