افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
1

لاریجانی: جمهوری اسلامی ایران اولین تجربه دموکراسی عملیاتی مبتنی بر عقلانیت اسلامی است

  • کد خبر : 161421
لاریجانی: جمهوری اسلامی ایران اولین تجربه دموکراسی عملیاتی مبتنی بر عقلانیت اسلامی است

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در برنامه تلویزیونی «صف اول» درباره موضوع حضور جناح ها و گرایش های مختلف در انتخابات گفت: بیانات مقام معظم رهبری در دیوان عالی کشور. انقلاب اسلامی شامل مبانی متعددی بود که یکی از تأثیرگذارترین سخنرانی‌های تاریخ سیاسی: کشور ما ماندگار است. و […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در برنامه تلویزیونی «صف اول» درباره موضوع حضور جناح ها و گرایش های مختلف در انتخابات گفت: بیانات مقام معظم رهبری در دیوان عالی کشور. انقلاب اسلامی شامل مبانی متعددی بود که یکی از تأثیرگذارترین سخنرانی‌های تاریخ سیاسی: کشور ما ماندگار است.

و افزود: اساس همه قوا، سلامت انتخابات است که ایشان در بیانات خود به سلامت انتخابات نیز اشاره کردند. صداقت انتخاباتی به معنای قانونی بودن کلیه فعالیت هایی است که به نام انتخابات انجام می شود، اعم از نامزدها یا رأی دهندگان. این که چه کسی باید از رای محافظت کند، شمارش و اعلام کند، فاکتور سلامت در تبلیغات ردیابی است. بحث سلامت انتخابات یک موضوع بسیار جدی است.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی تصریح کرد: فردی که برای کاندیداتوری ثبت نام می کند باید ملاک قانونی داشته باشد، آنجایی که صلاحیت ها کنترل و اعلام می شود باید بر اساس قانون باشد. وقتی صحبت از تبلیغات می شود، به خصوص امروز، امکاناتی که فضای مجازی برای تبلیغات ارائه می دهد، نباید عوام فریبانه یا فحاشی باشد، نباید رقیب را تخریب کند، همه اینها خلاف قانون است.

لاریجانی بیان کرد: مثلاً نامزدهایی که از نظارت بر انتخابات صحبت می کنند مشکلی ندارد، انتخابات باید بر اساس قانون باشد، حالا ممکن است نقص هایی در قانون داشته باشیم، باید طبق قانون پیش برویم.

وی تاکید کرد: بر اساس نظارت اختیاری، برخی برای دلسردی مردم می گویند که این انتخابات چیست و می گویند مردم صلاحیت ندارند، اما این ایرادات در حدی نیست که صحت انتخابات و آرا را خدشه دار کند. از مردم

این تحلیلگر برجسته سیاسی تصریح کرد: زمانی که دوره ریاست جمهوری مرحوم رفسنجانی به پایان رسید، دو رقیب آقایان ناطق نوری و خاتمی بودند.

لاریجانی تصریح کرد: نظارت مشورتی مانع از رای دادن مردم نمی شود. آقای خاتمی دو دوره رئیس جمهور شد، آقای احمدی نژاد از دوره ریاست جمهوری ایشان انتخاب شد، این دو نفر از نظر سیاسی با هم اختلاف داشتند، بعد از انتخاب آقای احمدی نژاد، آقای روحانی رئیس جمهور شد، بنابراین رای مردم مردم تغییر نمی کنند، گرایش و نظر مردم همیشه حفظ می شود.

وی گفت: مشکلات سیستم نظارت بر انتخابات ربطی به دلسردی مردم ندارد به عنوان مثال در غرب افراد زیادی برای شرکت در انتخابات ثبت نام می کنند و برای شرکت در انتخابات تایید می شوند. فیلترهای مختلف حزبی درست کردند و مردم را دور کردند.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: نظارت اختیاری وجود دارد اما سازوکارهای آن در کشورهای مختلف متفاوت است، نباید رقابت را محصول احزاب بدانیم هرچند احزاب یکی از کانال های خوب رقابت هستند. احزاب می توانند محیط مناسبی برای پرورش نیروهای سیاسی باشند، لزوماً نباید از سیستم هایی تقلید کنیم که تنها احزاب را به عنوان دروازه بسیاری از چیزها به هم وصل می کنند، مثلاً در غرب کسی که تایید لابی های صهیونیستی را ندارد، وجود دارد. شانس کمی برای انتخاب شدن

لاریجانی تصریح کرد: در غرب فردی که پول زیادی ندارد شانس انتخاب شدن ندارد. این موارد چگونه می‌تواند نظارت اختیاری باشد!؟ این موارد فیلترهای خشن و خطرناکی است که غرب ایجاد می‌کند و با بهانه‌های مختلف مردم را دلسرد می‌کند، اشتباه می‌کند و سلامت انتخابات موضوع بسیار مهمی است، نامزدها نیز باید تبلیغات را دنبال کنند. قوانینی که می سازند

وی ادامه داد: امنیت انتخابات یکی از ارکان امنیت انتخابات است یعنی نباید شرایطی پیش بیاید که مردم را از حضور در انتخابات بترساند. انتخابات همیشه در جمهوری اسلامی علیرغم همه دشمنی های امنیتی برگزار شده است و به همین دلیل غرب تمایلی به برگزاری انتخابات در ایران ندارد.

این تحلیلگر مهم مسائل سیاسی گفت: انتخابات جمهوری اسلامی برای غرب کابوس است، دلیل اول ایدئولوژیک است، غرب معتقد است که هیچ دموکراسی بدون مبنای سکولاریسم و ​​لیبرالیسم ممکن نیست، جمهوری اسلامی اولین تجربه است. که یک دموکراسی کارآمد بر اساس عقلانیت اسلام ایجاد کرده است.

لاریجانی تصریح کرد: این دموکراسی که ایران دارد از نظر فنی نمونه کاملی از دموکراسی است، از روز اولی که جمهوری اسلامی تأسیس شد، همه می گفتند این آخوندها بودند که سر کار آمدند، این نظریه آخوندهایی که کار می کنند همین است. می خواستند بحث کنند، می گویند جمهوری اسلامی دموکراسی قدیمی کلیساها است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: اسلام یک نظام انتخاباتی است، این یک چیز بسیار اصیل است که ما صاحب نظر در رهبری داریم، نظر مردم هم همین است، غرب همیشه نام آن را می خواست. نباید از مجلس خبرگان رهبری نام برد».

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی گفت: زمانی که در چندین مصاحبه و در سازمان ملل توضیح می دادم، گفتند مجلس خبرگان رهبری چیست؟ از اول می گفتند این آزمایش موفق نمی شود، مرحوم بازرگان می گفت نمی شود، یعنی همان دموکراسی سوئیس را بگیریم، شرابخواری و زنا را محکوم کنیم، این خوب است.

وی ادامه داد: عده ای گفتند اسلام لعنتی است که بعداً ما را به کشور عقب مانده تبدیل می کند. پس از چهار دهه، غرب چشمان خود را باز خواهد کرد و خواهد دید که کشوری قدرتمند، تأثیرگذار و پیشرفته و دارای نظام مدنی بسیار مدرن است. .

این تحلیلگر ارشد سیاسی گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از مدرن ترین نظام های مدنی را در غرب آسیا دارد، یعنی با چالش های زمانه پیش می رویم و با چالش های زمانه توسعه می دهیم، یک نهاد است. کاشته شده و روزگار به آن آسیب رسانده است، اما می داند که چگونه بر چالش ها غلبه کند.

لاریجانی افزود: غرب از این تجربه ناراحت است، جمهوری اسلامی ایران با این اتفاقات اخیر شهرت زیادی در جهان اسلام پیدا کرد و معلوم شد آنچه می گوید درست است. جمهوری اسلامی می گفت باید مقاومت را زمین گیر کنیم و مقاومت اسلامی پیروز می شود و درست هم شد. در چنین شرایطی، مسلمانان کشورهای اسلامی ممکن است تعجب کنند که چه چیزی باعث نفوذ جمهوری اسلامی شده است؟ نظام سیاسی و مدنی به معنای مردم سالاری مبتنی بر عقلانیت اسلامی است که از مکتب اهل بیت(ع) سرچشمه گرفته است.

وی ادامه داد: غرب از ابتدای جمهوری اسلامی با انتخابات مخالف بوده است، امام رحمت الله حتی در بحبوحه جنگ تحمیلی از برگزاری انتخابات خوشحال بودند چرا که انتخابات افتخار این نظام است. رای مردم افتخار این نظام مدنی است که ما داریم، به همین دلیل باید این میراث را حفظ کنیم. استقلال کشور ما در گرو نظام است.

این تحلیلگر برجسته سیاسی گفت: نظام دموکراتیک نیاز به زیر سوال بردن و هضم دارد، یک نفر می تواند چیزی بگوید، ما باید بتوانیم آن را هضم کنیم، در کشوری که چندین هزار سال است سلطنت بر آن حاکم است، 40 سال است که می گذرد. از اولین باری که مردم به نردبان رای دادند.” ما به قدرت می رسیم و از این پله پایین می رویم.

در حال تکمیل…




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=161421

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.