افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
4

آغاز زمستانی دیگر با آلودگی هوا

  • کد خبر : 160200
آغاز زمستانی دیگر با آلودگی هوا

به گزارش رکنا به نقل از شرق، آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران حاکی از آن است که در آذرماه امسال شهروندان تهرانی یک روز هوای پاک، هشت روز هوای قابل قبول، 17 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و چهار روز هوای ناسالم تنفس کرده اند. هوا برای گروه های حساس هوای ناسالم […]

به گزارش رکنا به نقل از شرق، آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران حاکی از آن است که در آذرماه امسال شهروندان تهرانی یک روز هوای پاک، هشت روز هوای قابل قبول، 17 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و چهار روز هوای ناسالم تنفس کرده اند. هوا برای گروه های حساس هوای ناسالم ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون به مدت 20 روز آلاینده شاخص بودند.

کیفیت هوای تهران در آخرین ماه پاییز 1401، 6 روز قابل قبول، 16 روز ناسالم برای گروه های حساس و 8 روز ناسالم ثبت شد. ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون به مدت 24 روز آلاینده شاخص هوای تهران بودند. آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران حاکی از آن است که کیفیت هوای پایتخت در آذرماه 1379 نسبت به مدت مشابه سال 1388 روزهای آلوده‌تری داشته است. زیرا کیفیت هوای تهران در آذرماه 1400 چهار روز قابل قبول، 21 روز برای گروه های حساس ناسالم و پنج روز ناسالم برای همه گروه ها بود. آلاینده ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون عامل 30 روز آلودگی هوا در آذرماه سال جاری بود.

در آذر 1388 شاخص آلاینده هوای تهران کمتر از 2.5 میکرون بود. بطور کلی کیفیت هوا در آذرماه امسال 10 روز در شرایط قابل قبول و 20 روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس بوده است. تهران در سومین ماه پاییز 1397 12 روز هوای قابل قبول، 15 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و سه روز هوای آلوده برای همه گروه ها تنفس کرد. آلاینده اصلی در این دوره 30 روزه ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون بود. در دسامبر 2017، ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون آلاینده اصلی هر روز این ماه بودند. تهران در این ماه یک روز هوای پاک، 18 روز هوای قابل قبول و 11 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس تنفس کرد. دیروز 10 دی ماه هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم بود. بر اساس اعلام سازمان کنترل کیفیت هوا، کیفیت هوای تهران ۱۱۶ بود.

بر اساس مطالعات و تحقیقات دانشمندان برای هر آلاینده حد مجاز تعریف شده است. ذرات معلق کمتر از 2.5 آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد پایتخت است. قطر این آلاینده ها 2.5 میکرون یا کمتر است که به قطر موی انسان حدود 1 سانتی متر است و به ذرات ریز نیز معروف هستند. ترکیب شیمیایی ذرات بسته به مکان، زمان و آب و هوا متفاوت است و منابع انتشار آنها شامل انواع فعالیت های احتراق (موتور وسایل نقلیه، نیروگاه ها، سوزاندن چوب و غیره) و فرآیندهای صنعتی خاص است. این ذرات به طور مستقیم منتشر می شوند و به عنوان آلاینده های ثانویه در جو تشکیل می شوند.

به طور کلی، منابع اصلی انتشار ذرات، سوزاندن سوخت هایی مانند زغال سنگ و چوب، خودروهای دیزلی بدون فیلتر دوده، فرآیندهای صنعتی و کشاورزی و گازهای گلخانه ای خودرو است. ذرات معلق عموماً بر کیفیت هوا در ماه های سرد سال تأثیر می گذارند. مطالعات علمی متعدد روی ذرات معلق نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض این آلاینده ها مشکلات زیادی را ایجاد می کند. مرگ زودرس در افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی، بروز سکته های قلبی غیر کشنده، ضربان نامنظم قلب، سرطان ریه، تشدید آسم، کاهش عملکرد ریه و افزایش علائم تنفسی از مشکلاتی است که هوای آلودگی هوا برای سلامتی انسان ایجاد می کند. شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم می شود. بر اساس این تقسیم بندی از صفر تا 50 هوای پاک، از 51 تا 100 هوای سالم یا متوسط، از 101 تا 150 هوای ناسالم برای گروه های حساس، از 151 تا 200 هوای ناسالم، از 201 تا 300 هوای بسیار ناسالم و از 301 تا 50 شرایط کیفیت هوا خطرناک است.

باید گفت در هوای پاک با رنگ سبز، شرایط کیفیت هوا مناسب است و خطری برای سلامتی انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد معروف است، کیفیت هوا قابل قبول است و غلظت آلاینده ها کمتر از سطحی است که بر سلامت انسان تأثیر منفی می گذارد. اما در هوای ناسالم برای گروه های حساس که با رنگ نارنجی مشخص شده اند، مقدار AQI بین 101 تا 150 است، در نتیجه گروه های حساس بیشتر تحت تاثیر آلودگی هوا خواهند بود.

در هوای قرمز ناسالم، همه افراد جامعه در معرض خطرات ناشی از آن قرار دارند آلودگی هوا و حتی گروه های حساس نیز ممکن است دچار عوارض جدی تری شوند. همچنین در هوای بسیار ناسالم که به رنگ بنفش نشان داده شده و عدد AQI بین 201 تا 300 است، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامتی افزایش می‌یابد.

باران می آید

بعد از یک پاییز کم باران و پر از آلودگی، همه امید زیادی به زمستان دارند. سازمان هواشناسی کشور نسبت به بارندگی شدید و کاهش محسوس دما در هشت استان کشور هشدار داد و بر پرهیز از سفرهای غیرضروری تاکید کرد.

سازمان هواشناسی کشور با صدور اخطاریه هواشناسی نارنجی رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی اعلام کرد: روز جمعه (اول دی ماه) در چهارمحال و بختیاری، جنوب غربی آذربایجان، غرب کردستان، شمال کرمانشاه و شمال شرق خوزستان، روز شنبه (11 دی) در استان های چهارمحال و بختیاری، جنوب غربی آذربایجان، غرب کردستان، شمال کرمانشاه و شمال شرق خوزستان. ) در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، نیمه شرقی و شمال خوزستان، جنوب و ارتفاعات لرستان، ارتفاعات جنوبی اصفهان و روز یکشنبه (3 دی) در جنوب استان بارندگی خواهد بود. آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان و شمال کرمانشاه در نواحی گرمسیری، رگبار، وزش باد شدید، کاهش محسوس دما، بارش برف، کولاک، مه و احتمال ریزش بهمن پیش‌بینی می‌شود. در ارتفاعات و مناطق سردسیر پیش بینی می شود.

در پی تشدید سامانه بارشی، اختلال در حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، رانش زمین در گردنه های کوهستانی به دلیل بارش برف، کاهش دید، ریزش سنگ از ارتفاع، احتمال ریزش بهمن، کولاک، طغیان جاده ها، طغیان رودخانه ها، طغیان جاده ها، رعد و برق. و تنش حرارتی در ساختمان های دامداری، مرغداری ها و گلخانه ها چندان مورد انتظار نیست.

به همین دلیل سازمان هواشناسی کشور پرهیز از سفرهای غیرضروری به ویژه در گردنه های برفی و تجهیز خودروها به تجهیزات زمستانی در مناطق سردسیر، پرهیز از توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه ها و مسیل ها و خودداری از سفرهای غیر ضروری به ویژه در گردنه های برفی توصیه می کند. توصیه عشایری کوهنوردی، پرهیز از فعالیت های عمرانی، تهیه دستگاه های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها و آبراه ها، آماده سازی معابر برای برف روبی در گردنه ها و نقاط سردسیر، کنترل دما و رطوبت در جوجه کشی ها و انتقال ماشین آلات کشاورزی است. به مناطق سرپوشیده

هشدار نارنجی سازمان هواشناسی پیش بینی کرده است که یک پدیده جوی اثرات منفی و خسارات احتمالی به همراه داشته باشد. هشدار نارنجی برای آماده سازی دستگاه های مسئول برای مقابله با یک پدیده مضر صادر می شود. بر اساس تحلیل نقشه های پیش یابی و تحلیل الگوی سینوپتیک، وضعیت جوی استان تهران از بعدازظهر دیروز (اول دی ماه) با نفوذ سامانه بارشی و بروز ناپایداری تا روز دوشنبه (14 دی) با آسمانی متناوب نیمه ابری تا ابری. . ، در برخی ساعات با بارش باران و وزش باد، بارش برف و باران در نیمه شمالی، گاهی وزش باد شدید و رگبار برف در نواحی بالادست و گاهی مه در طول شب.

از بعدازظهر امروز (دوم دی) تا روز سه شنبه (14 آذر) در مقاطعی وزش باد شدید گاهی بسیار شدید پیش بینی می شود. برای امروز و فردا افزایش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا تا ساعاتی دیگر در مناطق پر تردد پیش بینی می شود.

بر اساس این گزارش، آسمان تهران امروز (دوم دی) نیمه ابری و گرد و خاک محلی به تدریج ابری و بارش پراکنده گاهی وزش باد با حداقل دمای 3 و حداکثر 11 درجه سانتی گراد و در روز یکشنبه (12 دی ماه) پیش بینی می شود. ) از نیمه ابری تا نیمه ابری در برخی ساعات افزایش ابر و افزایش وزش باد با حداقل دمای 5 و حداکثر 14 درجه سانتیگراد به تدریج کاهش می یابد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=160200

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.