به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه آمریکایی نشنال اینترست روز دوشنبه در گزارشی با شناسایی قدرت موشکی نیروهای مسلح یمن نوشت: برخورداری سانا از فناوری موشکی ضد کشتی مشابه آنچه که تنها ارتش چین در اختیار دارد، ممکن است معادله را تغییر دهد. از نبرد
نشنال اینترست نوشت: جنبش انصارالله یمن در هفته های اخیر با هدف جلوگیری از ورود کالا به اسرائیل و کاهش هزینه ها به کشتی های تجاری در تنگه باب المندب و در جنوب دریای سرخ حمله کرده است. کشتیرانی، تجارت با کشورهای حامی آن، کارزار اسرائیل در غزه را افزایش می دهد و این کارزاری که یمن علیه کشورهای حامی اسرائیل به راه انداخته، دستگاه اطلاعاتی آمریکا را شوکه کرده است.
این نشریه آمریکایی با هدف دست کم گرفتن قدرت موشکی نیروهای انصارالله یمن ضمن ابراز تردید نسبت به برخورداری صنعا از فناوری ساخت موشک های ضد کشتی مشابه با فناوری انحصاری ارتش چین، نوشت: در حالی که این نیروی دریایی جنگی به تیتر خبرها و آمریکا تبدیل شده است. همچنین در حال تشکیل ائتلاف است. چندین کشور برای محافظت از کشتیرانی در دریای سرخ برای مقابله با تهدیدات صنعا مداخله کرده اند. گزارش ها در مورد یک نکته واضح سکوت کرده اند: نیروهای یمنی چگونه به سلاح های بالستیک ضد کشتی دست یافته اند؟ موشک (ASBM)؟
به گزارش نشنال اینترست، حداقل در یک مورد، نیروهای یمنی یک موشک بالستیک ضد کشتی به سمت کشتی های تجاری عازم اسرائیل شلیک کردند. یک کلاس از ASBM ظاهراً فقط توسط نیروهای موشکی ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) استفاده می شود.
این نشریه آمریکایی در گزارش خود تلاش کرده تا چگونگی دستیابی صنعا به فناوری منحصربفرد موشک های ضد کشتی چین را بررسی کند و گمانه زنی هایی را مطرح کرده است، اما شواهدی مبنی بر انتقال این فناوری از چین به جنبش انصارالله وجود ندارد.
نشنال اینترست میافزاید: به نظر میرسد جنبش انصارالله پروژه علمی و فنی معقولی دارد، اما آنچه گیجکننده و شگفتآور است این است که چگونه جنبش انصارالله پیش از همه کشورها به فناوری دست یافته است که فقط مهندسان چینی میتوانند فناوری موشکی داشته باشند. از سوی دیگر، رهبران حزب کمونیست چین مخالف انتقال فناوری مذکور به سایر کشورها و رقبا هستند.
به گفته این نشریه، حتی اگر یک کارزار اشاعه در ارتش چین وجود داشته باشد، بعید است که صادرات مخفیانه تسلیحات پیشرفته مانند موشک های بالستیک ضد کشتی را شامل شود. همانطور که در بالا ذکر شد، ارتش آزادیبخش خلق در انحصار موشک های بالستیک ضد کشتی بوده یا تا همین اواخر در اختیار داشت. این یک انحصار است که ارزش محافظت دارد. موشکهای زمین به هوای DF-21D و DF-26 سلاحهای “منع منطقه و ضد دسترسی” چین هستند که به فرماندهان این امکان را میدهند که نه تنها به اهداف زمینی حمله کنند، بلکه کشتیهای در حال حرکت در دریا را در فاصله 3200 کیلومتری نیز هدف قرار دهند. . بعید به نظر می رسد که ناظر PLA داوطلبانه یک سیستم تسلیحاتی با چنین قدرتی را به یک متحد منتقل کند، فقط برای اینکه به دست سایر بازیگران بیفتد. مقامات نظامی چین با یک حرکت سیاسی به این بزرگی مخالفت میکنند یا شاید اصلاً آن را نمیپذیرند.
این گزارش بار دیگر با ابراز تعجب از فناوری ضد کشتی نیروهای مسلح یمن می نویسد: زمانی که صنعا به چنین فناوری موشکی دست یابد، با فروپاشی سلطه (سنتی) غرب بر نظام بین الملل، زنگ خطر به صدا در خواهد آمد. که به نظر می رسد به نفع چین و رقبای سنتی ایالات متحده آمریکا باشد.