به گزارش بازار، فاطمه رضایی افزود: آب ورودی به سدهای این منطقه کاهش چشمگیری داشته است به طوری که حجم آب مخزن سد قره تیکان 54 درصد و حجم آب سد زاوین کاهش یافته است. مخزن 75 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: با توجه به کاهش شدید بارندگی در شهرستان کلات جلسه ای با کشاورزان و اعضای شوراهای اسلامی روستای «ایدلیک» و شهر «لایین» برگزار شد که موضوع جلسه بررسی و ساخت و ساز بود. از سدها برای ذخیره آب و تامین آب تابستانی زمین ها. در این مناطق برنج مورد بحث قرار گرفت.
مدیر اداره منابع آب شهرستان کلات خراسان رضوی گفت: بر اساس نتیجه این جلسه مقرر شد مالکان اراضی کشاورزی و کارشناسان آب منطقه ای مکان های مساعد برای احداث این سدها را شناسایی کنند.
ساخت سد بر روی رودخانه چچهه که از سال 1382 آغاز شده بود، در اسفند 1394 با هزینه ای بالغ بر 740 میلیارد ریال به پایان رسید.
این سد در حوضه آبریز شهرستان کلات با هدف کنترل، ذخیره و تنظیم جریان های دائمی و فصلی رودخانه چهچه رود به منظور برنامه ریزی مدیریت مناسب رواناب جاری در این منطقه مرزی واقع شده است. این ایران و برای تامین آب مورد نیاز 729 هکتار از اراضی کشاورزی و باغی این منطقه.
سد چچه و شبکه آبیاری زهکشی در 110 کیلومتری شمال شرق مشهد با حوضه آبریز 464 کیلومتر مربع واقع شده است. این سد مخزنی دارای تاج 250 متری، ارتفاع 61 متر از پایه های سنگی و حجم مخزن در سطح طبیعی 19 میلیون متر مکعب است.