به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، رضا نخجوانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به ظرفیت زیرساخت های فرودگاهی کشور گفت: از 54 فرودگاه تحت پوشش شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، ۱۱ فرودگاه بین المللی، ۳۲ فرودگاه بین المللی مرزی و مابقی را «فضاهای گلف» می نامند.
وی افزود: زیرساخت های فرودگاه های کشور به اندازه ای است که در صورت افزایش 15 تا 20 برابری پروازها مشکلی برای ارائه خدمات فرودگاهی به پروازها وجود ندارد. مگر در شرایط خاص مانند فرودگاه سیرجان که پروازهای آن به دلیل نوسازی باند تعطیل است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای پرواز، امکان افزایش ساعت کاری فرودگاه ها وجود دارد و کارکنان باید بعد از ساعت اداری و حتی تا پایان روز در پروازها حضور یابند. .
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «موضوع افزایش پروازها و تقاضا مربوط به شرکت های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری است»، گفت: سازمان هواپیمایی کشوری بر اساس چارچوب و ضوابطی به شرکت ها و شرکت های هواپیمایی مجوز پرواز می دهد. هواپیماهایی که هواپیمای پشتیبان نداشته باشند توسط این سازمان سختگیری میکنند، از طرفی شرکتهای هواپیمایی برای درخواست پرواز معیارهای اقتصادی مانند اشغال صندلی را در نظر میگیرند، بنابراین اگر اشغال صندلیها از ۸۰ درصد بیشتر باشد، درخواست پرواز خود را اعلام میکنند. و نکته دیگر بحث قیمت بلیط است.
نخجوانی در ادامه بیان کرد: به غیر از فرودگاه هایی که قبلاً تصویب شده، در دست مطالعه یا در دست ساخت هستند، فرودگاه جدیدی در طرح وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به طرح توسعه فرودگاه مهرآباد یادآور شد: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، مساحت زمین مجموعه فرودگاه مهرآباد بیش از 1800 هکتار است. و زمین در این منطقه نباید برای مقاصد غیر فرودگاهی استفاده شود. پایانه 100 هزار متری جدیدی نیز با همکاری نهادهای نظامی در این منطقه ساخته می شود.
به گفته وی، ارزش مجموعه فرودگاه مهرآباد تهران اعم از زیرساخت های لجستیکی، تعمیر و نگهداری هواپیما، تعمیرات اساسی هواپیما و سوله ها و… 250 میلیارد تومان است.
لازم به ذکر است که فرودگاه هایی که دارای زمین گلف هستند تنها اطلاعات پرواز مانند شرایط آب و هوا، شرایط باند و نوع دستگاه های ناوبری مورد استفاده در فرودگاه را به خلبان اطلاع می دهند و خلبان با توجه به شرایط موجود، با ریتم خود به زمین می نشیند. خطر یا برخاستن از باند فرودگاه.