به گزارش بازار، علی اصغر شالبافیان گفت: ایران از مهرماه امسال ریاست مجمع گفت و گوی آسیایی (ACD) را بر عهده دارد، به همین دلیل سه شهر کرمان، یزد و مشهد کاندیدای پایتخت شدند و پس از بررسی شاخص های مورد نظر را دنبال کردند. یزد به عنوان پایتخت انتخاب شد و در سال 2024 گردشگری از کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیایی (ACD) انتخاب شد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: با توجه به اهداف تعیین شده از جمله ارتقای همگرایی کشورهای آسیایی برای تلاش برای تشکیل اتحادیه آسیایی، گسترش بازار تجاری و مالی، ارتقای نقش آسیا در تاثیرگذاری بر معادلات جهانی. و همچنین آسیا را به یک گروه قدرتمند تبدیل کند. برای تعامل با سایر نقاط جهان، وظیفه میزبانی و ریاست مجمع به طور متناوب به کشورهای عضو واگذار شده است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران توانسته است علاوه بر میزبانی از کشورهای عضو، شهر یزد را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا معرفی کند و این دستاورد مورد قبول اعضا قرار گرفته است.
شالبافیان با اشاره به اینکه انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو برای مدت یکسال به ویژه در سال 2024 اعلام شده است، همچنین این امتیاز را دارد که در همان سال مجالس مجمع را میزبانی کند، لذا با توجه به اینکه ریاست مجمع از مهرماه سال جاری بر عهده ایران است، طبق روال موجود سه شهر کرمان، یزد و مشهد کاندیدای این پایتخت شدند که پس از بررسی شاخص های مورد نظر شهر. یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا (ACD) انتخاب و معرفی شد.
معاون گردشگری در خصوص انتظارات و نتایج افزود: توسعه شبکه بازاریابی گردشگری کشورهای عضو ACD، ایجاد تسهیلات سفر و گردشگری برای کشورهای عضو با هدف افزایش ورود گردشگران از این کشورها، معرفی محصولات گردشگری، توانمندی ها و ظرفیت های استان با هدف حرکت به سمت توسعه پایدار گردشگری معرفی فرصت های سرمایه گذاری گردشگری استان، تلاش برای توسعه روابط بین بخش خصوصی گردشگری ملی و استانی با کشورهای عضو، تصویری مثبت از جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای عضو. کشورهای عضو، برگزاری رویدادهای بینالمللی گردشگری و تحکیم روابط جمهوری اسلامی ایران در حوزه سازمانهای تخصصی و بینالمللی در سطح منطقهای و بینالمللی از جمله دستاوردهای پیشنهادی در انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشور است. کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیایی
طرح پیشنهادی برای تشکیل مجمع گفتگوی همکاری آسیایی (ACD) اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای خارجه کشورهای عربی مطرح شد. سه. در سال 2001 معرفی و در سال 2002 در تایلند تاسیس شد.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا با 35 عضو، بزرگترین سازمان آسیایی است و در سال 2002 با هدف توسعه همکاری های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شد. بالاترین مرجع تصمیم گیری مجمع، اجلاس وزرای امور خارجه است که سالی دو جلسه برگزار می کند، این دو جلسه عبارتند از: نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشست سازماندهی شده. توسط کشوری که در همان سال ریاست مجمع را بر عهده گرفته است.
جلساتی که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می شود جنبه مشورتی و مقدماتی دارد و جلسات دوم محتوایی و عملیاتی است.
ریاست مجمع داوطلبانه و مدت یکسال است. مجمع گفتگوی آسیا به طور کلی دارای دو بخش است: پروژه و گفتگو. بخش گفتگو عمدتاً شامل برگزاری نشست سالانه وزرای خارجه کشورهای عضو است و هدف آن ارتقای تعامل و مشارکت وزرا و مقامات کشورهای عضو است.
در بخش پروژه (یا همکاری)، کشورهای عضو تشویق می شوند تا خود را به عنوان پیشگام یا آغازگر مشترک در پروژه های مورد علاقه معرفی کنند. در هر بخش یکی از اعضا به عنوان مسئول تعیین می شود.
جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاری های فرهنگی نه تنها پیشگام بوده بلکه به عنوان مدیر پروژه و مسئولیت بخش همکاری های فرهنگی نیز فعالیت داشته است.