افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
3

موافقت با اختصاص 20 درصد از درآمدهای نفتی به دولت

  • کد خبر : 163926
موافقت با اختصاص 20 درصد از درآمدهای نفتی به دولت

به گزارش بازار، مهدی غضنفری اظهار داشت: راه تحقق سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در صنعت نفت چندان آسان نبود. زیرا برای دریافت مجوز سرمایه گذاری در صنعت نفت، صندوق باید با اختصاص 20 درصد از صادرات نفت انحصاری صندوق به دولت موافقت می کرد. وی در خصوص تغییر جهت در صندوق توسعه ملی گفت: […]

به گزارش بازار، مهدی غضنفری اظهار داشت: راه تحقق سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در صنعت نفت چندان آسان نبود. زیرا برای دریافت مجوز سرمایه گذاری در صنعت نفت، صندوق باید با اختصاص 20 درصد از صادرات نفت انحصاری صندوق به دولت موافقت می کرد.

وی در خصوص تغییر جهت در صندوق توسعه ملی گفت: بر اساس قوانین پنج ساله پنجم و ششم توسعه، درصدی از درآمد حاصل از فروش نفت و گاز باید به صندوق توسعه ملی اختصاص یابد. این میزان قبلا 20 تا 30 درصد بوده و اکنون به 40 درصد رسیده است. بر این اساس باید 150 میلیارد دلار از درآمد صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی که وابسته به این صندوق است، اختصاص می یافت. اما آنچه در عمل اتفاق افتاد این بود که پس از تأسیس صندوق توسعه ملی، همه دولت ها از این صندوق برای امور جاری و کشور سازی بهره بردند. در واقع، در طول 12 سال گذشته، بیش از 100 میلیون دلار از صندوق وام گرفته شده است. بر اساس محاسبات، اگر بیش از 100 میلیارد برداشت دولت ها را به صورت درصدی در نظر بگیریم، سهم صندوق 20 تا 40 درصدی که باید دریافت می شد، کمتر از 10 درصد است. دولت ها در 10 سال گذشته کشور را به طور متوسط ​​20 میلیارد دلار مدیریت کرده اند. یعنی بودجه کشور به 20 میلیارد دلار ارز نیاز داشت و زمانی که مشارکت دولت کمتر از این میزان بود، از صندوق توسعه ملی خارج شد. تدوين اين محاسبات صندوق توسعه ملي را به حدي رساند كه احتمالاً به دليل تحريم ها در سال هاي آينده، دولت ها نتوانند بدهي اين صندوق را با صادرات مازاد نفت پرداخت كنند. زیرا دولت ها برای اداره کشور به حدود 20 میلیارد دلار نیاز دارند و مازاد کافی برای پرداخت صندوق 100 میلیارد دلاری ندارند. حتی پیش بینی محقق شدن سهم 40 درصدی صندوق نیز با آن چیزی که انتظار می رفت فاصله زیادی دارد. از سوی دیگر باید توجه داشت که صندوق در فروش داخلی نفت به پالایشگاه ها مشارکت نمی کند.

غضنفری تصریح کرد: در واقع نتایج تحلیل های پیش گفته صندوق توسعه ملی را به جایی رساند که باید مطالبات خود را از دولت به شکل دیگری حل کند.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی افزود: این خطر (حتی با احتمال کم) وجود دارد که دولت ها برخی از مطالبات صندوق را رد کنند. ریسک احتمالی دیگر این بود که صندوق توسعه ملی از ارائه مطالبات خسته شود و آنها را از سیستم حسابداری حذف کند و اعلام کند که پیگیری نمی شود. همچنین این خطر وجود داشت که دولت ها موجودی صندوق توسعه ملی را برداشت کنند و این صندوق برای همیشه بسته شود. بنابراین برای جمع آوری مطالبات باید از ابتکار عمل استفاده می شد. زیرا دولت ها دو سوم مانده صندوق را برداشته اند و این روند ادامه دارد. این تهدیدی برای حیات صندوق است، تهدیدی برای دولتی است که می خواهد کشور را اداره کند و دلیلی که برای خروج دارد نیز موجه است. بنابراین مسیر شکایت و دادگاه و کلانتری بی معنی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا صندوق می تواند نفت و گاز را بفروشد و صادر کند؟ وی گفت: عموماً در نوعی قرارداد با وزارت نفت و شرکت ملی نفت که به آن IPC می گویند، اگر تولیدی باشد، وزارت نفت نفت را به روش خودش می فروشد. اما اگر وزارت نفت به صندوق مجوز بدهد، صندوق می تواند نفت را از طریق شرکت ملی نفت و یا غیره بفروشد. بنابراین صندوق قصد سرمایه گذاری در هیچ بخشی را ندارد. در مورد اینکه گفته شد صندوق توسعه ملی می خواهد شرکت ملی نفت شود، این بحث مطرح شد که فرض کنیم عده ای قصد تأسیس مدرسه خصوصی دارند، اما به آنها گفته می شود که قصد دارند جای این مدرسه را بگیرند. وزیر. علم! اگرچه اینطور نیست. صندوق توسعه ملی آیین نامه وزارت نفت را پذیرفته و به جایگاه شرکت ملی نفت احترام می گذارد. صندوق در موقعیتی نیست که چنین اظهارنظری کند. صندوق توسعه ملی نه می خواهد در کار یک تشکل دخالت کند و نه به دنبال پست در سازمان های دیگر است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=163926

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.