ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی سقوط تقویت کننده موشکی “Long March 3B” چین را نشان می دهد که در یک منطقه جنگلی به زمین می افتد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، بقایای موشکی که اخیرا ماهواره چینی را پرتاب کرده بود به زمین افتاد و ناظران از این برخورد آتشین فیلمبرداری کردند.
آژانس فضایی ملی چین (CNSA) دو ماهواره را از مرکز پرتاب ماهواره Xichang در روز دوشنبه، 25 دسامبر در ساعت 10:26 شب به وقت شرقی پرتاب کرد. موشک Long March 3B دو ماهواره برای سیستم ناوبری ماهواره ای BEIDOU حمل می کرد که تقریباً معادل سیستم GPS مورد استفاده در آمریکای شمالی است.
هنگامی که ماهواره ها با موفقیت به مدار زمین متوسط رسیدند، رانشگرهای جانبی پرتابگر چند مرحله ای Long March 3B به زمین بازگشتند و در منطقه گوانگشی فرود آمدند.
به نظر می رسد ویدئویی که توسط روزنامه نگار فضایی اندرو جونز در حساب X خود منتشر شده است، سقوط یکی از تقویت کننده ها را در یک منطقه جنگلی نشان می دهد. این ویدئو یک انفجار را نشان می دهد. علاوه بر این، گزارش هایی وجود داشت که بقایای یک تقویت کننده دیگر در نزدیکی یک خانه فرود آمده است.
در هر دو رویداد، وجود گاز یا دود قهوه ای مایل به قرمز مشاهده می شود که نشان دهنده تتروکسید نیتروژن است. علاوه بر این، یک گاز زرد رنگ در کنار ساختمان دیده می شود که احتمالاً نتیجه مخلوط شدن سوخت دی متیل هیدرازین با هوا است.
مرحله اول موشک Long March 3B و چهار تقویت کننده جانبی آن از ترکیبی از هیدرازین هایپرگالیک و سوخت تتروکسید نیتروژن استفاده می کنند. هم اکسید کننده نیتروژن تتروکسید و هم سوخت دی متیل هیدرازین خطرات جدی برای سلامتی دارند.
این اولین بار نیست که تقویت کننده های موشکی مرتبط با پرتاب ماهواره های بیدو در نزدیکی مناطق مسکونی سقوط می کنند. در سال 2019 گزارش شد که یک تقویت کننده پس از پرتاب به زمین افتاده و یک خانه را ویران کرده است. علاوه بر این، چین بارها به دلیل حادثه موشکی Long March 5 و ایجاد زباله های فضایی مورد انتقاد قرار گرفته است.
چین سایتهای پرتاب داخلی دارد که اجازه میدهد بقایای موشک به اقیانوس بیفتد. اخطارهای تخلیه عمومی قبل از پرتاب این موشک ها برای هشدار به ساکنان در مورد خطرات احتمالی سقوط بقایای موشک صادر می شود.
ماهوارههای 57 و 58 بیدو که قرار است پرتاب شوند، بهعنوان پشتیبان و کاهش خطرات عملیاتی برای سامانه Beidou-3 که متشکل از ماهوارههایی در مدار میانی زمین، مدار زمین ثابت و مدار ژئوسنکرون است، عمل خواهند کرد. این شبکه ماهواره ای پوشش سیگنال مداوم و پایدار را برای سیستم های ناوبری جهانی چین تضمین می کند.
انتهای پیام