قیمت خانه در ایران در سال گذشته افزایش خیره کننده ای داشته است. گزارش های رسمی که هر ماه در این بازار منتشر می شود نشان از شیب صعودی دارد و ترس از دست دادن خرید خانه هر روز بر زندگی مردم سایه می اندازد.
در مواجهه با این وضعیت، اولین اقدامی که دولت برای کاهش التهاب این بازار انجام داد، جلوگیری از انتشار آمار مربوط به این بخش بود. اقدامی که به سرگردانی بیشتر فعالان این عرصه دامن زد. در حالی که وزن تورم همچنان بر دوش بازار مسکن سنگینی می کرد.
اقدام بعدی دولت در این راستا و آثار خود را از ابتدای تابستان سال جاری نشان داد، اعمال رکود بازار بود. واقعیتی که قیمت را از این دوره به بعد در فاز نزولی قرار داد.
در ابتدا کارشناسان حوزه مسکن معتقد بودند که این کاهش قیمت که دولت سیزدهم آن را یکی از دستاوردهای خود می داند نشان می دهد که بازار مسکن در ایران همواره سیر صعودی داشته و با رشد مسکن به مسیر خود باز خواهد گشت. معاملات ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم که این وضعیت برای مدت طولانی رخ دهد. مشکل داده های مرکز آمار ایران در مورد تورم سالانه مسکن نیز از مظاهر بی نظمی آن است.
افزایش سالانه تورم
نرخ تورم سالانه آپارتمان های مسکونی شهر تهران در آبان ماه امسال به 86.3 درصد رسید که نسبت به 85.6 درصد در ماه قبل 0.7 واحد درصد افزایش داشت.
این در حالی است که در آبان ماه 1402 تورم نقطه به نقطه آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 68.7 درصد یعنی 74.5 درصد معادل 5.8 واحد درصد نسبت به سال گذشته رسید. تورم نقطه به نقطه درصد تغییر قیمت ها نسبت به ماه مشابه سال قبل است. اما بر اساس این داده ها روند قیمت مسکن در آبان ماه چگونه است؟
میانگین قیمت مسکن در تهران در آبان ماه
در آبان ماه 1402 میانگین موزون و محاسبه شده قیمت مسکن در تهران به ترتیب به 80 میلیون و 680 هزار تومان و 77 میلیون و 582 هزار تومان رسید. در این مدت منطقه 1 با میانگین موزون قیمت 156 میلیون و 800 هزار تومان بیشترین و منطقه 20 با میانگین موزون 40 میلیون و 748 هزار تومان کمترین قیمت را در بین مناطق 22 گانه شهر تهران به خود اختصاص داده اند.
تورم ماهانه قیمت آپارتمان های مسکونی شهر تهران در آبان ماه 1.5 درصد بود که نسبت به مدت مشابه در ماه قبل 2.1 واحد درصد افزایش داشت.
همانطور که انتظار می رفت، رگه هایی از افزایش تعداد معاملات را نیز می توان در این بازگشت روند صعودی مسکن مشاهده کرد. تعداد تراکنشهایی که در مهرماه ثبت شد، 3410 تراکنش بود، اما اکنون در آبان ماه به حدود 4000 تراکنش رسیده است.
بنابراین می توان گفت زمان آن فرا رسیده است که دولت به جای اعمال سیاست های ناکارآمد و نمایشی در حوزه املاک و مستغلات، بدون دخالت در تعداد معاملات و روند طبیعی بازار، اقداماتی را برای بهبود شرایط این منطقه انجام دهد. بازار. .
منبع: تجارت نیوز