شاخص و میانگین قیمت آپارتمان های مسکونی تهران آبان 1402
بر اساس گزارش مرکز آمار؛ در آبان ماه 1402 شاخص بهای آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 282.5 رسید که نسبت به ماه قبل (278.3) 1.5 درصد افزایش نشان می دهد.
افزایش تورم ماهانه
تورم ماهانه به معنای درصد تغییر شاخص قیمت ماه جاری نسبت به ماه قبل است. در آبان ماه 1402 تورم ماهانه قیمت آپارتمان های مسکونی شهر تهران 1.5 درصد بوده که نسبت به همین اطلاعات ماه قبل (0.6- درصد)، 2.1 واحد درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم نقطه به نقطه
تورم نقطه به نقطه به معنای درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در آبان ماه 1402 تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان های مسکونی در تهران به 68.7 درصد رسید. تورم نقطه به نقطه این ماه نسبت به ماه قبل (74.5 درصد) 5.8 واحد درصد کاهش داشته است.
افزایش سالانه تورم
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین ارقام شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل است. نرخ تورم سالانه آپارتمان های مسکونی شهر تهران در آبان ماه 1402 به 86.3 درصد رسید که نسبت به همین اطلاعات در ماه قبل (85.6 درصد) 0.7 واحد درصد افزایش نشان می دهد.
میانگین قیمت آپارتمان های مسکونی در تهران به تفکیک منطقه.
در نوامبر 1402 وزن متوسط. [١]و حسابی [٢]قیمت آپارتمان های مسکونی فروخته شده در تهران به ترتیب 806805 و 775822 هزار ریال بوده است. در این ماه منطقه 1 با میانگین وزنی 1567986 هزار ریال بیشترین قیمت و منطقه 20 با میانگین موزون قیمت 407849 هزار ریال کمترین قیمت را در بین مناطق 22 گانه تهران به خود اختصاص داده اند.
[١]میانگین موزون: در سطح منطقه، ارزش کل املاک فروخته شده برابر با مساحت کل املاک فروخته شده است و در سطح کل شهر تهران، وزن منطقه (برای حذف اثر حجم معاملات) به عنوان توزین استفاده شده است.
[٢]میانگین حسابی: در سطح منطقه، میانگین حسابی یک متر مربع آپارتمان مسکونی محاسبه شده است و در سطح کل شهر تهران از وزن دهی منطقه ای (برای رفع اثر حجم معاملات) استفاده شده است.
برای اطلاعات دقیق به این فایل مراجعه فرمایید.
توضیح: شاخص قیمت آپارتمان های مسکونی در شهر تهران با استفاده از اطلاعات ثبت شده از سامانه املاک کشور و به روش هدانیک محاسبه شده است. شاخص قیمت تغییرات قیمت را بهتر از میانگین قیمت نشان می دهد. زیرا هنگام محاسبه میانگین قیمت نمی توان مشخصات و کیفیت واحدهای فروخته شده در دوره های مختلف را مشخص کرد. به عنوان مثال، تعداد واحدهایی که اخیراً در یک دوره فروخته شده ممکن است بسیار بیشتر از دوره قبل باشد، در این صورت میانگین قیمت دو دوره متوالی قابل مقایسه نخواهد بود. شاخص قیمت محاسبهشده به روش لذتگرا این مشکل را حل میکند و اثر تغییرات کیفی را در دورههای مختلف حذف میکند، بنابراین اگرچه میانگین قیمت آپارتمانهای مسکونی نسبت به شاخص قیمت برای عموم مردم ملموستر است، اما به دلیل حذف تغییرات کیفی در محاسبه شاخص قیمت با استفاده از روش لذتبخش؛ تغییرات قیمت در این روش بسیار دقیق تر از تغییرات قیمت در روش قیمت متوسط است. در این گزارش همراه با شاخص قیمت، میانگین قیمت آپارتمان های مسکونی در تهران نیز مشخص شده است. پیشنهاد می شود برای اطلاع از درصد تغییرات قیمت آپارتمان های مسکونی از شاخص قیمت و برای اطلاع از سطح قیمت از میانگین قیمت استفاده شود.