به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا؛ سایت آمریکایی اکسیوس به نقل از چند مقام از دولت های واشنگتن و تل آویو نوشت که جو بایدن در گفتگوی تلفنی اخیر خود با بنیامین نتانیاهو از سیاست نخست وزیر رژیم صهیونیستی در قبال درآمدهای مالیاتی فلسطینیان ابراز نگرانی کرده است.
آکسیوس به نقل از این مقامات اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در گفت و گوی تلفنی 45 دقیقه ای با بنیامین نتانیاهو از مسدود شدن بخشی از درآمدهای مالیاتی که رژیم صهیونیستی به نام تشکیلات خودگردان فلسطین جمع آوری می کند، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش اکسیوس، بایدن در پایان گفتوگوی تلفنی 45 دقیقهای روز شنبه با نتانیاهو پیشنهاد کرد که نروژ بهعنوان یک واسطه، این بخش از درآمد مالیاتی را که رژیم صهیونیستی ادعا میکند به حماس در غزه میرسد، منتقل کند. این منابع مالی تا زمانی که آنچه این نشریه «مکانیسم کافی» میخواند، در دست نروژ خواهد بود.
در ادامه این گزارش، یک مقام آمریکایی این گفتگو را یکی از «ناامیدکننده ترین» گفت وگوهای دو مقام از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه توصیف کرد. نتانیاهو اعلام کرد که به پیشنهاد مربوط به نروژ اعتماد ندارد و وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با آزادسازی وجوه مخالف است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بایدن در این گفتگو از نتانیاهو خواست که پیشنهاد مربوط به نروژ را بپذیرد و گفت که آمریکا از این پیشنهاد حمایت می کند.
علاوه بر این، تشکیلات خودگردان فلسطین از پذیرش بخشی از این بودجه خودداری کرده است. کاخ سفید ابراز نگرانی کرده است که اگر این سازمان خودمختار قادر به پرداخت حقوق نیروهای امنیتی خود نباشد، این امر می تواند منجر به فروپاشی اقتصادی این سازمان و تشدید خشونت در کرانه باختری شود.
آکسیوس نوشت که یک مقام آمریکایی اعلام کرد که اگر بقیه وجوه، یعنی وجوه خود نوار غزه، در نروژ باقی بماند، تشکیلات خودگردان فلسطین موافقت کرده است که بخشی از درآمد مالیاتی را دریافت کند.
دبیر ارتباطات جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز جمعه از مذاکره برای تشکیل دولت وحدت ملی در نوار غزه پس از پایان جنگ خبر داد.
هیثم ابوالغزلان، دبیر روابط جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتگو با خبرگزاری عربی جهان AWP گفت: با تشکیل دولت وحدت ملی توافق شده است که دولت انتقالی و تکنوکراتیک باشد. . دولتی که مسئول بازسازی غزه در مرحله پس از جنگ خواهد بود.
پیش از این جنبش حماس اعلام کرده بود که با دیگر گروه های فلسطینی برای راه حل ملی و تشکیل دولت وحدت ملی به توافق رسیده است.
این جنبش بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
جنبش حماس اعلام کرد که گروه های فلسطینی از جمله جنبش جهاد اسلامی، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و جبهه دموکراتیک مخالفت خود را با رژیم صهیونیستی و سناریوهای غرب پس از جنگ اعلام کردند.