افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
3

ما تکنسین های باکیفیت در صنعت ساختمان نداریم. 40 درصد فارغ التحصیلان مهندسی بیکار هستند

  • کد خبر : 162807
ما تکنسین های باکیفیت در صنعت ساختمان نداریم.  40 درصد فارغ التحصیلان مهندسی بیکار هستند

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: ساخت و ساز ساختمان ها در کشور بدون تکنسین های مجرب امروزه به یکی از مشکلات اساسی بخش املاک تبدیل شده است. کارشناسان و صاحب نظران صنعت ساختمان بر این باورند که آسیب پذیری و بحران جامعه امروز ایران، عدم ارتباط دانش مهندسی با مهندسان و مهارت های […]

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: ساخت و ساز ساختمان ها در کشور بدون تکنسین های مجرب امروزه به یکی از مشکلات اساسی بخش املاک تبدیل شده است.

کارشناسان و صاحب نظران صنعت ساختمان بر این باورند که آسیب پذیری و بحران جامعه امروز ایران، عدم ارتباط دانش مهندسی با مهندسان و مهارت های فناوری تخصصی و به کارگیری آن با تکنیک های تخصصی است. بنابراین تنها راه غلبه بر این چالش، بکارگیری تکنسین ها و مهندسان واجد شرایط با اخلاق حرفه ای همراه با اجرای قوانین ملی و استانداردهای عملی است.

به گزارش مرکز تحقیقات بتن، جامعه فنی مهندسی کشور 70 سال است که برای دستیابی به تکنسین های واجد شرایط و تکنسین های آموزش دیده تلاش می کند. و 70 سال است که به دنبال تربیت جامعه فنی مهندسی است. در همین راستا نامه ای به کمیسیون عمران برای تصویب قانون آموزش فعال و اشتغال در کاربرد فناوری در تولید و ساخت بتن ارسال شد.

به گواه بخش املاک، کمبود تکنسین های باکیفیت در کارگاه ها وجود دارد که باعث افت کیفیت کار مهندسان ساختمان شده است.

اگر دولت بخشی از برنامه ها و دیدگاه های خود را نسبت به شرکت های ساختمانی تغییر دهد، شاهد رونق صنعت ساختمان خواهیم بود.

ایرج گلابتوچی دبیر اتحادیه شرکت های ساختمانی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار در پاسخ به این سوال که این روزها صنعت ساختمان در چه وضعیتی است؟ وی می گوید: بارها اعلام کرده ایم که در صورت تغییر بخشی از برنامه ها و نگاه های دولت به شرکت های ساختمانی شاهد رونق صنعت ساختمان خواهیم بود.

با توجه به سرعت طرح نهضت ملی مسکن و پتانسیل کشور در بخش ساخت و ساز، صنعت ساختمان نسبت به سال های گذشته رشد بهتری داشته است.

وی افزود: با توجه به سرعت طرح نهضت ملی مسکن و پتانسیل کشور در حوزه ساخت و ساز، صنعت ساختمان نسبت به سال های گذشته رشد بهتری داشته است. پیش بینی ما این است که در آینده ای نه چندان دور با توجه به همکاری و توان کاری فعالان صنعت ساختمان و همچنین حمایت دولت، رشد صنعت ساختمان نسبت به گذشته بهتر خواهد شد.

اینکه دولت همواره از صنعت ساختمان حمایت کرده جای قدردانی دارد اما به هر حال گاهی به دلیل شرایطی کنترل ها و محدودیت ها بیشتر شده و این فشارها شرکت های ساختمانی را به خطر انداخته است.

گلابتونچی با اشاره به اینکه حمایت دولت، شورای اسلامی است و سازمان ها و مؤسسات اعتماد می توانند راه را برای صنعت ساختمان هموار کنند. وی ادامه داد: دولت همواره از صنعت ساختمان حمایت کرده است. جای تشکر دارد اما گاهی به دلیل شرایطی کنترل ها و محدودیت ها بیشتر شده و این فشارها شرکت های ساختمانی را تهدید کرده است.

در حال حاضر 800 عضو در اتحادیه شرکت های ساختمانی فعال هستند اما آنچه می توان گفت این است که دارایی اکثر شرکت های ساختمانی به دو قسمت ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی تقسیم می شود.

دبیر اتحادیه شرکت های ساختمانی ایران در پاسخ به این سوال که با توجه به رکود حاکم بر بازارها و صنعت ساختمان، وضعیت اشتغال اعضای اتحادیه این روزها چگونه است؟ وی بیان کرد: در حال حاضر 800 عضو در اتحادیه سازندگی فعالیت می کنند اما آنچه می توان گفت این است که دارایی اکثر شرکت های ساختمانی به دو قسمت ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی تقسیم می شود. اما رکود بی تاثیر نبود و صنعت ساختمان نیز تحت تاثیر این وضعیت قرار گرفت.

در پاسخ به این سوال که آیا به نظر می رسد تعداد بالای مهندسان ساختمان و رکود ساخت و ساز را می توان معضل این روزهای حوزه مسکن و صنعت ساختمان دانست؟ وی بیان کرد: ابتدا باید درباره موضوع مهمی مانند کمبود تکنسین های واجد شرایط در صنعت ساختمان صحبت کنیم و چالشی را که سال هاست صنعت ساختمان با آن مواجه بوده حل کنیم.

این روزها و سال های گذشته با حلقه مفقوده و کمبود تکنسین های آموزش دیده در صنعت ساختمان مواجه هستیم.

وی ادامه داد: این چالش با همکاری صنعت و دانشگاه قابل حل است. مهندسان ساختمان نیز مانند پزشکان به تجربه نیاز دارند. بنابراین در این روزها و سال های گذشته با حلقه مفقوده و کمبود تکنسین های آموزش دیده در صنعت ساختمان مواجه هستیم. موضوعی که حائز اهمیت است این است که صنعت ساختمان و ساختمان انگیزه های زیادی برای تکنسین ها برای استخدام در این صنعت دارد.

نبود تکنسین باعث شده تا شاهد افت کیفیت کار باشیم و به همین دلیل همیشه از مهندسانی استفاده شده که البته جایگاه بالاتری دارند.

دبیر اتحادیه شرکت های ساختمانی ایران گفت: امروزه در صنعت ساختمان تکنسین هایی نداریم که بتن ریزی را به خوبی انجام دهند و آن را کنترل کنند و این حلقه مفقوده است. نبود تکنسین باعث شده تا شاهد افت کیفیت کار باشیم و به همین دلیل همیشه از مهندسانی استفاده شده که البته جایگاه بالاتری دارند.

گلابتونچی اضافه کرد: در صنعت ساختمان نیروی انسانی و مهندسین بالایی وجود دارد بنابراین در صورت وجود تکنسین های آموزش دیده در صنعت ساختمان، کیفیت ساخت و ساز افزایش می یابد. برای کنترل کیفیت ساخت باید به سمت استفاده از تکنسین های مجرب حرکت کنیم.

آموزش سالانه حداقل 230 هزار مهندس از رشته های مختلف در کشور، اما همچنان در کشور کمبود تکنسین آموزش دیده داریم.

وی با اشاره به آموزش سالانه حداقل 230 هزار مهندس در رشته های مختلف در کشور، خاطرنشان کرد: با این وجود کمبود تکنسین آموزش دیده در کشور داریم و به دنبال آن هستیم تا فاصله بین مهندسی و نیروی کار را کاهش دهیم.

40 درصد فارغ التحصیلان مهندسی بیکار هستند و این نمی تواند خبر خیلی خوب و مفیدی برای صنعت ساختمان باشد.

در پاسخ به این سوال به نظر می رسد این روزها نرخ بیکاری مهندسان صنعت ساختمان بالاست. وی گفت: 40 درصد فارغ التحصیلان رشته مهندسی بیکار هستند و این نمی تواند خبر خیلی خوب و مفیدی برای صنعت ساختمان باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=162807

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.