افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
5

«چابهار» فقیر شد; از طریق آب های آزاد به شاخ آفریقا متصل است / ساخت بیمارستان 400 تختخوابی هنوز بلاتکلیف است

  • کد خبر : 161956
«چابهار» فقیر شد;  از طریق آب های آزاد به شاخ آفریقا متصل است / ساخت بیمارستان 400 تختخوابی هنوز بلاتکلیف است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در بندر چابهار محله هایی با ساکنان فقیر و حاشیه نشین وجود دارد. مردمی که سال هاست به دلیل خشکسالی و فقر از مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان به حومه چابهار پناه برده اند. کمب یکی از مناطق محروم چابهار است. تعداد زیادی از پسران و دختران این مناطق […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در بندر چابهار محله هایی با ساکنان فقیر و حاشیه نشین وجود دارد. مردمی که سال هاست به دلیل خشکسالی و فقر از مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان به حومه چابهار پناه برده اند. کمب یکی از مناطق محروم چابهار است. تعداد زیادی از پسران و دختران این مناطق فرصت تحصیل یا ترک پیش از موعد مدرسه را ندارند. بسیاری از مردان درگیر اعتیاد هستند و بار مالی بسیاری از خانواده ها بر دوش زنان است. مدارس از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و بهداشت فردی و محیطی در این منطقه به ویژه برای کودکان ناکافی است.

علی اتاز هاشمی استاندار سابق سیستان و بلوچستان وی عدم توسعه اجتماعی شهرستان چابهار را عدم توسعه اقتصادی دانست و گفت: تحریم ها و نبود جایگاه موثری که منافع همه جانبه ملی را تضمین کند مانع توسعه اجتماعی چابهار است.

وی با اشاره به منافع ملی در بخش های اقتصادی- اجتماعی و توسعه گفت: اگر کشوری بتواند در تعاملات جهانی و در تعامل با آنها شرکای قوی داشته باشد از این موقعیت ها و توانمندی هایی که در بعد منطقه ای و جهانی دارد، در راستای آن است. با اهداف توسعه و چشم انداز بلند مدت خود. در حالی که با دنیا در تضاد هستیم و دنیا با ما دشمنی می کند، به این موقعیت های دگرگون کننده و فرصت های جدید دست نخواهیم یافت.

وی نقش رسانه های بیگانه و وابسته به قدرت را در فضاسازی و تحریف واقعیات و وارونه جلوه دادن آنها دانست و افزود: اگر بخواهیم چابهار بیایید صحبت کنیم، می دانیم که «چابهار» با آب های آزاد و اقیانوس هند با شاخ آفریقا مرتبط است. در حاشیه این آب‌ها «دو و نیم هزار» نفر زندگی می‌کنند که «یک میلیارد» آن‌ها مسلمان هستند، مانند «اندونزی، مالزی و پاکستان» و اگر بخواهیم از این ظرفیت بهره ببریم، به شرطی می‌توانیم این کار را انجام دهیم. تحریم ها برداشته شود و منافع ملی در اولویت قرار گیرد. این اقیانوس هند مزایای کمتری نسبت به اقیانوس اطلس ندارد، اما مزایای بیشتری نسبت به اقیانوس اطلس دارد. در اطراف آن کشورهایی با جمعیت زیاد و مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قوی مانند چین و هند قرار دارند.

هاشمی از توسعه بندر چابهار و شهید رجایی و کلانتری می گوید که طبق اسناد توسعه ظرفیت 86 میلیون تنی داشت و می توانست پلی برای ارتباط آسیای میانه و هندوستان باشد و بستری برای اتصال ریلی باشد. با اروپا ایجاد این مزیت در منطقه می تواند از نظر اقتصادی ساعات پرواز و مصرف سوخت را کاهش دهد.

استاندار سابق سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در سال 1393 150 میلیون دلار برای توسعه مسیر ریلی بندر گوادر پاکستان به چابهار اختصاص یافت که تاکنون 80 میلیون دلار آن محقق نشده است، اما چین به نتیجه رسیده است. معامله مشابه با «گوادر به کاشغر، چین» به ارزش 46 میلیارد دلار.

هاشمی گفت: کشورهای منطقه اسماً با کشور ما روابط دوستانه دارند و تحت تأثیر تحریم ها منافع ملی خود را فدای روابط اقتصادی با کشورمان نمی کنند. اگر توسعه مورد انتظار مردم را نمی بینیم به دلیل همین موانع است.

علی اوتاز هاشمی با اشاره به بودجه استان تصریح کرد: این بودجه به هیچ وجه پاسخگوی اهداف متعالی توسعه چابهار نیست.

طرح های توسعه ای که اجرا نشده است

وی معتقد است: اگر امکانات بالقوه را به فعلیت نرسانیم، این توانمندی ها محقق نمی شود، اراده ملی این است که چابهار در قالب نیازهای ملی و منطقه ای نقش پررنگ تری داشته باشد و تحریم ها یکی از موانع است و در ثانی. در این مرحله منافع سازمانی و بخشی را در اولویت قرار خواهیم داد: منافع ملی مانند فرودگاهی که در شورای عالی فضایی برای ایجاد «فرودگاه بین‌المللی» در چابهار تصویب شد و همسایگان و شرکای منطقه‌ای با توجه به اینکه فرودگاه بین‌المللی تأسیس شده است. در این گوشه چابهار و اینکه چقدر منطقه ای می تواند داشته باشد، این موضوع و معادلات و محاسبات اقتصادی آن کشورهای اطراف را متحول می کند و شرکای اقتصادی منطقه ای زیادی را به خود جذب می کند که در شعاع فرودگاه نظامی کنونی چابهار حذف شد و از راه اندازی آن جلوگیری شد. .

هاشمی با اشاره به کمبود خدمات درمانی و بهداشتی در چابهار افزود: ساخت بیمارستان 400 تختخوابی که در زمان وزارت آقای قاضی زاده هاشمی در سال 1391 به عنوان بخشی از طرح تحول نظام سلامت مصوب کردیم، به تصویب رسید. خیلی وقت است که منقارش به زمین نرسیده است.»

وی با انتقاد از تفاوت‌های بخشی و نبود هدایت کلان، گفت: هیچ‌کس وظیفه‌ای نیست، این یک ضرورت است و هیچ‌کس نمی‌تواند با این موضوع مخالفت کند، حتی اگر به منافع آن‌ها خدشه وارد شود و بهای تامین منافع امنیت ملی در آن زمان باشد. ما به این رشد فکری و رفتاری دست یافته ایم، آنگاه می توان انتظار توسعه همه جانبه کشور را داشت که این دانش می طلبد. شناخت منافع ملی

وی در خصوص وضعیت بهداشت و درمان استان به حسن روحانی وزیر بهداشت دولت اشاره کرد و گفت: 11 درصد از طرح تحول سلامت در استان ما جذب شد و شهرهای اطراف چابهار نیز خدمات درمانی خود را از چابهار دریافت کردند. و در نیکشهر و راسک که بیمارستان های 20 تختخوابی ساختیم. پیش بینی بیمارستانی با 400 تخت تخصصی به دلایل بین بخشی محقق نشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=161956

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.