بازار؛ گروه استان ها: بر اساس تصمیم کارگروه اورژانس ریزگردهای خراسان رضوی که به ریاست مدیرکل مدیریت بحران استانداری و دبیری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تشکیل جلسه داد، با توجه به تداوم ریزگردها با افزایش میزان ریزگردها، روز سه شنبه هیچ گونه فعالیت آموزشی در مدارس مشهد برگزار نشد.
طبق اعلام این کارگروه، کلیه فعالیت های آموزشی در مدارس مشهد و مناطق هفت گانه آن از جمله تبادکان، رضویه و احمدآباد به صورت غیرحضوری و تحت سامانه شاد در تمامی نوبت های صبح انجام می شود.
مهدکودک ها و پیش دبستانی ها نیز روز سه شنبه در نوبت صبح تعطیل و هرگونه فعالیت ورزشی در فضاهای باز نیز در نوبت صبح ممنوع است.
در این کارگروه از سازمانهای دولتی نیز خواسته شد تا برای کارمندان مبتلا به بیماریهای زمینهای، تنفسی و قلبی و مادران باردار یا مادران دارای فرزند زیر 6 سال در زمینه دورکاری همکاری کنند.
در این راستا از شهروندان مشهدی درخواست شد از تردد غیرضروری خودداری کنند و از تردد افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای تنفسی و قلبی، کودکان، سالمندان و مادران باردار اکیداً خودداری کنند.
کاهش دید در جاده ها
به گزارش خبرنگار بازار، در پی افزایش غلظت گرد و غبار، رئیس مرکز مدیریت راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی صبح سه شنبه اعلام کرد: دید افقی رانندگان در جاده های شرق کشور است. نیمی از استان به دلیل وزش باد شدید و گرد و غبار، گرد و غبار و مه محدود است.
یوسف بنی اسدی در همین راستا اذعان داشت: مه گرفتگی و کاهش دید افقی نیز جاده ها و راه های ارتباطی شهرستان های تایباد و باخرز را تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس مرکز مدیریت راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی: وزش باد همراه با گرد و خاک در جاده های شهرستان های صالح آباد و سرخس به ویژه جاده ترانزیتی سرخس – مشهد باعث کاهش دید افقی شده است. برای رانندگان 50 کیلومتر دورتر.
وی ادامه داد: وزش باد همراه با گرد و خاک در جاده های شهرستان های صالح آباد و سرخس به ویژه جاده ترانزیتی سرخس – مشهد، دید افقی رانندگان را تا 50 کیلومتر کاهش داده است.
کارشناس هواشناسی خراسان رضوی دیروز دوشنبه با صدور هشدار زرد اعلام کرد وزش باد شدید در استان همراه با گرد و خاک، احتمال خسارت و کاهش کیفیت هوا وجود دارد که از شدت آن امروز کاسته می شود.
پدیده تکراری
به گزارش خبرنگار بازار؛ گرد و غبار پدیده جدیدی نیست و از سال های اخیر وجود داشته است، اما امروزه به دلیل فعالیت های انسانی و تغییرات اقلیمی، کمیت آن افزایش یافته و اثرات مخرب بیشتری بر محیط زیست می گذارد.
سال گذشته خشک و کم بارندگی بود و امسال سومین سالی است که در شرایط کم بارندگی هستیم و متاسفانه کانون های گرد و غبار نیز افزایش یافته است.
آخرین بررسیهای اعلام شده از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نشان میدهد که حداقل 30 کانون متاثر از فرسایش بادی با مساحتی معادل 2.4 میلیون هکتار در خراسان رضوی وجود دارد، در حالی که تا این بررسیها تصور میشد که تنها 16 مرکز با فرسایش بادی وجود دارد. به مساحت یک میلیون و 200 هزار هکتار.
در حاشیه مدیریت و کنترل کانونهای ریزگردهای داخلی و وجود مشکلات فراوان در این حوزه، فعالیت دو کانون خارجی گرد و غبار شامل «قره قم» در ترکمنستان و «هرات» در افغانستان بهعنوان دیگر فعالان جدی آلودگی هواست. آب و هوای خراسان رضوی از دیگر مشکلات این حوزه است.
درگیری مناطق خشک و نیمه خشک خراسان رضوی با کاهش بارندگی و خشکسالی و به دنبال آن فرسایش آبی، بادی و خاک، باعث از دست رفتن سالانه چندین میلیون تن خاک در این استان می شود و این در شرایطی است که گفته می شود پیش بینی کاهش بارندگی در پاییز امسال به معنای خشکی بیشتر خاک و افزایش گرد و غبار پس از وزش بادهای پاییزی و تشدید وضعیت موجود در حوزه فعالیت کانون های گرد و غبار است. استان .
استان خراسان رضوی ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار معادل ۷ درصد کل کشور را در بر می گیرد، اما ۱۷ درصد از بیابان های ایران را در خود جای داده است. این استان اگرچه اولین رشته جنگلهای دستکار را در کشور دارد، اما منطقهای خشک محسوب میشود. و نیمه خشک است و 75 درصد سطح آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فوق خشک قرار دارد.
به گزارش خبرنگار بازار؛ در حال حاضر 5.5 میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی یعنی 48 درصد از مساحت این استان دارای آب و هوای کویری است و به گفته کارشناسان حدود 30 درصد از مساحت استان تحت تأثیر این اقلیم است. مراکز فرسایش ائولیک