به گزارش مانیبان، یکی از سامانه های مهم نصب شده بر روی ناوشکن دیلمان، سامانه الینت مرصاد است. این سیستم برای جمع آوری و گوش دادن به سیگنال بر روی ناوشکن نصب می شود و قدرت کافی را در زمینه اطلاعات به دیلمان می دهد.
این ناوشکن به عنوان پنجمین عضو از خانواده ناوشکنهای کلاس موج، توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و از یک میلیون و 400 هزار قطعه استفاده شده است.
دیلمن با اعداد
دیلمن دارای طول 94 متر، تیرآهن 11.1 متر و آبخور 3.25 متر است در حالی که ناوشکن دیلمن وزنی بین 1300 تا 1500 تن و سرعت 26 گره دریایی دارد. ظرفیت سوخت آن 190 تا 220 تن و ظرفیت آب آن 50 تا 90 تن است. همچنین؛ توانایی دیلمن برای ماندن در دریا 6 تا 7 نیروی دریایی اعلام شده است.
شعاع عملیاتی دیلمن 3600 مایل دریایی است که می تواند 64 پرسنل عملیات ویژه + 80 پرسنل ناوشکن را در آن حمل کند.
پنجمین عضو خانواده قایق های کلاس موج از پیشرانه ای با قدرت 86 کیلووات و سرعت متغیر تا 1480 دور استفاده می کند که قدرت مانور قایق را افزایش می دهد.
یکی از مزیت های دیلمن نسبت به مدل قبلی خود، پیشرانه این ناوشکن است. در این ناوشکن پیشرانه چهار خطی است و به این ترتیب دیلمن از 4 میل و 4 ملخ استفاده می کند در حالی که ناوشکن های سری قبلی موج از دو میل و دو ملخ استفاده می کردند.
ناوشکن دیلمان از نظر تسلیحات مجهز به یک توپ 76 میلی متری فجر 27 در قفسه سینه ناو، 6 توپ 20 میلی متری اورلیکن در جلو، عقب و کناره های ناو، 8 موشک ضد کشتی قدیر و قدیر با یک برد 200 و 300 کیلومتر و 6 فروند اژدر مارک 46 بوده است تعداد موشک های کروز ناوشکن دیلمن نسبت به همتایان خود دو برابر شده است.
موشکهای دفاعی خانواده صیاد نیز بر روی ناوشکن دیلمان نصب و عملیاتی میشود، بنابراین دیلمان به قدرت دفاعی نیز مجهز میشود.
علاوه بر این، ناوشکن دیلمن مجهز به سیستم دفاع نقطه ای «حلقه» برای مقابله با موشک های کروز است که می تواند بین 4000 تا 7000 گلوله در دقیقه شلیک کند و اهدافی را در فاصله 2 کیلومتری مورد حمله قرار دهد.
تفاوت بین ناوشکن Dillman و کشتی های قبلی کلاس Wave.
یکی از تفاوت های این کشتی با دیگر کشتی های این کلاس، شکل بدنه آن است که رادارها را دور می زند. این ویژگی کمک می کند تا یک شناور به اندازه Dillman برای مشاهده و شناسایی مشکل باشد.
تفاوت بعدی ناوشکن دیلمن با سایر ناوهای کلاس موج، استفاده از دکل رادار پیشرفته است که مجهز به دکل چشم عقابی پیشرفته چهار طرفه است که هر طرف آن دارای 1000 آرایه است که در مجموع شامل 4000 مجموعه است. . .
این رادار 100 هدف را شناسایی و 13 هدف را همزمان رهگیری می کند. این رادار ضد جنگل اهدافی از جمله جنگنده ها، پهپادها، هلیکوپترها، موشک های زمین به هوا و سایر اهداف سطحی را شناسایی و رهگیری می کند. رادار نصب شده روی کشتی دیلمن می تواند اهداف را در فاصله 200 کیلومتری ردیابی کند.
تفاوت دیگر افزایش اندازه مخازن سوخت ناوشکن دیلمن نسبت به اعضای قبلی خانواده موج است. به این ترتیب گروه طراحی ناوشکن دیلمن با توجه به اعزام ناوشکن دانا به ماموریت 360 و سایر ماموریت های دریایی در آب های باز و طولانی، حجم مخازن سوخت ناوشکن دیلمن را افزایش داده است تا دوام آن در دریا افزایش یابد. -بادوام. دریاها
تفاوت بعدی با بالگرد دیلمن این است که ابعاد بالگرد این کشتی نسبت به کشتی های قبلی کلاس موج افزایش یافته است و علاوه بر بالگردهای AB-212، هلیکوپترهای SH می توانند بر روی آن نشست و برخاست کنند. البته امکان فرود و برخاستن هلیکوپتر بر روی ناوشکن دیلمن در شب نیز وجود دارد.
یکی دیگر از سیستم های مهم نصب شده بر روی ناوشکن دیلمن، سیستم النت مرصاد است. این سیستم برای جمع آوری و گوش دادن به سیگنال بر روی ناوشکن نصب می شود و قدرت کافی را در زمینه اطلاعات به دیلمان می دهد.
سامانه دفاع شخصی چاف جوشن برای مقابله با موشک های هدایت شونده راداری نیز از دیگر سامانه های نصب شده بر روی این کشتی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اضافه شدن ناوشکن دیلمان به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش گفت: علاوه بر این امکانات تعمیراتی نیز در آن وجود دارد و اگر کشتی نیاز به تعمیر داشته باشد، این قابلیت وجود دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن اعتماد بیشتری در حوزه های آموزشی و تبادل دانش ایجاد شده است. همچنین؛ ما هر دو سال یک بار در این منطقه یک تورنمنت نظامی برگزار می کنیم که واحدهای شناور را هدف قرار می دهد و دیلمن می تواند نقش کلیدی در آن داشته باشد. علاوه بر تمامی این موارد، ناوشکن دیلمن به لطف قابلیت ها و امکاناتی مانند نشست و برخاست هلیکوپتر می تواند به سرعت در زمینه ایمنی و امنیت در مواقع اضطراری ایفای نقش کند.
منبع: خبرآنلاین