به گزارش خبرنگار بازار، اکبر محمدی چهارشنبه شب در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل در سنندج با تبریک هفته حمل و نقل و امنیت، حمل و نقل را یکی از مبانی اساسی و نقطه عطفی در توسعه تمدن بشری دانست.
وی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ حمل و نقل تاثیر بسزایی در قوام و ماندگاری کشورمان در عرصه های مختلف داشته است، افزود: یکی از پایه های انقلاب صنعتی حمل و نقل و انواع جدید آن است و امروز یکی از تحولات است. : اساس توسعه، تحول در حوزه حمل و نقل است.
وی با اشاره به اینکه با جدیت بر روی توسعه سامانه های حمل و نقل درون و برون شهری در استان کار می کنیم، گفت: در مجموع مصوبات دور اول و دوم سفر رئیس جمهور به استان بیش از 10 میلیارد تومان است. که آنها به بخش بزرگراه اختصاص داده شده اند.
محمدی همچنین از اختصاص بیش از 25 درصد اعتبارات استانی در سال جاری برای توسعه و نگهداری راه های روستایی و پارک پشتیبانی راه خبر داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در ادامه با بیان اینکه حمل و نقل بستر لازم را برای جابه جایی مسافر و کالا که یکی از نیازهای حیاتی است فراهم می کند، گفت: هر چه زیرساخت ها، ناوگان و پرسنل در حمل و نقل قوی تر باشد. سیستم منجر به ایمنی، تسهیل ترافیک، افزایش صرفه جویی و کاهش هزینه خدمات می شود.
وی با تاکید بر اینکه بین توسعه یک کشور و توسعه سیستم حمل و نقل رابطه مستقیم وجود دارد، گفت: هر چه سیستم حمل و نقل گسترش یابد بهره وری بیشتر شده و اثرات مستقیم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حاکمیتی پدیدار خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه با افزایش مانورپذیری سیستمهای حملونقل، کشش ظرفیت اقتصادی و بهرهوری بیشتر افزایش مییابد، گفت: قوام و دوام حاکمیت در گرو قابلیتهای حملونقل است و بر این اساس یکی از برنامههای منظم بخشی از حاکمیت و فضای جغرافیایی مقوله حمل و نقل است.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصهای اصلی توسعه پایدار، سیستم حملونقل پویا و توانمند است و از منظر برنامهریزی، توسعه حملونقل شرایطی را برای منظمسازی و توسعه آن ایجاد میکند، به گونهای که از 17 مقوله ذکر شده در سازمان ملل متحد. سند توسعه پایدار دارای هفت نکته در ارتباط با حمل و نقل و موضوعات مرتبط است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه جایگاه ویژه ای برای حمل و نقل استان در سند استان کردستان و اسناد قبلی دیده شده است، خاطرنشان کرد: تکمیل و توسعه کریدور شمال غرب، تقویت محور اصلی شرق به غرب. و ایجاد مرکز لجستیک در شمال غرب کشور در کردستان از اولویت های کلی این اسناد است.