افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
3

درآمد حاصل از جریمه های رانندگی صرف چه چیزی می شود؟

  • کد خبر : 159567
درآمد حاصل از جریمه های رانندگی صرف چه چیزی می شود؟

به گزارش بازار، در هر کشوری در جهان برای نقض قوانین راهنمایی و رانندگی جریمه وجود دارد. در برخی کشورها اعداد و ارقام ناشی از این تخلف به قدری زیاد است که رانندگان را از انجام حرکات مخاطره آمیز باز می دارد، اما در ایران همانطور که سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کشور گفت، بازدارنده […]

به گزارش بازار، در هر کشوری در جهان برای نقض قوانین راهنمایی و رانندگی جریمه وجود دارد. در برخی کشورها اعداد و ارقام ناشی از این تخلف به قدری زیاد است که رانندگان را از انجام حرکات مخاطره آمیز باز می دارد، اما در ایران همانطور که سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کشور گفت، بازدارنده بزرگی نیست و باعث کاهش ترافیک نشده است. . تخلفات در کشور

نتیجه این تخلفات مستمر، بروز عادات متعدد رانندگی است که روند رو به افزایشی دارد. سردار سید کمال هادیان فر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از افزایش 16 درصدی تخلفات رانندگی از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: 66 درصد از تصادفات منجر به تصادف شامل سرعت غیرمجاز به ویژه در ورودی شهرها، توقف تکراری و از کمربند ایمنی استفاده نکنید

به گفته وی، در ابتدای سال 2524 فقره گواهی ضبط شده است. 35 میلیون و 360 هزار نفر مشمول توقیف پروانه و 80 هزار و 835 نفر در آستانه مصادره هستند.

به همین دلیل سردار رادان با اشاره به اینکه بیشتر تخلفات رانندگی ناشی از خطاهای انسانی است، خواستار تصویب لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در مجلس شد تا شاهد کاهش قابل توجه تخلفات باشیم.

علاوه بر بحث بازدارندگی جریمه تخلفات رانندگی، این سوال برای شهروندان پیش می آید که درآمد حاصل از این جریمه ها چه هزینه ای دارد و پلیس چقدر در این زمینه مشارکت دارد؟

بر اساس ماده 23 قانون جاری رسیدگی به تخلفات رانندگی، وجوه حاصل از جرایم تخلفات رانندگی در سراسر کشور علاوه بر بودجه سنواتی به شهرداری ها و دهیاری های مربوطه به حساب درآمد عمومی کشور در خزانه داری کل واریز می شود. مناطق وزارت حمل و نقل و پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی پلیس.

بر این اساس 60 درصد از کل وجوه منفک از درآمدهای ناشی از تخلفات رانندگی در خارج از شهرها و در محدوده شهرها و شهرستان ها در اختیار وزارت راه و ترابری (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور) قرار می گیرد. به صورت متمرکز و در شهرها به شهرداری های محلی و از طریق دولت همان استان 70 و 30 درصد از مناطق روستایی به استانداردسازی وسایل و تجهیزات حمل و نقل اختصاص می یابد ایمنی راه ها، پوشش و نگهداری آنها، تهیه و نصب. و حفظ علائم راهنمایی و رانندگی و تجهیزات ایمنی، ساخت پل های عابر پیاده، ساخت ایستگاه های عمومی و بهبود راه های روستایی، معابر و مناطق حادثه خیز در شهرها و شهرک ها.

15 درصد از کل اعتبارات با هدف کاهش سوانح رانندگی و خسارات جانی و مالی ناشی از آن، تامین تجهیزات تخصصی پلیس، استفاده از فناوری های نوین در پلیس راهور و مدیریت ترافیک، کنترل تردد و بهبود وضعیت به پلیس راه تعلق می گیرد. کیفیت، کمیت و کارایی پلیس، اجرای طرح های فرابرنامه ای نظارت بر ترافیک و ایمنی راه ها در شهرها و جاده های کشور و همچنین هزینه های اجرای این قانون.

20 درصد از کل وجوه به صندوق بیمه خسارت های بدنی مقرر در قانون اصلاح قانون بیمه مسئولیت دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل شخص ثالث واریز می شود.

5 درصد باقیمانده از اعتبارات ترویجی به منظور ترویج فرهنگ رانندگی و رعایت مقررات آن در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی قرار می گیرد تا از طریق نهادها و سازمان های مرتبط هزینه شود.

لازم به ذکر است که بر اساس قانون، میزان جریمه های پیش بینی شده در مواد این قانون متناسب با افزایش یا کاهش تورم هر سه سال یکبار بنا به پیشنهاد نیروی انتظامی و تصویب وزارتخانه های دادگستری است. ، کشور و راه و ترابری و تصویب هیأت وزیران.

همچنین ماده 21 قانون جریمه جریمه تخلفات مربوط به حمل و نقل و ترانزیت در سراسر کشور و مناطق آزاد تجاری- صنعتی را بسته به مکان و زمان وقوع و نوع تخلف و میزان تأثیر آن بر آلودگی محیط زیست و محیط زیست تعیین می کند. ایمنی تردد و سایر عوامل مؤثر مندرج در این قانون از یکصد هزار ریال تا یک میلیون ریال و در سایر موارد از 30 هزار ریال تا 500 هزار ریال و طبق جداول پیشنهادی وزارتخانه های کشور، دادگستری و راه و ترابری می باشد. و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

دولت در نظر دارد در لایحه اصلاح قانون تخلفات رانندگی که به تازگی برای طی مراحل قانونی به شورای اسلامی شهر تقدیم شده است، اصلاحاتی را در محاسبه جریمه ها و اختصاص آن به نهادهای مختلف اعمال کند.

در ماده 14 این لایحه، فرض بر این است که محاسبه تخلفات رانندگی سالانه و با توجه به نرخ تورم انجام می شود، یعنی به جای محاسبه تخلفات هر سه سال یکبار، اعداد و ارقام با توجه به نرخ تورم به روز می شود. .

در این ماده مقرر می شود: میزان جریمه های مقرر در مواد این قانون هر ساله با توجه به افزایش یا کاهش تورم و متناسب با نرخ مهریه اعلامی رئیس قوه قضائیه به پیشنهاد مشترک وزارتخانه ها. . وزارت کشور، دادگستری و راهداری و شهرسازی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با تصویب هیأت وزیران قابل اصلاح است.

در ماده بعدی در صورت تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، نحوه مصرف وجوه جریمه رانندگی نیز به شرح زیر تغییر می‌کند:

وجوه حاصل از جرایم تخلفات رانندگی در سراسر کشور علاوه بر بودجه سنواتی و در چارچوب ضوابط بودجه سنواتی جهت ارتقای ایمنی تردد و کاهش تصادفات به شرح زیر به حساب درآمد عمومی کشور در خزانه داری کشور واریز می شود. ، برای حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور)، وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای) و نیروی انتظامی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران. و اداره صدمات جانی صندوق واریز و تخصیص خواهد یافت:

از کل اعتبارات، 29 درصد به وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای) به صورت متمرکز، 25 درصد به شهرداری ها و 5 درصد به دهیاری ها از طریق وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و شهرداری ها). دهیاری ها) با نظارت شورای هماهنگی ترافیک استان ها و در تهران زیر نظر شورای ترافیک شهر تهران هزینه می شود.

این منابع باید در اموری مانند استانداردسازی وسایل و تجهیزات ایمنی راه، خط کشی و نگهداری خطوط، تهیه و نصب و نگهداری علائم راهنمایی و رانندگی و تجهیزات ایمنی، ساخت پل های عابر پیاده و سیستم های نظارت بر ترافیک مصرف شود.

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز باید وجوه دریافتی از این قانون را در مواردی از جمله بهینه سازی احداث توقفگاه ها و بهسازی راه های روستایی، معابر و نقاط حادثه خیز شهرها و شهرستان ها هزینه کند.

همچنین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها می‌توانند با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و با استفاده از توان و سرمایه بخش غیردولتی نسبت به تهیه، ایجاد، سرویس، تعمیر و نگهداری الکترونیک و تجهیزات هوشمند، ثبت تخلفات، رصد و اتخاذ تدابیر برای نظارت بر تردد در جاده های کشور.

14 درصد از کل اعتبارات برای کاهش تصادفات رانندگی و خسارات جانی و مالی ناشی از آن، تامین تجهیزات تخصصی پلیس و استفاده از فناوری های نوین در مدیریت کنترل ترافیک، کمی و کیفی به پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اختصاص می یابد. ارتقای کیفی حضور و کارآمدی پلیس، اجرای طرح‌های نظارتی فرابرنامه‌ای (ترافیک) و ایمنی راه‌ها در شهرها و جاده‌های کشور و هزینه‌های اجرای این قانون. .

چهار درصد از کل اعتبارات برای ارتقای کیفی امداد و نجات و نجات حوادث به دستگاه های ذیربط از جمله سازمان اورژانس کشور و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد.

19 درصد از کل وجوه به اعتبار صندوق تامین خسارت های بدنی مقرر در قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1394 واریز می شود.

چهار درصد باقیمانده اعتبار برای ارتقای فرهنگ رانندگی و رعایت مقررات آن در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد تا از طریق نهادها و سازمان‌های مرتبط هزینه شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=159567

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.