افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
4

مساجد سنندج جلوه ای از یک شاهکار معماری/ تجلی 1750 مسجد مستقر در کردستان – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 164195
مساجد سنندج جلوه ای از یک شاهکار معماری/ تجلی 1750 مسجد مستقر در کردستان – خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان

خبرگزاری بیشتر; گروه استان: اینجا سنندج است، سرزمین مساجد و مناره ها، شهری که از هر خیابان و محله ای که می گذری، مناره و مسجدی را می بینی که جلوه هایی از معنویت را در پیچ و خم کوچه های قدیمی نمایان می کند. و حتی محله های جدید شهر. مناره یکی از عناصر […]

خبرگزاری بیشتر; گروه استان: اینجا سنندج است، سرزمین مساجد و مناره ها، شهری که از هر خیابان و محله ای که می گذری، مناره و مسجدی را می بینی که جلوه هایی از معنویت را در پیچ و خم کوچه های قدیمی نمایان می کند. و حتی محله های جدید شهر. مناره یکی از عناصر برجسته معماری بناهای مذهبی اسلامی است که پیشینه ای کهن در معماری ایرانی دارد.

تاریخ در این شهر با عمارت ها و بناهایی که از مساجد و اماکن مذهبی به چشم می خورد نفس می کشد و در محله های این شهر شاهکارهای معماری دوره های مختلف تاریخ خودنمایی می کند. تمام مساجد شهرها و شهرستان های کردستان داستان و صفای خاص خود را دارند.

از مسجد جامع سنندج که از شاهکارهای معماری قاجار محسوب می شود تا مسجد حاج شیخ محمد در محله. اوه در عصر این شهر به عنوان بزرگترین اهدای کردستان، هر کدام از آنها داستانی از جذابیت این بناهای متبرکه دارند، مانند مسجد دو مناره سقز که قدمت ساخت و معماری آن به دوره افشاریه و اوایل دوره زندیه می رسد. . دوره، و مسجد خسروآباد. خشن همچنین مربوط به همان تاریخ دوران زندیه و قاجار است و نشان دهنده جایگاه مساجد در بین مردم در طول تاریخ به ویژه در این کشور است.

مسجد تاریخی قبا هم در سنندج و هم در بهاران قرار دارد و یکی از قدیمی ترین و در عین حال زیباترین مساجد از نظر معماری کردستان به شمار می رود.

مساجد اسلامی واقع در سنندج دارای عناصر معماری مشترکی چون صحن، رواق، مناره، گنبد، رواق، شبستان و محراب هستند، اما هدف از این گزارش نه تنها معرفی مساجد استان، بلکه یادآوری قابلیت‌های موجود است. در مساجد قابل استفاده به نحو احسن استفاده شد تا هم مساجد مثل همیشه رونق خود را حفظ کنند و هم مشارکت در برنامه های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی مساجد نشان دهنده رونق این کانون ها باشد و خشت به خشت روح را شاداب کند. آجر از این ساختمان ها

بزرگان و فرهیختگان این کشور معتقدند که مسجد باید با مشکلات جامعه به ویژه تربیت فکری و معنوی مردم با استفاده از برنامه های مختلف قرآنی و در راستای آموزه ها و شعائر اسلامی و دینی و با توجه به هجمه ها مرتبط باشد. دشمنان بر جوانان و نوجوانان ترويج شده است، ترويج و تشويق جوانان به حضور در نماز جماعت و فراهم كردن زمينه عبادت خالصانه و آموزش صميميت واقعي با خدا مي تواند نقش مهمي در خنثي كردن حركت دشمن داشته باشد.

آمارها نشان می دهد که حدود 2000 مسجد در کردستان وجود دارد، مسجد دارالاحسن یا مسجد جامع سنندج یکی از مهم ترین مساجد سنندج و ایران اهل سنت به شمار می رود که در سال 1227 هجری قمری توسط امان الله خان اردلان ساخته شد.

تقویت کارکردهای اساسی جذب نوجوانان و جوانان به مسجد

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امروزه تقویت کارکردهای فرهنگی و هنری در مساجد می تواند به جذب و جذب اقشار مختلف و سنین مختلف به مساجد کمک کند، گفت: در راستای احیای نقش فرهنگ راستین و تبلیغی مساجد و با توجه به جهت دهی و ساماندهی فعالیت فرهنگی و هنری، هم اکنون حدود 600 کانون فرهنگی و هنری در استان کردستان فعالیت می کنند.

بهزاد کیامهر با اشاره به اینکه تعداد کانون های مساجد شهر سنندج 155 باب، در قروه 85، دهگلان 75، دیواندره 65، بیجار 53، مریوان 48، کامیاران 39، سقز 29، سروآباد 26 و بانه 25 کانون است.

مساجد سنندج جلوه ای از شاهکار معماری 1750 مسجد مستقر در کردستان است.

وی با بیان اینکه امسال در هشت ماهه 284 برنامه فرهنگی و هنری در 13 باب در سطح مساجد کردستان اجرا شد، گفت: 10 هزار و 50 نفر از اعضای کانون های مساجد استان در این برنامه ها شرکت کردند.

وی به مباحث فوق پرداخت و افزود: عناوین این برنامه ها ویژه برنامه های ماه مبارک رمضان، دهه کرامت، اوقات فراغت، توانمندسازی معلمان، عید غدیر، اربعین حسینی، هفته وحدت، هفته کتاب، مسابقه حفظ است. 30 جزء قرآن کریم، پایگاه های قرآنی، کانون های تخصصی خواهران و مساجد تأسیس شد و همچنین 780 نفر در برنامه مدهامتان شرکت کردند که 15 برنامه در این راستا انجام شد و کردستان با 86 درصد تاییدیه رتبه هشتم کشور را کسب کرد. از برندگان این مسابقات نیز تجلیل شد.

کیامهر تصریح کرد: برگزاری برنامه های متنوع در سطح مساجد به همت کانون های فرهنگی هنری که در دل این اماکن متبرکه شکل گرفته است، امروز توانسته حضور اقشار مختلف مردم از کودکان تا مردم را تضمین کند. میانسالان و سالمندان و این موهبت و دستاورد ارزشمندی در راستای تشکیل کانون های مساجد است.

وی اشتیاق کودکان به حضور در برنامه های مساجد و نیز تلاش بزرگان و بزرگترها برای فراگیری و مطالعه قرآن و فعالیت های فرهنگی را قابل تحسین برشمرد و گفت: با وجود اینکه جامعه ما در حال تغییر در افکار و باورهای برخی از نوجوانان و نوجوانان است. تنها وجود مساجد در تمامی محلات شهرهای استان به ویژه سنندج فرصت مغتنمی برای بازگشت به مساجد و حضور گسترده مردم در این مراکز است.

مساجد سنندج جلوه ای از شاهکار معماری 1750 مسجد مستقر در کردستان است.

ساختمان مسجد درخش 1750 کردستان

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت هزار و 750 مسجد در استان کردستان، اظهار داشت: یکی از مراکز فرهنگی موثر در استان کردستان است. مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور که یکی از فعالیت ها و برنامه هایی است که در مساجد استان برگزار می شود و در مناسبت های ملی و مذهبی حمایت های گسترده ای را انجام می دهد.

کمال گرامیان خواستار برگزاری محافل انس با قرآن در طول سال به ویژه در ماه مبارک رمضان، ویژه برنامه های دهه مبارک فجر و ماه مولدالنبی (ص) و به ویژه هفته وحدت در بین مردم شد. فعالیت ها و برنامه ها در مساجد مطرح شد و افزود: برگزاری کارگاه های سبک زندگی اسلامی – ایرانی با موضوعات مختلف از جمله خانواده، روابط زوجین، آموزش کودکان و نوجوانان، سواد رسانه ای و فضای مجازی در مساجد در طول سال از دیگر موارد است. برنامه های موازی این مرکز.

وی گفت: فعالیت های مساجد مردم محور بوده و از سوی مرکز بزرگ اسلامی و سایر ادارات و نهادهای مرتبط حمایت می شود. با همکاری سایر ادارات فرهنگی استان از جمله اداره تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون های فرهنگی مساجد، اداره اوقاف و امور خیریه، سپاه پاسداران و … تشکیل شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ادامه داد: از دیگر اقدامات مرکز بزرگ اسلامی انتصاب ائمه جمعه و ائمه جماعت، نظارت بر عملکرد روحانیون در مساجد و مبلغان اعزامی است. . به مساجد

مساجد سنندج جلوه ای از شاهکار معماری 1750 مسجد مستقر در کردستان است.

انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در مساجد برای حفظ وحدت و همدلی ضروری است

گرامیان هدف از برگزاری برنامه های فرهنگی در مساجد را ایجاد وحدت و همدلی بین اقشار مختلف مردم و ترویج فرهنگ قرآنی و تقریب مذاهب دانست و افزود: ترویج و پرداختن به مسائل دینی در جامعه و بحث ساماندهی مساجد. و توجه به خطبه های پیش از نماز جمعه توسط امام جمعه و جماعت جمعه در راستای اعلام مسائل دینی و شعائر اسلامی جهت تقویت فعالیت مساجد در مناطقی که مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور محسوب می شود. کشور.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور اذعان داشت: یکی دیگر از نیازهای مساجد و خطبه های جماعت توجه به افزایش آسیب های اجتماعی در محلات از طریق مساجد در سطح اسلامی و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی است.

وی بیان کرد: علاوه بر این، لزوم تبیین موضوعات مهم در حوزه های مختلف و ارائه مشاوره و طرح مسائل در سطح مساجد استان از دیگر موضوعات مهم و قابل توجهی است که مساجد و ائمه جماعات می توانند به آن توجه داشته باشند.

بیش از 90 درصد کمک ها در کردستان به نیت مسجد انجام می شود

بر اساس اعلام حجت‌الاسلام محمد کاروند، مدیرکل کمک‌های خیریه و خیریه کردستان، بیش از ۹۰ درصد کمک‌های مردمی در کردستان به نیت مساجد انجام می‌شود و حدود ۱۵۷۷ مسجد وقف در این استان وجود دارد. که اطلاعات آن در سامانه جامع اوقاف ثبت شده است.

وی اهمیت وقف را در بین مردم و عارفان کردستان در حوزه مساجد غیرقابل انکار دانست و گفت: واقفان کردستان طی سال های گذشته بیشترین کمک های خود را به حوزه ساخت، تعمیر و تجهیز مساجد معطوف کردند. اما مواردی هم هست که مهم است، مسائل دیگری هم هست که از دید اهل فهیمم پنهان مانده است و باید در این باره آگاهی بیشتری صورت گیرد تا کمک های خیرین و آگاهان در آن جهت باشد. جهت .

مساجد سنندج جلوه ای از شاهکار معماری 1750 مسجد مستقر در کردستان است.

حجت الاسلام کاروند اعلام کرد: در حال حاضر در استان نیاز مبرم به ثبت کمک های درمانی، خیریه و علمی و همچنین یارانه ازدواج و اشتغال جوانان احساس می شود.

بدون شک مسجد ممنی تقویت کننده بعد معنوی و معنوی است و نمادی استوار از تمدن اسلامی در طول تاریخ به شمار می رود که پس از گذشت قرن ها از ایجاد آن همچنان از ارزش و اعتبار برخوردار بوده و وجود آن در همه شهرها و روستاها وجود دارد. جلوه ای از قرن ها عبادت و بندگی مردم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=164195

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.